top of page

Doe een EMB bloedtest en
zie hoe jouw gezondheid ervoor staat

c01a8d5e-59ef-49be-8e1a-ef9f2c0f5682.JPG
EMB bloedtest - inzicht in je gezondheid
Spijsverteringsproblemen, aanhoudende vermoeidheid, (huid)ontstekingen, overgewicht en pijnklachten. Of Loop je ook al een tijdje rond met vage klachten. Weten ze niet wat er mis is of waarom je met pijn of … loopt. Heb je al van alles geprobeerd maar niet kunnen ontdekken wat de oorzaak is.
Denk dan eens aan een apk oftewel een EMB bloedtest. Dat ken je veel helderheid en inzichten geven, waar iets weg komt of wat er bij jou op dit moment speelt. Ik werk in mijn praktijk met een Energetisch Morfologische bloedtest (EMB) die verschillende problemen in het lichaam kan aantonen.

 

Ons bloed is een uitstekend startpunt. De rode vloeistof geeft namelijk ontzettend veel informatie weg over onze gezondheid. Maar wat is nu een goede bloedtest? Wij adviseren doorgaans de zogenoemde energetisch morfologische bloedtest (EMB). Een test die niet de huisarts, maar een orthomoleculair of energetische therapeut afneemt.

 

Ontbrekende puzzelstukjes

We zien het steeds vaker; ogenschijnlijk gezonde mensen die toch met allerlei klachten te kampen hebben. Bij tot wel 39% van de personen die met gezondheidsklachten naar het spreekuur gaat, kan de huisarts na anamnese geen specifieke diagnose stellen. In veel gevallen is het dus voor de huisarts een raadsel wat aan de klacht(en) ten grondslag ligt. Diverse gesprekken - soms ondersteund met enkele reguliere onderzoeken - geven vaak geen duidelijkheid. Regelmatig wordt de patiënt zonder effectief advies weer naar huis gestuurd. Het kan echter zeer waardevol zijn om verder te kijken naar de oorsprong van de klachten. Wat ik dagelijks doe bij mijn cliënten. Wat lig er onder, waarom heb en loop jij met die problemen cq klachten? Het lichaam kan je ook zoveel vertellen. Wanneer is het begonnen? Wat deed je toen? Wat voor emoties kwamen naar boven? Loop je er al lang mee? Welke wervel zit scheef? Of welke energetische blokkade zit er? Waar zit je ademhaling, etc. Maar voor sommige is dit te wazig, dan kan een EMB bloedtest het ontbrekende puzzelstuk vormen.

 

Wat houdt een EMB test in?

Zo’n energetisch morfologisch bloedonderzoek is een aanvulling op de anamnese (medische (voor)geschiedenis) die de therapeut bij je afneemt. Maar wat zegt die term nu precies? Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren ze op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat. Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen. Denk hierbij aan je ademhaling of emoties of een bloedtest. Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayrvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook steeds meer artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke, emotionele en energetische kant.

 

Meten = weten

Ons bloed is in feite het transportsysteem van ons lichaam. Dagelijks stroomt de vloeistof duizenden keren rond door onze bloedvaten. Het vervult een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste organen en cellen. Daarnaast is het onze interne temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem. De kwaliteit van het bloed kan dus je hele systeem beïnvloeden en ons daarom juist ook zoveel inzichten geven. Reguliere bloedtesten kunnen diverse factoren aan het licht brengen, zoals ijzertekort en infecties. De EMB test heeft echter een andere benadering van bloedonderzoek voor een nog uitgebreider inzicht in je gezondheid.

 

Meer inzicht met EMB

Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:

 • Vitaminen- en mineralentekorten

 • Darm- en leververstoring

 • Vrije radicalen en toxiciteit

 • Virale en bacteriële belasting

 • Pancreasinsufficiëntie

 • Hormoonbalans
   

Slechts enkele druppels bloed verschaffen dus uitgebreide informatie over de conditie van je gehele systeem. Vervolgens maakt de therapeut een vertaalslag naar de praktijk en voorziet je van een uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl.

emb-test.jpg
lab-onderzoek.jpg
Welke verstoringen van het lichaam kunnen wij aantonen met deze test?
 • Vrije radicaal belasting

 • Leverbelasting

 • Darmverstoring (gedifferentieerd naar mycotische & dysbiotische belasting)

 • Parasietbelasting

 • Adrenale Status

 • pH balans

 • B12-status

 • Vitaminenpanel

 • Mineralenpanel

 • Spoorelementenpanel

 • Toxische belasting

 • Virale belasting

 • Bacteriële belasting

 • Geopatische stress

 • Pancreasinsufficiëntie

 

Tevens worden de reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

 • Rode bloedcellen (erytrocyten)

 • Witte bloedcellen (leukocyten)

 • Hemoblobine (Hb)

 • Hematocriet (Ht)

 • Mean Corpuscular Volume (MCV)

 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

 

Doel van de test is inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen de klachten zouden kunnen veroorzaken. Of natuurlijke gewoon als algehele gezondheidscheck.

