top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Bergkristal

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

Algemene informatie Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.


Deze kleurloze, heldere kwarts of rotskristal was de eerste steen die als kristal omschreven werd. De oude Grieken noemde de steen 'Crystalos' wat 'permanent ijs' betekent, omdat zij dachten dat het ijs zo hard was bevroren dat het niet meer kon smelten.

Hij wordt ook wel gezien als steen van het licht. Sommige Indianenstammen gaven een bergkristal mee aan de doden om de ziel naar het licht te brengen.


Werking

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans.


Werking Bergkristal

 • sterk energetische steen

 • zuiverende werking

 • reguleert energie

 • sterkt het immuunsysteem

 • vermindert buikkrampen

 • helpt bij diarree

 • helpt bij menstruatieklachten

 • werkt vitaliserend

 • werkt verkoelend en koorts verlagend

 • bevordert de concentratie

 • ondersteunt bij depressies

 • herstelt stoornissen in de aura

 • vermindert energetische blokkades in de Charka's

 • stimuleert het bewustzijn

 • versterkt de intuïtie


Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Fysiek kan bergkristal voor allerlei klachten gebruikt worden omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen en het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.


Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.


Naast de algemene eigenschappen van bergkristal, kan de steen geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel of affirmatie. Ook versterkt het de werking van andere stenen. Tenslotte is bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.


Spiritueel

De graag geziene edelsteen is niet enkel een krachtige fysieke reiniger maar doet voornamelijk zijn werk op het fijnstoffelijke vlak. Het zuivert, reinigt en versterkt de aura. Daarnaast geeft het een helder inzicht in de eigen drijfveren en motieven. Het schenkt de drager heldere ingevingen. De steen beschermt reinigt ook de chakra’s en brengt ze in balans.


Emotioneel & Mentaal

Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Het brengt licht in donkere emoties.


Fysiek

Bergkristal bestaat uit zuivere siliciumdioxide. De cellen van al ons weefsel bevatten Silicium stof, vooral haar, huid, botten, nagels en tanden. Daarom heeft bergkristal vooral een helende werking op alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, huidklachten zoals acne of puistjes, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, nagels, haar overdadige transpiratie, geur en zweetvoeten. Verzorging Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Metafysische eigenschappen

 • Chakra: allemaal

 • Sterrenbeeld: leeuw en steenbok.

Knuffeledelstenen Voor in je broekzak, tas of onder je kussen: gladgepolijste edelstenen met bijzondere betekenissen. Vroeger al merkte men dat edelstenen en mineralen je leven positief kunnen beïnvloeden in tijden van stress, ziekte en grote veranderingen. De kleine knuffelsteen kost € 5,00 De grote knuffelsteen kost € 8,00 Verzendkosten komt op € 2,95


Bestel online of kom gezellig langs.Edelstenen sieraden De edelstenen die erin zijn gezet ebben allemaal een bijzondere betekenis en kracht. De verschillende stenen ondersteunen bij emotionele processen, spirituele healing en persoonlijke ontwikkeling. Ze geven kracht, balans en schoonheid. De edelstaal spang (ketting) € 42,00 De stang hebben wij in 42 en 45 cm. Verzendkosten komt op € 2,95

Edelstenen therapie

Wordt ondergedompeld in de werking van de edelstenen. Voor meer info

Of Boek nu meteen jouw plekje

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jade

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page