top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Hooggevoelig zijn en aarden

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Ben jij hooggevoelig, HSP-er en heb je ook vaak last van te veel informatie, waardoor je overprikkeld raakt. Door de vele dingen die ons tegenwoordig afleiden in de moderne samenleving hebben we vaak geen tijd meer om de informatie die we binnenkrijgen te verwerken. Je gaat dan “te hoog in je energie zitten” en hebben een goede gronding nodig. Gronding, jezelf verbinden met de aarde. Voor de meeste sensitieve mensen is gronding een must. Wanneer je goed gegrond bent, geeft dit namelijk rust. Onze gronding is niet altijd even sterk. Dat kan ermee te maken hebben dat we ons nog niet thuis voelen hier op aarde of doordat we ons eigen plekje hier nog niet gevonden hebben. Het kan ook zijn dat je je hier niet goed voelt, door alle nare dingen die in de wereld gebeuren. Als je te veel negatieve prikkels, energie vast houdt, dan raak je snel oververmoeid en heb je weinig tot geen energie meer of iets leuks te doen, dan mis je de verbinding met de aarde, je zweeft als het ware, je energie staat open, zodat anderen jouw energie kunnen gebruiken. Een van de meest gestelde vragen door een hooggevoelige personen oftewel hsp is hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Misschien herken jij het ook wel dat je snel uit balans kan raken door alles wat er heftig binnenkomt: geluiden, emoties, geuren, stemmingen. Je voelt je snel moe en uitgeput en je hebt echt veel tijd nodig om je weer op te laden. In dit artikel lees je hoe je jezelf kan verbinden met aarde-energie en je hierdoor kan ontspannen maar ook weer op kan laden. Ook helpt aarde-energie je heel sterk tegen angst, onzekerheid en piekeren en komt alles veel minder heftig bij je binnen. Je weer opladen met aarde-energie Je weet dat je energie reageert op je gedachten, gevoelens en situaties om je heen. En dat je gronding en verbinding met de aarde-energie als je erg vermoeid bent, onzeker, angstig of veel piekert veel minder of bijna weg is. Maar dit geldt ook andersom. Als jij die verbinding in energie herstelt dan heeft dit direct effect op hoe jij je voelt. Je kunt je weer opladen, het geeft je rust en ontspanning en het verzacht onzekerheid en piekeren. Wanneer je goed gegrond bent

 • Je kunt de energie die je van anderen overneemt, overdragen aan de aarde, zodat je er zelf niet mee rond hoeft te lopen.

 • Je kunt energie opnemen uit de aarde, waardoor je minder moe bent en je krachtiger voelt.

 • Je voelt je meer ‘thuis’ en op je plek waar je bent. Je hoort namelijk bij de grond waar je op loopt.

 • Je voelt je zelfverzekerder, want je beseft dat je gesteund en ‘gedragen’ wordt. Je bent welkom en verbonden.

Dit zijn dingen die je allemaal sterker maken en je een stabiel en veilig gevoel geven. Eigenlijk is het dus heel belangrijk om je te gronden, maar hoe doe je dat?HULPMIDDELEN

 • Misschien kun je een masseur, fysiotherapeut, haptonoom bezoeken (voelen, aanraken, masseren),

 • Een homeopaat (je lichaam en geest in balans brengen)

 • Aurahealing (je aura en energieveld in balans laten brengen, wat overtollige energie en lading van de omgeving van je hoofd weghalen en de aura rond je benen en voeten versterken)

 • Kleuren-heling: je basischakra versterken met de kleur en andere dingen die erbij passen (stenen, bachremedies, kleuren)

 • Wegnemen angsten en depressies

 • Planten in je huis zetten

 • Hematiet bij je dragen

 • 5 oefeningen en extra tips

Het VERSTERKEN van je BASISCHAKRA om te gronden: Je eerste chakra wordt ook genoemd je basischakra, wortelchakra of stuitbeencentrum.

