top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

5 manieren om jezelf en je huis energetisch te reinigen

Je betreedt een ruimte en het voelt direct zwaar en negatief aan. Wat is er aan de hand?


De ruimte om ons heen en ons eigen lichaam bestaan uit verschillende energieën (zie Good News juni 2022). Na een negatieve gebeurtenis in een ruimte blijft de energie nog lang hangen. Je kunt een ruimte fysiek reinigen door middel van de grote schoonmaak, alle ramen en deuren open te doen of al het materiaal te reorganiseren. Energetisch reinigen kan zo’n magisch effect hebben/geven.


Na de wekelijkse schoonmaak ziet een ruimte er op het eerste gezicht schoon uit. Evengoed voel je je nog steeds niet prettig. Een negatieve energie in een ruimte kan zelfs je stemming en emoties beïnvloeden. Een energetische reiniging voor het lichaam en een ruimte is nodig om alles te ontdoen van negativiteit.


Ben je erg gevoelig of hoog sensitief? Doordat het zenuwstelsel gevoeliger is, is het belangrijk om van tevoren goed te aarden en probeer je energieveld af te sluiten wanneer een ruimte energetisch wordt behandeld. Visualiseer jezelf in een gouden ei, afgeschermd van externe energieën. Op deze manier raakt je lichaam niet volledig uit balans.


Vijf soorten energetische reinigingen

1. Smudgen

Amerikaanse indianen beschouwen smudgen als een traditie om mensen of ruimtes te ontdoen van negatieve energie en boze geesten. Elke stam gebruikt zijn eigen kruiden. Wat bij de ene stam geaccepteerd wordt, kan bij de andere stam een groot taboe zijn. Om te smudgen heb je verschillende materialen nodig. De populairste producten zijn salie, een Abalone schelp of een vuurvaste schaal, zand of kooltjes ter bescherming van de schelp of schaal en een veer van een wilde kalkoen. Vooral witte salie in de vorm van een smudgestick of de losse variant wordt als een kruid gebruikt. Er zijn alternatieven zoals onder andere Palo Santo (heilig hout), ceder, wierrook en lavendel. Je steekt de kruiden aan, blaast zachtjes de vlam uit en de rook verspreid je eerst over je eigen lichaam. Daarna verspreid je de rook richting de vier windrichtingen. Zorg er ten alle tijden voor dat de ruimte goed geventileerd is, ramen en deuren open. Interessant weetje: de benodigdheden representeren de vier elementen van de aarde. De schelp of schaal staan voor water, kruiden voor aarde, de rook en veer voor lucht en het branden staat uiteraard voor het element vuur.


2. Himalaya zout

Op verschillende manieren is Himalaya zout te gebruiken. Zout heeft een reinigende werking en staat erom bekend dat het negatieve energie laat verdwijnen. Vul een bloemenspuit met water en Himalaya zout dat opgelost is. Spray de oplossing rond in de ruimte dat je wilt ontdoen van negatieve energie. Of koop een kant en klare spray met etherische olie om de ruimtes te reiniging – CHI heeft mooie sprays. Een andere manier is het strooien van Himalaya zout in alle hoeken van de ruimte. Zodra je voelt dat er een zware energie in een hoek zit, strooi je het zout van een hoger punt naar beneden. Je kan ook een kommetje met zout ergens neerzetten of je hand erin stoppen of jezelf te ontdoen van negatieve energie. Een pluspunt is dat het ook meteen zorgt dat je geaarde bent.

Een zoutlamp is een andere optie. Deze variant wordt steeds populairder maar niet elke zoutlamp is van de juiste kwaliteit. Een zoutlamp zuivert de lucht van negatieve metalen en de lucht wordt gevuld met negatieve ionen, zuurstof. Mocht je jezelf willen ontdoen van negatieve energie, probeer eens een zoutbad. Een zoutbad reinigt je aura en heeft een zeer positieve uitwerking op je persoonlijke energieveld.


