top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

EMB-bloedtest, inzicht in je gezondheid

Bijgewerkt op: 13 sep. 2021

Via deze eenvoudige vingerprik krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid

Spijsverteringsproblemen, aanhoudende vermoeidheid, (huid)ontstekingen, overgewicht en pijnklachten. Slechts een kleine greep uit het klachtendossier dat we in de orthomoleculaire praktijk regelmatig tegenkomen. Maar waar te beginnen met het aanpakken van deze gezondheidsproblemen?


Ons bloed is een uitstekend startpunt. De rode vloeistof geeft namelijk ontzettend veel informatie weg over onze gezondheid. Maar wat is nu een goede bloedtest? Wij adviseren doorgaans de zogenoemde energetisch morfologische bloedtest (EMB). Een test die niet de huisarts, maar een orthomoleculair of energetische therapeut afneemt.


Ontbrekende puzzelstukjes

We zien het steeds vaker; ogenschijnlijk gezonde mensen die toch met allerlei klachten te kampen hebben. Bij tot wel 39% van de personen die met gezondheidsklachten naar het spreekuur gaat, kan de huisarts na anamnese geen specifieke diagnose stellen. In veel gevallen is het dus voor de huisarts een raadsel wat aan de klacht(en) ten grondslag ligt. Diverse gesprekken - soms ondersteund met enkele reguliere onderzoeken - geven vaak geen duidelijkheid. Regelmatig wordt de patiënt zonder effectief advies weer naar huis gestuurd. Het kan echter zeer waardevol zijn om verder te kijken naar de oorsprong van de klachten. Wat ik dagelijks doe bij mijn cliënten. Wat lig er onder, waarom heb en loop jij met die problemen cq klachten? Het lichaam kan je ook zoveel vertellen. Wanneer is het begonnen? Wat deed je toen? Wat voor emoties kwamen naar boven? Loop je er al lang mee? Welke wervel zit scheef? Of welke energetische blokkade zit er? Waar zit je ademhaling, etc. Maar voor sommige is dit te wazig, dan kan een EMB bloedtest het ontbrekende puzzelstuk vormen.

Zo ook bij mij

De buikpijn en de opgezwollen buik (ik lijk wel 3 maanden zwanger) voelde echt niet goed. Ik was hierdoor mezelf kwijt en werd erg onzeker. Plus ben ik al jaren oververmoeid (ik dacht dat dit kwam door de zorgen o.a. om mijn personeel van KC en het bijna failliet gaan). De maanden voordat ik met IF (Intermittent Fasting) begon, heb ik ontzettend veel last gehad van ontstekingen en de gewrichtsklachten. Het was voor mij tijd om er iets mee te gaan doen, dus op onderzoek uit.


Een regulier bloedonderzoek in het ziekenhuis - er werd gezocht naar de normale dingen, ijzer ivm bloedarmoede, vitamines, etc. – gaf een goed resultaat. Er was niets aan de hand, maar mijn gevoel zei iets anders. Ook een darmonderzoek kon mij niets vertellen. Zelfs de gynaecoloog wist mij niets mede te delen, diende mij alleen extra hormonen toe. Maar zoals in mijn vorige blog geschreven, had ook dit geen optimaal resultaat. Het enige wat ik extra kreeg waren zweetaanvallen. Na twee maanden werden deze wel minder, hoor. Gelukkig. Maar de buikpijn en het opgezwollen gevoel bleef.

Totdat mijn vriendin zij, laat je bloed eens testen, doe een EMB test. Dit hebben we samen gedaan en het bloed opgestuurd naar het lab. Fluitje van een cent. De uitslag is subliem, het kwartje viel.


Benieuwd naar de uitslag? Lees dan verder >>>

Maar voordat ik in ga op mijn uitslag, zal ik eerst even uitleggen wat een EMB test is.


Wat houdt een EMB test in?

Zo’n energetisch morfologisch bloedonderzoek is een aanvulling op de anamnese (medische (voor)geschiedenis) die de therapeut bij je afneemt. Maar wat zegt die term nu precies? Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren ze op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat. Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen. Denk hierbij aan je ademhaling of emoties of een bloedtest. Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayrvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook steeds meer artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke, emotionele en energetische kant.


Meten = weten Ons bloed is in feite het transportsysteem van ons lichaam. Dagelijks stroomt de vloeistof duizenden keren rond door onze bloedvaten. Het vervult een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste organen en cellen. Daarnaast is het onze interne temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem. De kwaliteit van het bloed kan dus je hele systeem beïnvloeden en ons daarom juist ook zoveel inzichten geven. Reguliere bloedtesten kunnen diverse factoren aan het licht brengen, zoals ijzertekort en infecties. De EMB test heeft echter een andere benadering van bloedonderzoek voor een nog uitgebreider inzicht in je gezondheid.