 1. De kleur die hierbij hoort is vuurrood.

- Kleur rood laten instralen - Kleur rood op je huid dragen

 1. Het corresponderende element is aarde.

 2. Het zintuig wat erbij hoort is de reuk.

 • Ceder: helpt energie op te nemen, geeft rust en geborgenheid. Verbinding met Aarde.

 • Kruidnagel: loslaten oude structuren, openstellen voor nieuwe, frisse energieën. Oplossen gestremde energieën in de wortelchakra.

De meeste mensen ervaren de voordelen van Aarden redelijk snel. Sommigen echter voelen vreemde of zelfs griepachtige verschijnselen, pijn of kramp in het begin. Deze ervaringen zijn meestal tijdelijk van aard. Zij zijn het resultaat van het aanpassen van het lichaam aan de natuurlijke energie van de aarde en het verbeterde vermogen om opgeslagen gifstoffen af te voeren, het Herxheimer effect. Deze verhoogde ontgifting kan tot gevolg hebben, dat mensen zich een paar dagen slechter voelen. Hierna voelen ze zich gewoonlijk veel beter en met meer energie. Het is ook mogelijk, dat Aarden een helingsproces op gang brengt, dat het functioneren van zenuwbanen verbetert, wat ongebruikelijk sensaties of tintelingen teweeg brengt. Ook dit verdwijnt meestal na korte tijd. Uit eigen ervaring, als ik aard tegen een boom zit/sta of doe een van de oefeningen een paar minuten, en laat de boom los, dan wordt ik altijd even draaierig, duizelig, maar dat gaat snel over. De pijn in mijn schouders nemen af en voel me erna erg fijn. Ik ben die dag dan productiever en heb meer energie. Ook voordat ik begin met masseren of een energetische behandeling uitvoer, dan aard ik altijd even, zodat ik niet mijn negatieve energie overbreng aan de cliënt. Na jaren oefen gaat dit nu automatische en dat geldt ook voor het afsluiten van de behandeling, zodat ik niet de energie, pijn, ongemakken overneem van de cliënt. Iedereen heeft baat bij Aarden, maar wij zijn allemaal verschillend. De ene voelt al verandering om op blote voeten te lopen, de andere voel meer bij meditatie, de ander om tegen een boom te gaan zitten, probeer jou methode uit. De verbeteringen kunnen heel snel komen en kunnen heel groot zijn, zoals minder pijn en beter slapen, of ze kunnen subtiel zijn en heel geleidelijk verbeteren. Bron: nieuwetijdskind Ontdek de ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen. Deze bewustwording vormt de eerste stap naar jouw oplossing. Het vraagt moed om de eerste stap te zetten. Dagelijks ontmoet ik mensen in mijn praktijk die deze stap hebben gezet. Ze zijn blij dat ze het gedaan hebben. Ze ontdekken nieuwe inzichten, handvatten, ervaren meer rust en het zelfvertrouwen groeit met de dag. Voel en ervaar. Good Grounding is een reis van buiten naar binnen. Waarin de reiziger, jij dus, stap voor stap jouw bewustzijn verruimt, rust ervaart om zo meer jezelf te kunnen ontdekken. Wees eens lief voor jezelf “Good Relax to by Happy”. Voel! Alles is goed. Luister en ontdek wat je lichaam je te vertellen heeft. Krijg meer inzichten en wordt je bewuster van je lichaam en jezelf. Weer jezelf zijn Ik, Anja Kramer, ben Body & Mind therapeut, ik kan je begeleiden in jou zoektocht naar “jezelf”. Door het bieden van veiligheid en liefdevolle aandacht, kan ik jou ondersteunen bij jouw reis der “zelfontdekking”. Zodat jij jou reis durft aan te gaan om “weer jezelf te zijn” en beter in je vel te komen.


Wat wil jij voor jezelf? Ga stappen zetten, want alleen jij kan het veranderen. Zet die stap en maak De reis naar Ontspanning, Bewustzijn en Jezelf


Meer weten, lees dan een van de onderstaande artikelen, testen of ga meteen aan de slag met een van de oefeningen.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page