top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

AUM meditatie... een reis door je emoties

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2022

AUM, OHM of OM meditatie -

Chanten is het ritmisch zingen of spreken van mantra’s.

Elke keer als we OM chanten, maken we een connectie met de eeuwige vibratie die er is sinds het begin van alle dingen en die de creatieve bron van energie achter alles wat bestaat is.


Wat is AUM meditatie?

AUM staat voor Awareness Understanding Meditation en is een reis door je emoties, waarin je de kans krijgt om de totaliteit van het leven te ervaren. Je geeft uiting aan je verdriet, boosheid, gekte en vreugde waardoor je je vrijer maakt van innerlijke spanningen en stress.


AUM is een plek waar je ongegeneerd los kunt gaan in een veilige omgeving. Waar anders kun je met en tegen anderen schreeuwen, gek doen, verdrietig zijn? Waar anders kun je ontladen wat je hebt opgespaard, zonder een ander te schaden?

Mensen die vol woede of verdriet zitten en dat niet uiten vinden in deze meditatie een manier om deze emoties te hanteren. Als ze daar in de AUM van proeven, beginnen ze te veranderen, meer tot bloei te komen. Dat is zo mooi om te zien.

De invloed van AUM werkt door in je dagelijks leven. Zelfs het praatje met een onbekende bij de bushalte wordt anders als je net met onbekenden zo’n diepgaande meditatie hebt gedaan. Tijdens de AUM vallen verschillen in leeftijd en status weg. Je ontmoet mensen die je anders zelden ziet. Dat maakt je horizon breder.


Het AUM teken bestaat uit drie sierlijke curves, een soort halve cirkel en een punt daarboven (zie de afbeelding hieronder).

De drie curves staan voor het fysieke lichaam (A), het subtiele lichaam (U), en het causale lichaam (M).

De halve cirkel bovenaan staat bekend als Maya en s