top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Angst een aanslag op je lichaam

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Een paar jaar geleden kwam ik er achter dat ik HSP ben, ik voelde van alles, maar ik wist me hier geen raad mee. Door veel onderzoek te doen, naar wat ik echt leuk vind, wat bij me past, wie ik ben, etc, Het lezen van artikelen en het volgen van workshops, werd me steeds meer duidelijk. Door af en toe advies te vragen aan een goede vriendinnen, kwam ik steeds dichterbij mezelf. En heb geleerd "Elke dag is een les, maar een mooie les".


Zo kwam ik er ook achter dat ik al jaren last had van een angst, angst om failliet te gaan. Die angst hield me in zijn macht. Elk dubbeltje moest ik omgedraaid om rond te komen. Tot ergernis aan toe. Veel dingen hadden bij mij met geld te maken, hapje eten, wat drinken met een vriendin, even ergens heen, vakantie, etc. Alles had met geld te maken. omdat ik tekorten dacht. Wat mij heel veel verdriet, onbegrip, boosheid gaf, waarom iets weer niet kon omdat ik geen geld had. Ik had van alles geprobeerd om van mijn angst af te komen, maar het lukte maar niet. Mijn vriendin geloofd in engelen, ze kan er mee praten en krijgt hier advies van, dus vroeg ik op een gegeven moment, zou jij mij niet lukken helpen... ik wil van mijn angst af, angst om failliet te gaan. Ik wil ook genieten van het leven, zonder maar steeds te moeten denken dat kan niet, want ik heb de financiën niet.We maakten een afspraak en er werd me heel veel duidelijk. De angst zat heel diep en al heel erg lang, te lang om het zelf op te lossen. Omdat het nu duidelijk was waar het weg kwam, en wat er nog meer speelde, kon ik er schrijven afstand van doen. Mijn vriendin heeft het een en ander gedaan, waardoor de blokkade was opgeheven. Sinds die tijd heb ik nooit meer last gehad van deze angst.


Het gekke was dat ook bepaalde lichamelijk pijntjes namen ook af, ik werd rustiger en financieel gaat het me nu voor de wind. De zaken lopen lekker en kan nu eindelijk heerlijk genieten van mijn leven.

Angst, maar ook verdriet en boosheid kunnen zoveel lichamelijk leed veroorzaken, daar ben ik nu wel achter. Ik probeer dagelijks naar mijn lichaam te luisteren, wat wil het me vertellen, waar voel ik pijn, wat ligt er achter, welke deel van mijn lichaam is het recht (zakelijke, rationele kant) of links (gevoels-, emotionele kant). Welk chakra heeft hiermee te maken, wat heb ik al geaccepteerd, los gelaten, omarmt, toegelaten, dus wat gaat wel goed.


Leren luisteren

Het is lastig om in deze hoofdachtige maatschappij je staande te houden. We worden overprikkeld door alle media en kunnen waarom we moeilijk bij ons gevoel komen. Wij verwerken alles via ons hoofd. Er is weinig aandacht voor het leven in ons lichaam. En dat terwijl ons lichaam zoveel te vertellen heeft. Het laat ons voelen of we energie hebben, of we op ons gemak zijn, of er spanning is, hoe we reageren op leuke of negatieve gebeurtenissen, of we behoefte hebben aan eten, slaap, seks of … Vanuit ons denken horen we het lichaam gefluister niet. Ons lichaam is heel geduldig, maar als je zijn boodschappen te lang negeert, begint het lichaam te jammeren in spanning, te kermen in een klacht en uiteindelijk te schreeuwen in een aandoening.


Tijdens de sessies gaan wij samen, jij en ik onderzoeken waar jij tegenaan loopt of pijn voelt. Achter ieder gezicht zit een verhaal. Krijg inzichten en word de beste versie van jezelf. Haal het maximale uit jouw leven. Door het toepassen van verschillende technieken kom je bij de kern. Anja Kramer ontwikkelde een effectieve aanpak voor meer lichaamsvrijheid, ontspanning, innerlijke rust en je voelt je energieker, vrolijker, vrijer en meer Jezelf.


Door aandacht te geven aan jouw lichaam een geest kan jij volop genieten van het leven.


FeelGood


Knuffel Anja

lk help je graag. Laten we samen kijken wat er bij jouw speelt, zodat jij ook die mooie stappen kan en mag maken. En kan genieten van jou droomreis, zonder emotionele (stress)klachten en lichamelijk ongemakken, pijn.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page