Zoulamp – bestellen

Te bestellen bij GoodBodyBalans.

Voor vragen mail naar info@goodbodybalabs.nl

Geef even aan hoe groot je de lamp wil hebben of je hem wit, oranje of donker wilt of dat je liever een waxine licht wilt. Kosten vanaf 15 tot 50 euro. (50 is veel heel groot)


3. Edelstenen

Wie is er nog niet bekend met de gouden driehoek? De gouden driehoek bestaat uit de edelstenen bergkristal, amethist en rozenkwarts. Deze edelstenen hebben elk hun eigen energie. Door de combinatie van deze edelstenen in een driehoek neer te leggen vul je een ruimte met een golf van positieve energie. Een bergkristal versterkt, reinigt en zuivert. Een amethist zorgt voor harmonie en rust en een rozenkwarts staat voor de liefde en opent je hartchakra. Ga rustig zitten in een ruimte waar je de meeste negatieve energie voelt, doe je ogen dicht met de edelstenen in je handen en visualiseer jezelf waar je het meest in gesteund wilt worden. Wanneer je klaar bent, bedank je de edelstenen voor hun hulp. Reinig je lichaam af en toe door edelsteenwater te drinken. Vul een fles met koud (bron)water en schoongemaakte ruwe, ongepolijste edelstenen. Zet de fles bij volle maan buiten of in de vensterbank en drink het water de volgende dag op. Maak gebruik van de kracht van de volle maan voor het reinigen van alle edelstenen.


Te bestellen bij GoodBodyBalans.


Edelstenen therapie

Wordt ondergedompeld in de werking van de edelstenen. Voor meer info

goodbodybalans.nl Of Boek bij Good Mood nu meteen jouw plekje.


4. Klankschalen en klassieke muziek

Oorspronkelijk komen klankschalen vanuit de Himalaya. In de Tibetaans Boeddhistische gebieden worden verschillende soorten klankschalen gebruikt met ieder zijn eigen klankkleur en toonzetting. Het scheelt eraan waarvoor je een klankschaal gaat gebruiken. Ook bij meditaties worden deze gebruikt. Een klankschaal heeft een harmoniserend effect doordat de trilling die ontstaat bij het aanslaan van de schaal met een slagstok een positief effect heeft op een negatief en beladen ruimte. De trillingen verdrijven de negatieve deeltjes in een ruimte. Het lichaam reageert ook op de trilling en je komt terug in balans. Niet alleen het geluid van een klankschaal heeft een harmoniserend effect op een ruimte. Het bespelen of aanzetten van klassieke muziek is zeker een aanrader. Klassieke muziek heeft een ontspannend effect op mens en dier. Klassieke muziek bevordert verschillende hersenfuncties, maakt de neurotransmitter dopamine aan en verbeterd de concentratie en het geheugen.


AUM, OHM of OM meditatie - Chanten is het ritmisch zingen of spreken van mantra’s.


Het chanten van AUM helpt je om te focussen en je bewustzijn van interne spanningen af te brengen. Hierdoor creëer je balans in je lichaam, geest en ziel.


5. Florida water

Agua de Florida, ook wel Florida water genoemd, komt uit Peru en is een fris en zoet geurende vloeistof waar alcohol in zit. Het is een brouwsel van sjamanistische oorsprong, gevuld met onder andere bloemen en zoete sinaasappel. Florida water kun je in een verstuiver gieten, verdunnen met water en door de ruimte heen sprayen. Zelfs je kan hiermee gereinigd worden. Een andere manier om Florida water te gebruiken is via de wekelijkse schoonmaak. Doe een dopje Florida water in een emmer met water en reinig de ruimte zoals je dat normaal ook zou doen. Op deze manier is de ruimte gereinigd en tegelijkertijd ontdaan van alle negatieve energie door de beschermende werking van Florida water. Let wel op, Florida water is brandbaar dus wees voorzichtig met het gebruik!


Bron: Ilonka van Galen en GBB - Anja Kramer

Yorumlar


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page