top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

TEST: In je kracht komen en blijven

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

In je kracht staan is belangrijk omdat het bepalend is of jij je gelukkig voelt of niet. Het voelt simpelweg ellendig als het niet zo is. Aan de volgende kenmerken kun je aflezen in hoeverre jij in je kracht staat. Kijk eerlijk naar jezelf en vink aan wat je op dit moment goed voor elkaar hebt. (Om te kunnen vinken moet je de lijst even naar word kopiëren). Hoe meer vinkjes je kunt zetten, hoe steviger jij in je kracht staat en hoe gelukkiger jij je zult voelen.Sta ik in mijn kracht

 • heb zelfvertrouwen, geloof in mijzelf en in wat ik kan

 • ervaar een gezonde dosis zelfliefde en zelfwaardering: kortom ik gun mijzelf geluk

 • leef niet in het verleden, maar in het heden, met zin in de toekomst

 • kan loslaten, vergeven en vergeten

 • heb innerlijke rust

 • voel wat ik nodig heb, beslis met mijn gevoel

 • luister naar adviezen van anderen, maar neem zelf beslissingen, ik laat me niet beïnvloeden

 • weet wat ik wil, twijfel niet, hak knopen door

 • neem volledig de verantwoordelijkheid voor mijn leven, zonder anderen ergens de schuld van te geven

 • ben van niemand afhankelijk, zowel financieel als emotioneel

 • ben assertief en daardoor kom ik op voor mezelf en anderen

 • volg mijn passie met enthousiasme en volledige inzet

 • daag mezelf uit, ben steeds opzoek naar de volgende uitdaging

 • vertrouw niet alleen op mijn intuïtie, ik handel er ook naar

 • kan goed omgaan met mijn emoties

 • sta positief in het leven, denk optimistisch

 • laat me niet uit mijn evenwicht brengen door anderen

 • ben gelukkig, dankbaar voor alle zegeningen

 • ervaar volledige vrijheid

 • ben meester over mijn gedachten en daardoor over mijn leven

 • werk aan het verbeteren van mijzelf, ik wil mijzelf ontwikkelen (Wat is persoonlijke ontwikkeling?)


Wat je kunt doen om meer in je kracht te komen

Als je deze test in alle eerlijkheid hebt ingevuld, dan heb je nu in kaart wat de punten zijn waar je aan kunt werken. Met elk extra vinkje zal je meer in je kracht staan.

Elk punt vereist een andere aanpak om in je kracht te komen.


Een andere oefening

Een van die oefeningen is opschrijven wat je graag achter wilt laten in het leven. De stap daarna is erachter komen wat je wel graag wilt in het leven. Wat wil je graag behouden, of wat zou beter voor je zijn en hoe zou je willen dat je leven en je omstandigheden er nu uitzagen? Ben je er klaar voor?


Stap 1: STILTEMEDITATIE

 1. Ga ontspannen zitten. Zorg voor zo min mogelijk afleiding en geluiden om je heen, zet je telefoon op stil (en leg hem in een andere kamer) en ga op een rustige plek zitten om de oefening te doen.

 2. Laat je blik ontspannen rusten op een punt op de vloer, of sluit je ogen als je dit prettiger vindt.

 3. Zo mediteer je 10 minuten, terwijl je de verschijnselen waarneemt die in je geest opkomen, om aandacht vragen en weer verdwijnen. Dit kan van alles zijn: een herinnering uit het verleden; een fantasie of bezorgdheid over de toekomst; een idee of losse gedachten die in je geest rondspringen. Neem alleen maar waar wat er verschijnt. Probeer niets wat in je opkomt te analyseren, te begrijpen of te veranderen en verzet je ook nergens tegen. Vertrouw erop dat je het goed doet en observeer de vrije associaties in je geest in het moment.

 4. Het doel van deze oefening is waarnemen wat er in de spotlight van je aandacht verschijnt, meer niet. Neem dit waar terwijl het aan je voorbijtrekt en er weer iets anders komt dat om je aandacht vraagt. Je hoeft je niet op iets in het bijzonder te richten. Blijf ontspannen zitten en kijk wat er in je beweegt.

 5. Je beëindigt deze zitmeditatie met drie diepe, ontspannen in- en uitademingen voordat je rustig je ogen opent en terugkeert in de kamer.


STAP 2: SPONTAAN SCHRIJVEN: WAAR VERLANG JE NAAR?

 1. Ga gemakkelijk zitten met je opschrijfboekje en pen voor je. Bereid je voor op het opschrijven van de achtbaan (of rustige stroom) aan gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen die je tijdens de meditatie gewaarwerd. Wees klaar voor de meet & greet met wat er innerlijk leeft.

 2. Deze oefening is een verlengstuk van je stiltemeditatie en bedoeld om contact te krijgen met de spontane woordenstroom die je innerlijke landschap vormgeeft. Net als bij de vorige oefening observeer je de verschijnselen die in je geest opkomen en om je aandacht vragen. Maar deze keer is het puntje van je pen de spotlight en laat je alles wat in je opkomt via je pen op papier vloeien.

