top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Liefde is weg... of toch niet?

Bijgewerkt op: 28 feb. 2022


Wat is eigenlijk liefde?

Liefde is een bindende kracht, trekt dingen naar elkaar toe en brengt ze met elkaar in verband. Zorgt dat al deze 'dingen' lang genoeg bij elkaar blijven om uit te groeien tot iets diepers. Liefde maakt verandering en vrijheid mogelijk zonder dat die samenhang in het middelpunt verloren gaat.


Wat doet liefde met jou, en met je dierbaren? Met de mensen om je heen, de mensen die je op straat tegen komt, in het bos of op verjaardagen?

Liefde is de weg naar wezenlijke acceptatie van jezelf, mensen te zien en te accepteren zoals ze echt zijn, maar vooral jezelf te zien. Met zowel je lichte- als je schaduwkanten.

Waarom kunnen we makkelijker anderen liefhebben dan onszelf? Waarom moeten we altijd de belangen van anderen voorop stellen en onze verlangens op een laag pitje zetten?


Vanochtend had ik een cliënte die erg moe (Good News april) was en met klachten in haar rug/schouders en nek worstelde (Je voelt je niet gesteund of geliefd. Je heb een lage zelfwaardering of angst voor afwijzing van liefde. Welke last draag je? Zit er iemand op je nek? Wil je iemand je rug toekeren? Durf je niet te zeggen waar iets op staat? Zeggen wat op je hart ligt, wat je dwars zit? , vasthouden van het verleden, etc) . Tijdens de sessie kwam ze tot de bewustwording dat ze continu bezig is energie aan andere mensen te geven, daarbij zichzelf volledig wegcijferend. Haar werk, haar familie, haar vrienden en ga zo maar door. Ze vond/vind het heel moeilijk om liefde aan zich zelf te geven. Alsof dat niet mag. Is dat onze calvinistische inslag? Niet zeuren maar doorpakken.


Ik herken dat wel en weet dat het ook mijn valkuil soms is, "Zelfvertrouwen, houden van mezelf". Het voelt zo goed als je iemand kunt helpen. Daar is ook niets mis mee overigens! Alleen kun je pas echt iemand helpen, begeleiden, als je van je zelf houdt en jezelf echt door en door kent. Dan kun je de liefde toelaten en de kracht door je heen laten stromen. Dan voed je je zelf met deze liefdevolle energie en ben je onderdeel van de overvloed van het leven. Dan kun je met de ogen van liefde naar alles kijken wat er om je heen gebeurt. Dan blijf je bij jezelf, sta je stevig met beide benen op de grond en laat je je niet door de emoties van andere mensen meesleuren, waardoor je uitgeput raakt. De samenleving is chaotisch, druk, er is veel ellende en juist nu is het zo belangrijk om tegenwicht te bieden tegen al die negativiteit. Liefde stroomt, angst blokkeert. Dat zal je vast wel herkennen.

Ik werk tijdens mijn sessies met visualisaties waardoor je ook daadwerkelijk voelt waar de blokkades zitten. Dat je afscheid kunt nemen van deze belemmeringen, alleen al door je er bewust van te worden.

Het mooie van opruimen is dat je je daarna zo licht, rustig en liefdevol voelt en deze energie meeneemt de wereld in. Hoe meer mensen deze ervaring hebben, hoe beter dat is voor de wereld.

Een voorbeeld, een moeder die niet lekker in haar vel zit, geeft deze energie door aan haar kinderen. Patronen worden doorgegeven. Kinderen zijn spiegels van de ziel. De moeder ervaart problemen op het werk en thuis, kinderen zijn druk, klierig en luisteren niet. Zodra de moeder aan haar “problemen” gaat werken, gaat het beter met de kinderen. Ik heb dat al zo vaak gezien en ervaren.


Als jij transformeert, transformeert de wereld met je mee. Laten we gaan voor eigenwaarde, zelfvertrouwen, kracht, lef en LIEFDE!

Hoe lekker zou het zijn als je voluit en vrij je creativiteit kan laten stromen. Helemaal in je eigen kracht staan en aan het roer van je eigen leven. Met beide benen op de grond, niet denkend in tekorten maar in overvloed. Datgene visualiseren dat bij jou past en er met focus en vertrouwen voor zorgen dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Niet meer bezig zijn met ja maar, als dan, later etc. Nee gewoon nu!

Oude inzichten, beperkte patronen, waar je ongemerkt in terecht bent gekomen kunnen jouw leven bepalen. Je bewandelt een pad waarbij je afhankelijk bent van de mening van anderen, je wilt bij de groep horen, niet uit de band springen en sociaal wenselijk gedrag vertonen. Je bent een “gevangene” van je eigen leven geworden.


Wat is jouw missie in dit leven? Wat is jouw WHY?

Wat kom jij hier brengen, of wat kom jij hier leren?


Als je inzage krijgt in wie jij werkelijk bent dan kun je jezelf bevrijden. Bewust leven! In vrijheid en blijheid leven, genieten van al wat er is.


Een groter cadeau kun je jezelf niet geven! Geniet, volop!

12 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page