top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Hooggevoelig zijn en aarden

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Ben jij hooggevoelig, HSP-er en heb je ook vaak last van te veel informatie, waardoor je overprikkeld raakt. Door de vele dingen die ons tegenwoordig afleiden in de moderne samenleving hebben we vaak geen tijd meer om de informatie die we binnenkrijgen te verwerken. Je gaat dan “te hoog in je energie zitten” en hebben een goede gronding nodig. Gronding, jezelf verbinden met de aarde. Voor de meeste sensitieve mensen is gronding een must. Wanneer je goed gegrond bent, geeft dit namelijk rust. Onze gronding is niet altijd even sterk. Dat kan ermee te maken hebben dat we ons nog niet thuis voelen hier op aarde of doordat we ons eigen plekje hier nog niet gevonden hebben. Het kan ook zijn dat je je hier niet goed voelt, door alle nare dingen die in de wereld gebeuren. Als je te veel negatieve prikkels, energie vast houdt, dan raak je snel oververmoeid en heb je weinig tot geen energie meer of iets leuks te doen, dan mis je de verbinding met de aarde, je zweeft als het ware, je energie staat open, zodat anderen jouw energie kunnen gebruiken. Een van de meest gestelde vragen door een hooggevoelige personen oftewel hsp is hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Misschien herken jij het ook wel dat je snel uit balans kan raken door alles wat er heftig binnenkomt: geluiden, emoties, geuren, stemmingen. Je voelt je snel moe en uitgeput en je hebt echt veel tijd nodig om je weer op te laden. In dit artikel lees je hoe je jezelf kan verbinden met aarde-energie en je hierdoor kan ontspannen maar ook weer op kan laden. Ook helpt aarde-energie je heel sterk tegen angst, onzekerheid en piekeren en komt alles veel minder heftig bij je binnen. Je weer opladen met aarde-energie Je weet dat je energie reageert op je gedachten, gevoelens en situaties om je heen. En dat je gronding en verbinding met de aarde-energie als je erg vermoeid bent, onzeker, angstig of veel piekert veel minder of bijna weg is. Maar dit geldt ook andersom. Als jij die verbinding in energie herstelt dan heeft dit direct effect op hoe jij je voelt. Je kunt je weer opladen, het geeft je rust en ontspanning en het verzacht onzekerheid en piekeren. Wanneer je goed gegrond bent

  • Je kunt de energie die je van anderen overneemt, overdragen aan de aarde, zodat je er zelf niet mee rond hoeft te lopen.

  • Je kunt energie opnemen uit de aarde, waardoor je minder moe bent en je krachtiger voelt.

  • Je voelt je meer ‘thuis’ en op je plek waar je bent. Je hoort namelijk bij de grond waar je op loopt.

  • Je voelt je zelfverzekerder, want je beseft dat je gesteund en ‘gedragen’ wordt. Je bent welkom en verbonden.

Dit zijn dingen die je allemaal sterker maken en je een stabiel en veilig gevoel geven. Eigenlijk is het dus heel belangrijk om je te gronden, maar hoe doe je dat?HULPMIDDELEN

  • Misschien kun je een masseur, fysiotherapeut, haptonoom bezoeken (voelen, aanraken, masseren),

  • Een homeopaat (je lichaam en geest in balans brengen)

  • Aurahealing (je aura en energieveld in balans laten brengen, wat overtollige energie en lading van de omgeving van je hoofd weghalen en de aura rond je benen en voeten versterken)

  • Kleuren-heling: je basischakra versterken met de kleur en andere dingen die erbij passen (stenen, bachremedies, kleuren)

  • Wegnemen angsten en depressies