top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

EMB-bloedtest, inzicht in je gezondheid

Bijgewerkt op: 13 sep. 2021

Via deze eenvoudige vingerprik krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid

Spijsverteringsproblemen, aanhoudende vermoeidheid, (huid)ontstekingen, overgewicht en pijnklachten. Slechts een kleine greep uit het klachtendossier dat we in de orthomoleculaire praktijk regelmatig tegenkomen. Maar waar te beginnen met het aanpakken van deze gezondheidsproblemen?


Ons bloed is een uitstekend startpunt. De rode vloeistof geeft namelijk ontzettend veel informatie weg over onze gezondheid. Maar wat is nu een goede bloedtest? Wij adviseren doorgaans de zogenoemde energetisch morfologische bloedtest (EMB). Een test die niet de huisarts, maar een orthomoleculair of energetische therapeut afneemt.


Ontbrekende puzzelstukjes

We zien het steeds vaker; ogenschijnlijk gezonde mensen die toch met allerlei klachten te kampen hebben. Bij tot wel 39% van de personen die met gezondheidsklachten naar het spreekuur gaat, kan de huisarts na anamnese geen specifieke diagnose stellen. In veel gevallen is het dus voor de huisarts een raadsel wat aan de klacht(en) ten grondslag ligt. Diverse gesprekken - soms ondersteund met enkele reguliere onderzoeken - geven vaak geen duidelijkheid. Regelmatig wordt de patiënt zonder effectief advies weer naar huis gestuurd. Het kan echter zeer waardevol zijn om verder te kijken naar de oorsprong van de klachten. Wat ik dagelijks doe bij mijn cliënten. Wat lig er onder, waarom heb en loop jij met die problemen cq klachten? Het lichaam kan je ook zoveel vertellen. Wanneer is het begonnen? Wat deed je toen? Wat voor emoties kwamen naar boven? Loop je er al lang mee? Welke wervel zit scheef? Of welke energetische blokkade zit er? Waar zit je ademhaling, etc. Maar voor sommige is dit te wazig, dan kan een EMB bloedtest het ontbrekende puzzelstuk vormen.

Zo ook bij mij

De buikpijn en de opgezwollen buik (ik lijk wel 3 maanden zwanger) voelde echt niet goed. Ik was hierdoor mezelf kwijt en werd erg onzeker. Plus ben ik al jaren oververmoeid (ik dacht dat dit kwam door de zorgen o.a. om mijn personeel van KC en het bijna failliet gaan). De maanden voordat ik met IF (Intermittent Fasting) begon, heb ik ontzettend veel last gehad van ontstekingen en de gewrichtsklachten. Het was voor mij tijd om er iets mee te gaan doen, dus op onderzoek uit.


Een regulier bloedonderzoek in het ziekenhuis - er werd gezocht naar de normale dingen, ijzer ivm bloedarmoede, vitamines, etc. – gaf een goed resultaat. Er was niets aan de hand, maar mijn gevoel zei iets anders. Ook een darmonderzoek kon mij niets vertellen. Zelfs de gynaecoloog wist mij niets mede te delen, diende mij alleen extra hormonen toe. Maar zoals in mijn vorige blog geschreven, had ook dit geen optimaal resultaat. Het enige wat ik extra kreeg waren zweetaanvallen. Na twee maanden werden deze wel minder, hoor. Gelukkig. Maar de buikpijn en het opgezwollen gevoel bleef.

Totdat mijn vriendin zij, laat je bloed eens testen, doe een EMB test. Dit hebben we samen gedaan en het bloed opgestuurd naar het lab. Fluitje van een cent. De uitslag is subliem, het kwartje viel.


Benieuwd naar de uitslag? Lees dan verder >>>

Maar voordat ik in ga op mijn uitslag, zal ik eerst even uitleggen wat een EMB test is.


Wat houdt een EMB test in?

Zo’n energetisch morfologisch bloedonderzoek is een aanvulling op de anamnese (medische (voor)geschiedenis) die de therapeut bij je afneemt. Maar wat zegt die term nu precies?