Meer inzicht met EMB

Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:

  • Vitaminen- en mineralentekorten

  • Darm- en leververstoring

  • Vrije radicalen en toxiciteit

  • Virale en bacteriële belasting

  • Pancreasinsufficiëntie

  • Hormoonbalans

Slechts enkele druppels bloed verschaffen dus uitgebreide informatie over de conditie van je gehele systeem. Vervolgens maakt de therapeut een vertaalslag naar de praktijk en voorziet je van een uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl.


Geïnteresseerd! Meer weten, lees dan verder >>>Mijn EMB test, dit is de uitslag

Kort gezegd heb ik een opname- en een ontgiftings probleem, wat veroorzaakt wordt door mijn darmen. In mijn darmen zitten verkeerde schimmels en bacteriën in dit veroorzaken.

Hierdoor ben ik heel vaak heel moe, krijg ik bij bepaalde voedsel een opgeblazen buik. Is mijn zenuwstelsel overbelast, waardoor ik lichamelijk continu in de stress module zit. Ik heb hier zelf geen last van, ik ben eigenlijk heel relaxt, maar mijn lichaam, zenuwstelsel voelt dus wat anders.


De vitamines, mineralen etc uit mijn dagelijkse voeding worden door mijn lichaam, organen niet opgenomen, waardoor ik een te kort heb aan een aantal vitamines en mineralen. Daarbij heb ik ook nog eens dat de afvalstoffen die ik dagelijks via mijn voeding en adem binnen krijg, door o.a. mijn lever niet goed kan worden afgebroken. Mijn lichaam steigert en mijn buik zwelt op. Ik was de laatste tijd ook erg gegroeid. Volgens de artsen kwam dit omdat ik in de overgang zit en hormonen krijg toegediend, maar de EMB uitslag zegt wat anders.

Vandaar dat IF mij heel erg goed bevalt. Je krijgt minder eten binnen en werd ik me bewuster van wat ik at. Plus de combinatie van groentes en vlees of groentes en pasta, rijst, aardappelen (zonder vlees) doen mij goed. Maar ook zorg ik er voor dat ik minder suikers binnen kreeg, dus geen zakje, potjes, kant en klare producten, etc. Suikers zijn slecht voor ontstekingen en blijkbaar ook voor schimmels, die groeien op suiker.


Wat kwam ik te kort

Vitamine - B12, C en D, Methylering – maag/darmflora

Mineralen – Magnesium, Mangaan, Zwavel

Vetzuren – Omega 3

Hormonen – Alles was goed – had natuurlijk net een injectie gehad (dus niet zo gek)

Neurotransmitters – Acetylcholine (geheugen), dopamine (daadkracht, energie) en Serotonine (gelukshormoon, veerkracht en pijngevoeligheid)

Stress parameter – Mentale en emotionele stress reactie hoog, sympathische verstoring en verlengde stress reactie gemiddeld.

Acupunctuur meridiaan – Milt en niermeridiaan boven gemiddeld verstoord

Energetische pathogeen belasting – bacteriële gemiddeld, schimmel gemiddeld (tegen het rode aan- waarschuwing) en virale belasting boven gemiddeld

Darmen – Darmflora en schimmels gemiddeld (tegen het rode aan- waarschuwing)

Energetische blokkade – ontgifting matig, fysieke belasting hoog, zuurbase aanwezig, tand 24 zit een blokkade op (Exorfinen vermijden en ik ben uit balans)

PNI verstoring – Laaggradige ontstekingen gemiddeld (dit vermoede ik al, vandaar de IF en minder suikers en koolhydraten)

Energetische intoleranties – exorfine, gluten, lactose, soja, suiker hoog, tarwe hoog, zuivel-koe


Dus resultaat komt neer op Exorfine vrij eten, dus geen soja, tarwe en gist, paddenstoelen, spinazie, koezuivel en rood vlees. En zoveel als mogelijk suikers en koolhydraten (zijn suikers) vermijden. En voldoende eiwitten zien binnen te krijgen.

Fysiek merk ik dat ik tot niets kom, (kom ik nu pas achter) alles is zwaar en te veel. Ik kom niet in beweging, weinig daadkracht. Ben ik erg vergeetachtig. Mijn geheugen laat te wensen over. Beleef op dit moment weinig plezier in het leven. Terwijl we ontzettend leuke dingen doen, gaan erop uit, financieel gaat het voor de wind, dus zo je zeggen geniet. Maar dat wil niet. Mijn energie is te laag en ben ik in onbalans. Door te veel suikers, die wij dagelijks met onze voeding binnen krijgen, zijn mijn ontstekingen erg actief. Dus veel pijn in mijn rug, vingers, knieën en enkels. Dit komt omdat ik ben geboren met een rug aandoening, soort ontsteking en ben dus erg vatbaar voor artrose of artritis.


Artrose en artritis zijn allebei aandoeningen die gerelateerd zijn aan de gewrichten. Artrose wijst op slijtage van het gewrichtskraakbeen dat het bot bedekt, artritis is een ontsteking van het gewricht of het gewrichtskapsel. Artritis kan tot artrose lijden.