 3. Geef jezelf 15 tot 30 minuten de tijd. Laat je woorden direct uit de rivier aan emoties op het papier stromen.

 4. Schrijf alles op wat te maken heeft met hoe je je graag wilt voelen. Beantwoord deze of soortgelijke vragen: wat zou ik nu graag meer onderdeel van mijn leven willen maken? Laatje tijdens het schrijven niet beperken door allerlei praktische zaken, maar schrijf zo uitgebreid mogelijk op wat je graag zou willen en ga ervan uit dat werkelijk alles mogelijk is. Wil je graag meer tijd? Waarvoor wil je deze tijd gebruiken? Wil je meer zekerheid op financieel gebied? Waarom zou je je hierdoor rustiger voelen? Wil je gezonder worden? Wat versta je onder gezonder? Hoe wil je dit aanpakken? Wil je positiever denken? Schrijf alles zo precies mogelijk op.

Als je klaar bent, lees je wat je opgeschreven hebt (als je dit wilt). Probeer met een mindfulle houding te lezen. Dit betekent dat je niet oordeelt en de woorden alleen maar tot je door laat dringen. Voel de gevoelens die tijdens het lezen in je opkomen.

STAP 3: UITLOGGEN

Neem weer even de tijd om in stilte te zitten. Geef jezelf 5 minuten om uit de oefening uit te loggen voordat je verdergaat met je dagelijkse dingen.

Als je wilt kun je je ogen sluiten. Wat valt je nu op? Hoe voel je je? Wat ervaar je in jezelf nadat je dit allemaal hebt opgeschreven? Let op wat er allemaal in je opkomt aan gedachten, gevoelens en in je lichaam. Blijf op deze manier nog even in stilte zitten. Om de oefening te beëindigen haal je enkele keren diep en rustig adem, en open je je ogen als je er klaar voor bent.


Oefening: Maak je aura kleiner

Sta stevig met beide benen op de grond, sluit je ogen en leg je handen op je onderbuik. Adem een paar keer naar je handen. Visualiseer vervolgens dat je aura zich als een veld van 30 meter in een cirkel om je heen begeeft. Geef dit veld een opvallende kleur. Trek nu in gedachte het gekleurde veld 10 meter naar je lichaam toe, vervolgens nog 10 meter, en ten slotte een arm lengte om je lichaam heen. Voel even wat dit met je doet en adem een paar keer diep naar je buik. Visualiseer nu een mooie bloem die specifiek bij jou past en plaats de deze in je hart. Voel die bloem in je hart, hoe zie jouw bloem eruit welke kleur en vorm heeft hij? Stel je bloem voor in zijn meest stralende vorm. Deze prachtige bloem is jouw “onderscheidend symbool” waardoor jouw energie niet samen smelt met die van een ander. Als je met iemand samen bent blijf je gecentreerd bij jezelf.

Wie zou je zijn, als je zeker wist dat wie je nu bent, precies is zoals je hoort te zijn? Wat zou je dan het liefste doen? Ik wil je met dit artikel een hart onder de riem steken en je helpen om nog beter in je kracht te komen. Je innerlijk licht versterken door middel van je unieke talenten en missie uitdragen is de sleutel tot jouw incarnatie. Een begrensd IK gevoel , is een “JA” tegen jezelf!

Soms ontmoeten we mensen waar we niet onderuit kunnen. Wat kunnen we doen om in contact met de buitenwereld n je eigen kracht te blijven staan? Je energie kunnen waarborgen is essentieel. Stel je voor, je krijgt bezoek maar je voelt je erg kwetsbaar. Je weet de persoon die komt is erg aanwezig, je hebt tools nodig om goed bij jezelf te kunnen blijven. Voordat je bezoek over de drempel stapt zeg je in jezelf: “HO” “Ik ben hier, en jij bent daar!” Stel je daarbij voor dat je je armen en handen als een “stop” teken voor je lichaam houdt. In verbeelding duw je de ander een stuk naar achter. Je duwt hiermee zijn of haar energie van je af. Dit zorgt gelijk voor een duidelijke energetische begrenzing tussen jullie. Zo behoudt je je eigen ruimte!


Elke situatie is weer anders. Als je wel wat hulp kunt gebruiken om inzicht in je eigen situatie te krijgen maak dan een afspraak voor een coaching sessie (Anja 06-51087183). Ik help je graag. Je bent het waard!


Coaching

Wij leven in een “hoofdige” samenleving. We verwerken alles via ons denken. Er is weinig aandacht voor het leven in ons lichaam. En dat terwijl ons lichaam zoveel te vertellen heeft. Het laat ons voelen of we energie hebben, of we op ons gemak zijn, of er spanning is, hoe we reageren op leuke of negatieve gebeurtenissen, of we behoefte hebben aan eten, slaap, seks of ... Vanuit ons denken horen we het lichaam gefluister niet. Ons lichaam is heel geduldig, maar als je zijn boodschappen te lang negeert, begint het lichaam te jammeren in spanning, te kermen in een klacht en uiteindelijk te schreeuwen in een aandoening.


Mijn doel is jou te begeleiden naar een bewuster leven, om jou verlichting en rust te laten voelen. In rust ontstaan de beste inzichten, zodat jij in je kracht komt, zelfvertrouwen krijg en jezelf mag zijn om volop van het leven te kunnen genieten. Hopelijk kan en mag ik, Anja Kramer je daarbij net dat op-stapje geven.


Door aandacht te geven aan je lichaam een geest kan jij ontspannen leven.

182 weergaven0 opmerkingen

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page