top of page
Cirkel - website-2a

Jouw pad

Liefdevol

Jezelf zijn

Rust, ontspanning, balans, aandacht, jezelf en zijn

Mijn Missie

Ik gun iedereen de reis van zijn leven, Jouw Droomreis. Door holistische kijk, zelfkennis en bewustwording, ontstaat er rust en verlichting. Samen zetten wij jou in je kracht, krijg je inzichten in jouw levensreis, zodat jij kan leven vanuit wie je in wezen bent, dat geeft jouw leven zin.

Het leven is een reis, jouw levensreis.
Als reiziger van jouw levensreis maak je veel leuke, mooie, maar zeker ook minder leuke dingen mee. Je bent de co-creater, wereldreiziger van je bestemmingen en van al je levenservaringen, maar...

De hectiek van alledaags, druk, druk, druk, je loopt jezelf voorbij, werk en privé lopen in elkaar over. Je weet het allemaal niet meer. Je bent moe, je heb lichamelijke en emotionele (geestelijke) klachten. Je sjouwt veel te veel mee (gebeurtenissen, ervaringen en emoties) op jou levensreis, jouw Droomreis. Je bent de weg kwijt, je bent verdwaalt. En wat nu...


Aandacht

Aandacht voor jouw lichaam is essentieel om te kunnen leven. Ons lichaam verteld en geeft zoveel aan, daar mag naar geluisterd worden. Ons lichaam verdient het om aangeraakt te worden, het werkt helend en gebeurd van kinds af aan al (knuffel van je moeder, kusje op een zere plek, toestoppen in bed, als je ziek bent). Je lichaam mag worden behandeld als het meest dierbare wat je hebt, iets om zuinig op te zijn. Het moet worden onderhouden en mag zich ontwikkelen.

Jouw levenspad, Jouw levensreis,

Jezelf

Je anders voordoen dan je bent, is uitputtend. Het kost ontzettend veel energie. Het lijkt soms zo moeilijk om echt jezelf te kunnen zijn. Dat is het niet. Jezelf zijn is makkelijker dan voldoen aan een ideaalbeeld.

Jezelf zijn is een kracht, niet een zwakte. Stop de vergelijking met anderen of met een ideaalbeeld, ...

Je mag gewoon zijn wie je bent. Je hoeft je niet anders voor te doen. En dat is fijne.

Je hoeft niet ieders vriend te zijn. Sterker nog, je kúnt niet ieders vriend zijn.

 

Door jezelf te kunnen en mogen zijn, van jezelf te houden, door jouw waarden te laten zien, omring je je automatisch met dingen en mensen die bij je passen. De mensen die dicht bij je staan, hoef je niets te bewijzen. Zodra je beseft dat je prima bent zoals je bent, kom je lekkerder in je vel. Je hoeft je veel minder druk te maken over wat andere mensen van je denken. Jij bent jij. Met al je gekkigheden, met je talenten, je tekortkomingen en dromen. Dat maakt jou ontzettend interessant.

Zijn

Het zijn is de meest eenvoudige staat van alles en iedereen. Nu/zijn, niet straks, is de essentie van je bestaan. Om echt voldoening uit je leven te halen heb je echter het nu – zijn nodig. Een balans tussen denken en zijn. Pas wanneer je je bewust bent van het zijn, kun je het leven daadwerkelijk ervaren. In je hoofd ervaar je niet meer dan jouw herinneringen en verwachtingen van het leven. Kun je je jouw gedachten zo nu en dan stoppen... en meer voelen en ervaren.

 

Het verleden is geweest, helaas kan je dat niet meer veranderen, dus accepteer het Nu maar. Dat geeft rust.

De toekomst kan je niet bepalen. Het is niet vast te leggen. Er kan altijd iets tussen komen, waardoor je een andere keuze mag maken.

Leven in het NU, maakt je bewuster van wat er is of gebeurt. Dus doe een ding te gelijk, dan creëer je rust en geniet je meer van wat je doet.

Toeval bestaat niet. Alles gebeurt met een reden, dus geniet.

 

 

Een moment waarop alles is

Je ruikt de geur van de lente. Bloemen, planten. Je hoort in de verte een kind lachen, en er klinkt zachte muziek bij de buren.

Een gevoel van totale ontspanning overvalt je. Je gedachten zijn gestopt, je voelt je plotseling één met je omgeving. Eén met het moment. Je voelt dat alles goed is, dat je gelukkig bent. Geen gedachtes, geen herinneringen, geen emoties. Alleen bewustzijn. Alleen zijn.

Oefening

Loop door het bos met je aandacht bij het bos. Hoor, ... ruik, ... neem bewust je stappen. Praat met een vriend en houd je aandacht bij die vriend. Aai je kat en voel de vacht en de warmte. Eet je maaltijd zonder afleidingen en proef de intense smaak. Geniet van je werk terwijl je het verricht en niet alleen van het moment waarop je de taak van je lijstje kunt strepen. Trek je aandacht naar het nu in de trein, de metro of de tram.

Vertraag, ontspan, waardeer en geniet. Adem in en adem uit, laat je gedachten later maar aankloppen. Je hebt nu de mogelijkheid om jezelf helemaal één te voelen met het leven, laat dat moment niet wegglijden maar grijp het met beide handen aan. Laat je meeslepen door het moment.

 

Als je toch ergens tegen aan loopt en ik kan je helpen, bel of mail gerust, je bent altijd van harte welkom.

Alles helemaal afgestemd op jouw behoefte, die erop gericht is om jou weer in balans te brengen.

Openingstijden

Alleen op afspraak

maandag      10:30 - 21:00

dinsdag        10:30 - 21:00

woensdag    10:30 - 21:00

donderdag   10:30 - 21:00

vrijdag          10:30 - 18:00

Bezoekersadres

Karveel 13-01, 8231AT Lelystad

 

E   info@goodbodybalans.nl

T   0320 - 25 77 52

M  06-510 87 183

GoodBodyBalans, aandacht voor jouw lichaam en geest

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page