top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Astrologieles: de Zonnetekens en de vier elementen

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

In het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Wil jij ook meer weten over Jezelf, wie jij bent, wat je bezighoudt? De Zonneteken oftewel je horoscoop en de 5 elementen kunnen je meer vertellen over jou als persoon, je authentieke "Ik".


Je sterrenbeeld, dus Ram, Stier, Tweelingen enzovoort, wordt door Astrologen je Zonneteken genoemd. Kennis van je Zonneteken is een van de eerste stappen die je moet zetten op je astrologische reis omdat dat je helpt meer te begrijpen over je essentiële ik. Je sterrenbeeld of je Zonneteken schetst wie je diep vanbinnen bent.

Je weet vast wel wat je sterrenbeeld of Zonneteken is. Maar nu laat ik je kennismaken met nieuwe informatie. Die voegt een nieuwe laag toe aan je kennis over je Zonneteken.


De 12 sterrenbeelden of Zonnetekens van de dierenriem

Ik noem nu de twaalf sterrenbeelden of Zonnetekens van de dierenriem en geef je een klein voorproefje van de eigenschappen van dat teken. Luister uiteraard naar je eigen teken maar denk ook aan mensen die je kent, van wie je het karakter kent en kijk of je kunt leren begrijpen hoe hun Zonneteken past bij hun persoonlijkheid.


Ram (Aries)

Eerst komt Ram, het eerste teken van de dierenriem. Het wordt in veel opzichten als het kind gezien. Bij het eerste teken begint de reis door de twaalf astrologische tekens. Het is een hele onstuimige en spontane energie.


Stier (Taurus)

Daarna komt Stier. Denk niet aan een aanstormende stier maar aan een stier die tevreden in de zon ligt. Hij geniet en kauwt wat op gras. Dat is de energie van de Stier. Stieren zijn erg zintuiglijk en over het algemeen zeer tevreden.


Tweelingen (Gemini)

Daarna komt Tweelingen. Tweelingen hebben een heerlijke energie. Het zijn praters, ze zijn scherpzinnig. Ze zijn veelzijdig en ook nogal flirterig.


Kreeft (Cancer)