 

De bloedtesten kunnen worden afgenomen van maandag t/m woensdag.

Hoe werkt de EMB test?

De EMB betreft een testmethode waarbij de therapeut middels een vingerprik enkele druppels bloed afneemt. In het onderzoek wat volgt wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. Het energetisch morfologische bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau.

De EMB test wordt afgenomen door professionals in de gezondheidszorg die beschikken over ruim voldoende orthomoleculaire en medische kennis. Deze testmethode is als zodanig niet wetenschappelijk bewezen en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De betrouwbaarheid van deze test is daarentegen te vinden in de praktijk.

Zo heeft de EMB test door de jaren heen zijn sporen verdiend. De resultaten van ontelbaar veel patiënten, die (mede) met de adviezen vanuit deze test aan de slag zijn gegaan, spreken voor zich. De geteste personen kunnen zich in vrijwel alle gevallen vinden in de uitkomsten van deze test. Soms zal er iets naar voren komen, wat niet direct te verklaren lijkt. In dat geval gaat de therapeut hier dieper op in, door de achtergrond van de cliënt verder te analyseren. Samen komen jullie dan tot verhelderende inzichten voor een afgemeten behandeltraject.

 

NB: de adviezen uit deze test hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. De EMB vervangt niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg.

5f0c5767e2991717e44b61ef307d.jpeg
IMG_7549.jpg
Via deze eenvoudige vingerprik krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid

Ben je moe, heb je weinig energie, heb je slaapproblemen, last van je darmen, kun je je slecht concentreren of vergeet je van alles…?

 

Of Loop je ook al een tijdje rond met vage klachten. Weten ze niet wat er mis is of waarom je met pijn of … loopt. Heb je al van alles geprobeerd maar niet kunnen ontdekken wat de oorzaak is.

 

Denk dan eens aan een apk oftewel een EMB bloedtest. Dat ken je veel helderheid en inzichten geven, waar iets weg komt of wat er bij jou op dit moment speelt. Wil jij meer inzicht in welke voedingsstoffen je mogelijk tekort komt of welke verstoringen en belastingen aan je klachten ten grondslag liggen? De EMB test voorziet je van uitgebreide informatie om gericht het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Ik geef je op basis van deze inzichten een concreet verslag met aanbevelingen qua voeding, suppletie en leefstijl, om de balans te herstellen.

 

Doe een EMB bloedtest en zie hoe jouw gezondheid ervoor staat

Via deze eenvoudige vingerprik krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid.

De kosten van de bloedtest zijn €165,-. Hier zitten de kosten in van de afname, de test zelf, de verzendkosten en de onderzoekskosten van het laboratorium. De kosten van het consult van 60 minuten en het plan van aanpak dat je van ons krijgt zijn €90,- voor nieuwe klanten (eerste consult) en €70,- voor bestaande klanten of opvolgconsult.

 

Wil jij een EMB bloedtest laten uitvoeren, dat kan alleen op de maandag, dinsdag en woensdagochtend.

De vingerprik afspraak duurt maar 20 a 30 minuten incl. intake.

 

Nu voor maar €185,- i.p.v. €235,-

Geldig van september t/m december 2021

-----

Ik ben nu 3 weken bezig en moet zeggen ik voel me echt al veel beter.

Ook mijn buik voelt een stuk fijner en ben ik een paar kilo’s kwijt. Super .

Het vertrouwen groeit met de dag, hierdoor zit ik weer lekkerder in mijn vel. Zo fijn.

Het diëten (gluten- en lactosevrij) is even uitzoeken, maar het went al snel.

 Het eten smaakt zo veel lekkerder, mede omdat ik nu alles zelf maak.

An
-----

Wat wil jij voor jezelf?

Ga stappen zetten, want alleen jij kan het veranderen.

Zet die stap en maak De reis naar Ontspanning, Bewustzijn en Jezelf
Openingstijden

Alleen op afspraak

maandag      10:30 - 21:00

dinsdag        10:30 - 21:00

woensdag    10:30 - 21:00

donderdag   10:30 - 21:00

vrijdag          10:30 - 18:00

Cursus locatie, postadres

Zaanstraat 6N, 8226ND Lelystad

 

Bezoekersadres

Karveel 13-01, 8231AT Lelystad

E   info@goodbodybalans.nl

T   0320 - 25 77 52

M  06-510 87 183

GoodBodyBalans, aandacht voor jouw lichaam en geest

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page