top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Het chakrasysteem

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

In je lichaam zijn zeven, eigenlijk 13 belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s. Om ons leven in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig, verdrietig etc. te raken moet je er voor zorgen dat de chakra’s niet verstoort raken of overmatig werken, zodat de energie goed door het lichaam kan stromen. Want wanneer je dat systeem zou kwijtraken is dat voelbaar in alle aspecten van je lichaam, geest en vooral je leven.


Er kunnen echter zeer realistische fysieke verschijnselen worden waargenomen wanneer een chakra gebrekkig of overdreven functioneert. Voorbeelden zijn hoofdpijn, depressie, darmproblemen, geldproblemen, verkoudheid, ziekte, hartzeer, vruchtbaarheidsproblemen en nog veel meer. Het lichaam beschikt over 7 chakra’s, plus nog een aantal dat zich in de aura bevindt. Wanneer één chakra niet goed draait, heeft dat invloed op alle andere chakra’s omdat daardoor de energie niet lekker doorstroomt.

Chakra’s openen

Elke chakra staat voor een gebied in het lichaam. Medische wetenschap heeft aangetoond dat chakra’s in het lichaam uit balans kunnen raken door negatieve gedachten, chemisch bewerkt voedsel, medicijnen en andere factoren uit de omgeving. Kwalen, pijn, ziekte, ongevallen… Het kan zijn dat deze regelrecht in verband staan met chakra’s die uit balans zijn. Met ‘chakra’s openen’ wordt bedoeld dat je de balans in een chakra weer herstelt zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt. Elke chakra staat voor een gebied in het lichaam. Dus onderzoek plegen naar fysieke manifestaties in een bepaald gebied zou ons kunnen helpen te begrijpen wat er aan de hand is met het energetisch lichaam. De Wortelchakra staat in verbinding met de bijnieren, wervelkolom, bloed, hormonen en bekken. Enkele fysieke onbalans kan zich uiten in moeite met stilzitten, rusteloosheid, ongezond gewicht (obesitas of eetstoornis), constipatie, krampen, vermoeidheid, traagheid. De Sacrale chakra staat in verbinding met de milt, blaas, nieren en voortplantingsorganen. Enkele fysieke onbalans kan zich uiten in pijn of stijfheid in de onderrug, blaas en urineproblemen, nierpijn of nierinfecties, onvruchtbaarheid en impotentie. De Zonnevlechtchakra staat in verbinding met het zenuwstelsel, spijsvertering (maag en darmen), lever, alvleesklier en het metabolisch systeem. Fysieke onbalans kan zich uiten in zweren, gasvorming, misselijkheid en andere spijsverteringsproblemen, eetstoornissen, diabetes, ademhalingsproblemen, zenuwpijn, fibromyalgie, lever- en nier-infecties.


De Hartchakra staat in verbinding met de thymusklier en het immuunsysteem, het hart, de longen, borsten, armen, handen en alles daaraan gerelateerd. Fysieke onbalans kan zich uiten in hartklachten, problemen met de bloedsomploop (hoge bloeddruk, hartkloppingen, hartaanvallen), slechte bloedcirculatie en gevoelloosheid, astma of andere aandoeningen aan de luchtwegen, borstkanker, stijve gewrichten, problemen met gewrichten van de handen.


De Keelchakra staat in verbinding met de schildklier, nek, keel, schouders, oren, mond en alles daaraan gerelateerd. Fysieke onbalans van het keelchakra kan zich uiten in stijfheid of pijn in nek en schouders, keelpijn, heesheid, ontsteking van strottenhoofd en stembanden, oorpijn of oorinfectie, gebitsproblemen, schildklierproblemen.


De Derde Oogchakra staat in verbinding met de hypofyse, ogen, neus, wenkbrauwen, schedelbasis en bioritme. Fysieke onbalans kan zich uiten in problemen met het gezichtsvermogen, aandoening oren, neus en ogen, hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, slaapstoornissen, concentratieproblemen en epileptische aanvallen.


De Kroonchakra staat in verbinding met de hypofyse en pijnappelklier, hersenen, hypothalamus, cerebrale cortex en centrale zenuwstelsel. Fysieke onbalans kan zich uiten in duizeligheid, verwarring, mentale mist, neurologische aandoeningen, zenuwpijn, schizofrenie of andere psychische stoornissen.


Bron: Nieuwetijdskind

160 weergaven0 opmerkingen

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page