top of page

Good Breath is fundamenteel voor je gezondheid.

Voor rust in je hoofd, meer focus en energie

 

Stop even. Nu, hier, ter plekke.

Stop even met alles wat je doet. En merk op, voel…

 

Hoe zit je? Open, rechtop of ineengezakt?

Waar voel je je adem het best? Keel? Borst? Buik? ?Onder je navel?

 

Een juiste ademhaling kan

  • Ongemakken of klachten verminderen.

  • De pijn verzachten

  • Woede verdrijven

  • Je geest kalmeren

  • Extra energie geven

  • Zorgen voor meer balans en evenwicht

  • Te ontspannen

  • Los te laten

 

Een goede ademhaling helpt je bij je emoties te komen. Maar het kan je ook een oppepper geven en levenslust. Alles wat je ervoor nodig hebt is een rustige plek en wat extra aandacht.

 

Ademhaling heeft ons heel wat te bieden, lichamelijk en geestelijk. Wie goed ademt, valt lekkerder inslaap, kan beter met pijn omgaan. Hoe je ademt heeft ook weerslag op wat je denkt en hoe je je voelt.

 

Daarom neem ik je graag mee en leer je verschillende ademhalingsoefeningen. Kijk welke oefening het beste bij jou past, zodat ook jij je rust, ontspanning, balans of juist meer focus of energie ervaart.

 

Ademhalingsoefeningen om te ontspannen

Ademhalingsoefeningen worden in de regel gebruikt om directe ontspanning te vinden en op deze manier het beste uit je ademhaling te halen. Wanneer je gaat ontspannen moet je echt even de tijd voor jezelf nemen. Zorg dat je het komende half uur niets te doen hebt, zodat je volledig kunt opgaan in de ademhalingsoefeningen die ik je geef.

Ademhalingsoefening: Sama Vritti

Je kunt de oefening overal en altijd uitvoeren. Het is een techniek die het meest doeltreffend is voor je gaat slapen, je komt op deze manier tot een diepere ontspanning en kan de slaap beter vatten.

Sama Vritti is een simpele oefening die het lichaam direct goed doet. Start om 4 seconden (4 tellen) in te ademen en adem vervolgens voor een seconde of 4 weer uit. Doe deze oefening door in en uit te ademen via de neus. Doe je de oefening al iets langer? Dan kun je de 4 seconde gemakkelijk uitbouwen naar een langere duur.

 

Ademhalingsoefening: Buik ademhalingstechniek

De buik ademhalingstechniek is een ademhalingsoefening die het best werkt voor je in een stressvolle situatie terecht gaat komen. Zit je bijna altijd in een stressvolle situatie? Dan zal het moeilijker zijn om de buik ademhalingstechniek goed uit te voeren.

Doe je ene hand op je borst en de andere hand op je navel. Haal diep adem door de neus en zorg ervoor dat je diep genoeg gaat ademhalen zodat je de longen voelt rekken. Het doel is: 6 tot 10 keer diep ademhalen per minuut voor een periode van 10 minuten. Je kunt op deze manier de hele dag meer ontspannen zijn en een lagere bloeddruk creëren. Doe dit elke dag en houd het minstens een aantal weken vol. De resultaten zijn verbluffend.

 

Ademhalingsoefening: Diepere ontspanning

Deze ademhalingsoefening wordt gecombineerd met het aanspannen van verschillende spieren. Voer de oefening thuis uit, op het werk of wanneer je ergens staat te wachten. Als de oefening even niet lekker voelt, kun je gerust even stoppen. Het gaat erom dat je jezelf prettig voelt bij de uitvoer van deze oefening.

Om de spanning te verliezen in je lichaam, is het de bedoeling om je ogen dicht te doen (als dat mogelijk is) en vervolgens al je spiergroepen kort aan te spannen om ze vervolgens weer te ontspannen. Start met bij je voeten, ga door naar de kuiten, boven benen, billen, buik, borsten, armen, handen, nek en eindig bij de spieren die in je hoofd zitten. Wanneer je dit aan het doen bent zorg je dat je rustig en diep ademhaalt. Wanneer je die spieren aanspant adem je door de neus in. Adem uit door de neus wanneer je de spieren ontspant.