Dus dat wordt een doses 100% natuurlijke vitamines en mineralen slikken. Pillen is niet zo mijn ding, ik wordt er altijd beroerd van… maar wat moet dat moet. Het is maar voor 2 maanden, dan mag ik weer opbouwen. Dat is te overzien. Ben nu net een kleine week bezig en moet zeggen ik voel me toch al iets beter. Ook mijn buik is een stuk fijner. En ben ik nu een paar kilo’s kwijt, ook dit voel super goed. Het vertrouwen groei weer ene beetje. Hierdoor zit ik weer beter in mijn vel. Zo fijn.

Ook het eten krijg ik steeds meer onder de knie. Probeer zoveel mogelijk te combineren. Ik ben zelf aan het bakken geslagen, nooit gedacht. Bananenbrood als vervanging voor brood. Super lekker.

Ik ben nu net een kleine week bezig en ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Over 2 maanden doen ik weer een EMB test en ben dan nieuwsgierig naar de uitslag.


Ik hou jullie op de hoogte.


Omdat deze EMB bloedtest heel goed aansluit bij mijn energetische praktijk heb ik in goed overleg met het team, toestemming gekregen om de EMB testen zelf te mogen uitvoeren. De opleiding volgt later. Het team adviseer mij over de voeding en de supplementen. En het lap over de resultaten. En ik doe de prikjes en stuur alles op en bespreek de resultaten met de client, jou door en heb je extra met de energetische behandelingen als dit nodig is.

Denk en voel jij dat er met jou ook meer aan de hand is en de artsen komen er niet uit, kan een EMB test een oplossing zijn. Lees hieronder hoe een EMB test werkt.

Mij gaf het heel veel helderheid.


ACTIE - Hoe is jouw gezondheid? - ACTIE

Meer inzicht in je gezondheid met een EMB bloedtest


Via deze eenvoudige vingerprik krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid

Ben je moe, heb je weinig energie, heb je slaapproblemen, last van je darmen, kun je je slecht concentreren of vergeet je van alles…?


Of Loop je ook al een tijdje rond met vage klachten. Weten ze niet wat er mis is of waarom je met pijn of … loopt. Heb je al van alles geprobeerd maar niet kunnen ontdekken wat de oorzaak is.


Denk dan eens aan een apk oftewel een EMB bloedtest. Dat ken je veel helderheid en inzichten geven, waar iets weg komt of wat er bij jou op dit moment speelt. Wil jij meer inzicht in welke voedingsstoffen je mogelijk tekort komt of welke verstoringen en belastingen aan je klachten ten grondslag liggen? De EMB test voorziet je van uitgebreide informatie om gericht het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Ik geef je op basis van deze inzichten een concreet verslag met aanbevelingen qua voeding, suppletie en leefstijl, om de balans te herstellen.


Via deze eenvoudige vingerprik krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid.

Wil jij een EMB bloedtest laten uitvoeren, dat kan alleen op de maandag, dinsdag en woensdagochtend. De vingerprik afspraak duurt maar 20 a 30 minuten incl. intake.


Nu voor maar €185,- ipv €235,-

Geldig van september t/m december 2021


De kosten van de bloedtest zijn €165,-. Hier zitten de kosten in van de afname, de test zelf, de verzendkosten en de onderzoekskosten van het laboratorium. De kosten van het consult van 60 minuten en het plan van aanpak dat je van ons krijgt zijn €90,- voor nieuwe klanten (eerste consult) en €70,- voor bestaande klanten of opvolgconsult.


Maar nu vanaf september tot en met december 2021 voor maar €170,-


Meldt je aan!

Gebruik code GBB-EMBactie en ontvang € 50.- korting

 

Hoe werkt de EMB test?

De EMB betreft een testmethode waarbij de therapeut middels een vingerprik enkele druppels bloed afneemt. In het onderzoek wat volgt wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. Het energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau.

De EMB test wordt afgenomen door professionals in de gezondheidszorg die beschikken over ruim voldoende orthomoleculaire en medische kennis. Deze testmethode is als zodanig niet wetenschappelijk bewezen en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De betrouwbaarheid van deze test is daarentegen te vinden in de praktijk.

Zo heeft de EMB test door de jaren heen zijn sporen verdiend. De resultaten van ontelbaar veel patiënten, die (mede) met de adviezen vanuit deze test aan de slag zijn gegaan, spreken voor zich. De geteste personen kunnen zich in vrijwel alle gevallen vinden in de uitkomsten van deze test. Soms zal er iets naar voren komen, wat niet direct te verklaren lijkt. In dat geval gaat de therapeut hier dieper op in, door de achtergrond van de cliënt verder te analyseren. Samen komen jullie dan tot verhelderende inzichten voor een afgemeten behandeltraject.


NB: de adviezen uit deze test hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. De EMB vervangt niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg.

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page