top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Het is tijd om meer te gaan genieten

Bijgewerkt op: 5 mei 2023


Nadat ik twee keer het witte licht heb gezien en enorme rust voelde. Kwam ik tot het besef dat ik wel wat meer mocht gaan genieten van mijn leven. Zo af en toe even achterom kijken, om te zien en voelen waar je staat en wat er allemaal is veranderd. Wees dankbaar voor wat er op je pad komt, hoe vervelend het soms kan zijn. Maar dingen gebeuren niet voor niets...


De eerste keer, had ik verschrikkelijke krampen in mijn buikgebied, mijn maagkuiltje. Ben toen meteen met de ambulance afgevoerd. Ze dachten dat mijn aorta aan het scheuren was. De tweede keer was tijdens de skivakantie.

De laatste dag van onze ski vakantie, de sneeuw was goed en mooi geprepareerd, dus dachten wij, we gaan van de steilste, zwarte skipiste van Europa (78%) af. Maar halverwege, had ik de keuze, of ik ga gezellig naast de andere dame staan, die niet meer verder naar beneden durfde of ik maak nu een bocht en ... Ik koos voor het laatste, de bocht, maar ik nam die te snel, waardoor ik weggleed en op mijn rug viel met mijn hoofd naar beneden. Ik zei tegen mezelf, als ik nu iemand tegenkom, dan ... Die gedacht... pfff ... toen zag ik wit licht en voelde me helemaal rustig worden. Ik begreep "Het komt goed".

De volgende dag, op de terug reis zei ik tegen mijn man, wat is er gisteren eigenlijk gebeurd? Volgens mij, mag ik mijn handen dicht knijpen dat ik er nog ben. Ik ging wel heel snel, he?


Onderweg, maar vooral thuis kwam het besef dat ik erg geluk heb gehad. Deze gebeurtenissen bracht me stof tot nadenken en voelen wat ze (de kosmos, engelen) me duidelijk willen maken.

  1. Ik mag het nog wat rustiger aan gaan doen

  2. Ik mag meer gaan genieten

  3. Af en toe terug kijken... is niet zo verkeerd

  4. Wat heb ik nu echt nodig

  5. Waar wordt ik nu echt blij van, dat gaan ik meer doen


TIP - Krijg inzichten

Na deze twee ervaringen. Geef ik mijn cliënten nog meer mee, dat ze meer mogen genieten en dat ze gaan doen wat ze leuk vinden. En dat alles oké is. Vindt je het lastig of weet je niet wat je leuk vindt, dan is dit een leuke en mooie tip.


Je krijgt mooi inzichten als je 5 dagen achter elkaar een dagboek bij gaat houden. Je schrijft dan op wat er die dag is gebeurd, je kan er smileys achter zetten.... Leuk, minder leuk of ..... Dit hoeven geen hele verhalen te zijn, maar zoek een voorbeeld, bijv. een aantal vragen wat bij jou passen. Je kan en mag er natuurlijk ook foto's bij plakken, die je mooi vindt, quotes, etc... Sta graag ook even stil bij alle negatieve dingen. Vraag je jezelf dan eens af, had ik het anders kunnen doen en dan... was het dan beter of is het goed zo.

Wat er zeker in je dagboek mag staan is "Waar ben je dankbaar voor geweest die dag". Dit kan al heel klein zijn, bijv. dat de zon schijnt, de vogels zingen, een My time hebt ingelast, heerlijk warm kopje koffie of thee of neem lekker een keer gebakje omdat het kan, of een fijn gesprek met ... Het fijnste en mooiste is als je hiermee, jouw dankbaarheid moment, je gedachtes of dagboek afsluit. Voordeel is vaak, dat je dan sneller in slaap valt.


Een paar dagen later lees je je dagboek of je mooi schriftje door en stel je jezelf de vraag: "Wat wordt me duidelijk?". Zie je een patroon? Voel eens als je het zo terug leest, wat het met je doet? Krijg je buikpijn of zwaar gevoel in je buik of gaat je slikken of krijg je een droge mond of... wordt je juist blij. Wat doet het met je? Wil je dit patroon blijven volgen/doorleven of wil je dingen gaan veranderen.


Wat zou je willen veranderen?

Een kleine verandering kan al heel welkom zijn. Dit zorgt er namelijk al voor dat de energie verandert en dit, die veranderde energie heeft ook zijn uitwerking op andere zaken. Doordat je je positiever, blijer voelt/bent, is je uitstraling ook anders. Hierdoor zullen mensen ook anders op je gaan reageren. LET maar eens op! Je zal veel meer dingen gaan zien en misschien wel je die aan aanpakken, veranderen. De eerst stap is vaak lastig, maar als het een positief, blij gevoeld geeft... heb je de neiging om door te gaan.


Alles wat je aandacht geeft, groeit


Kijk eens terug naar je leven. Hoe vervelend het misschien ook is geweest. Waar staan je nu? Hoe sterk en gegroeid ben je? Heb je jouw ervaringen kunnen accepteren. Is het oké? Of loop je nog steeds te vechten? Waar tegen? Wat doet dit met je? Ben je moe? Heb je vaak hoofdpijn? Slaap je slecht? Pieker je veel? Dit zal ook zijn uitwerkingen hebben in je lichaam. Heb je veel lichamelijk klachten? Pijntje linke of rechts? Veel problemen zijn af te lezen uit je lichaam. elke spier, elk werveltje staat ergens voor. Dus als je er niet uitkomt, ben je van harte welkom. Dan gaan we samen kijken waar je tegenaan loopt. Krijg je tip of oefeningen mee, zodat de veranderingen sneller tot stand komen. Het enige wat ik vraag is een open minded...


Vechten is heel herkenbaar. Ik heb altijd gevochten en soms vallen we even terug. Maar dat is oké. Met vallen en weer opstaan, breng je veranderingen tot stand. Hoe mooi is dat. Dit zijn de eerste doorbrekingen in jou systeem. Die ervaringen wil je nooit meer meemaken. Dus kan en mag je het los laten, vrij laten. Zodat jij kan leven zoals die bedoelt is. Het is jouw levensreis. Hoe dankbaarder jij kan zijn, hoe gelukkiger en hoe meer geluk je zal ervaren.


Zoek de balans. Wat heb je echt nodig? Wat is en voel goed voor jouw? Doe het, nu. GENIET! Alsof elke dag de laatste kan zijn. En kom je er zelf niet uit, wees welkom. Bij mij, bij GBB mag je heerlijk jezelf zijn.


Knuffel Anja

LET OP! Meldt bij je boeking : Good Step to FeelGood actie: GBB actie Good-Step. Dan als je komt krijg je 11,- euro korting op je volgende afspraak.

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page