 

Ademhalingsoefening: Visualisatie

De visualisatie is er om je naar een plek in je hoofd te brengen waar je op dit moment het liefst zou willen zijn. Focus je met deze oefening op een plaats waar je graag zou willen zijn en laat positieve plekken je mind vullen om de negatieve gedachtes te laten verdwijnen. De oefening werkt altijd en overal waar je jouw ogen kunt sluiten. Laat je helpen bij deze oefening en laat iemand in je omgeving de plek beschrijven waar je op dit moment graag zou willen zijn.

 

Ademhalingsoefeningen voor meer energie

Ademhalingsoefeningen zijn er in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet alleen om te ontspannen. Ademhalingsoefeningen zijn ook uitstekend te gebruiken wanneer je meer energie nodig hebt of de focus zoekt om beter te presteren. Graag geef ik je ademhalingsoefeningen voor meer energie waarmee je direct van start kunt. Bruisen van energie

 

Ademhalingsoefening: Nadi Shodhana

Deze ademhalingsoefening is ervoor gemaakt om in balans te komen en rust te vinden. Je kunt de linker- en rechterhersenhelft met deze oefening in verbinding brengen. De oefening werkt het best wanneer je energie nodig hebt of wanneer het tijd gaat zijn om je te focussen. Je voelt je door deze oefening meer wakker.

Start in een comfortabele positie alsof je gaat mediteren. Houd de rechterduim op het rechter neusgat. Op de top van het inhaleren moet je het linker neusgat afsluiten met de ringvinger van dezelfde hand, adem vervolgens uit via het rechter neusgat. Herhaal dit en wissel af.

 

Ademhalingsoefening: Kapalabhati

Ben je er klaar voor om je dag te verbeteren vanuit het binnenste van je eigen ik? Dan is het tijd voor de kapalabhatie ademhalingsoefening. De oefening werkt het beste wanneer het tijd is om uit bed te gaan of wanneer je meer geluk uit je leven wilt gaan halen.

De kapalabhati ademhalingsoefening begint door langzaam en langdurig in de te ademen, maar daarna adem je snel en krachtig weer uit. De ademhalingsoefening doe je volledig door de neus. Herhaal de oefening 10 keer voor het beste effect.

 

Ademhalingsoefeningen voor meer bewustZijn

Deze ademhaling brengt je naar binnen. Maakt je bewuster wat er bij jou spelt. Je voelt je adem letterlijk naar binnen gaan, in lichaam in en weer uit. Doordat je bewust, heel bewust, in en uit ademt. Door je hier volledig op te focussen, bereik je een punt van bewustzijn. We ademen dus voornamelijk onbewust, terwijl bewust ademhalen ontzettend belangrijk is. Een goede ademhaling heeft effect op ons lichaam en onze geest.  Het vermindert depressieve gevoelens, verlaagt ons bloeddruk en bevordert de concentratie.

 

Adem diep in, via de neus en hou even vast en blaas heel rustig uit. Heel bewust en voel. Doe dit een paar minuten. Als je wilt mag je je ogen dicht doen. Voel tijdens het inademen dat je longen wordt gevuld met frisse lucht en liefdevolle levenskracht. Stel je deze levenskracht voor als zuiver goud licht. Laar tijdens het uitademen alle angst en negativiteit los. Doe dit met je gedachten, heel bewust. Laat maar los. Voel dat je wordt ondergedompeld in licht van liefde en dankbaarheid.

 

En verder – onthoud gewoon deze tips: sluit je mond, adem door je buik en adem ontspannen. Dat kom je met heel weinig moeite een heel eind. Dat geeft een hoop lucht, zullen we maar zeggen.

 

Ademhalen als meditatie

Als je je ademhaling onder controle hebt. Als je weet wanneer je adem hoog of in je buik zit. Dat je rust en juist spanning, stress ervaart. Dan wil je misschien meer ervaren, diepere rust, ontspanning. Nog meer bewustZijn, nog meer Jezelf kunnen zijn!

Denk dan eens aan meditatie. Meditatie is niet alleen voor yogi’s of geitenwollensokken types Het is voor iedereen, dus ook voor jou!

Ervaar de voordelen.

 

Hierover later meer.

Ademhaling oefening

Ademhaling oefening

Video afspelen
Wisselademhaling

Wisselademhaling

Video afspelen

Ontspannen leven, wie wil dat nu niet!

 

Vindt de rust en balans in je leven. Dat is zoveel meer genieten!

Ik hou je graag op de hoogte van inspirerend Good News, met GRATIS tips,

oefeningen, video´s, blogs om bewuster te leven, meer bewegingsvrijheid

te krijgen, ontspannender en meer te genieten van jouw leven.

Meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief Good News.

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page