top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Hoe werkt jouw energiesysteem?

Bijgewerkt op: 6 okt. 2022

Zó bescherm je je tegen andermans zware energie

Hoe bewuster je in het leven staat, hoe meer je open staat voor de subtiele energie om je heen. Als jij ontvankelijk bent voor de energie van andere mensen en de gave hebt om precies te zien (maar ook te zeggen en zelfs te zijn) wat anderen nodig hebben, kun je een enorme steun zijn.

Maar als het onbewust gebeurt, dan trekt het je leeg. Ineens slaat de stress van je collega helemaal op je over. Of drukke plekken overweldigen je of banjer je aan het einde van een drukke dag rusteloos door je huis. Je kunt dan denken dat je bepaalde personen of situaties beter kunt vermijden omdat ze je moe of angstig maken, dat je overspannen aan het raken bent of dat er iets mis is met je. Maar hoogstwaarschijnlijk heb je energie opgepikt die niet van jou is.


Energetische hygiëne

Voor gevoelige mensen is het belangrijk om te leren hoe ons energiesysteem werkt, zodat je jezelf kunt beschermen tegen de (negatieve) energie van anderen. Maar ook dat je energie kunt reinigen en opladen als dat nodig is.

Als je je meer bewust wordt van hoe je energiesysteem werkt, kun je je eigen energie zuiver houden. Net zoals je elke dag onder de douche gaat en schone kleren aantrekt. Begin met het leren kennen van je eigen aura – het energieveld dat we allemaal om ons heen hebben en dat bij iedereen uniek is.


Hoe ziet jouw aura eruit?

Tast eens voorzichtig je energieveld af om te onderzoeken wat je ervan kunt waarnemen. Hoe dicht zit het om je heen, is het compact, of juist ijl? Welke kleur heeft het? Maakt het geluid? Zitten er gaten in of uitstulpingen? Lichte of donkere plekken? Voelt het overal hetzelfde? Je hoeft niet op alle vragen een antwoord te hebben, kijk waar voor jou een ingang zit. Hoe kun jij energie het best waarnemen? Misschien ben je gevoelig voor geluid of beeld, voel je juist een trilling of komen er kleuren op.


Hoe wordt jouw energie beïnvloedt?

Als je na een tijdje een idee hebt van hoe je aura aanvoelt, dan kun je gaan experimenteren met hoe je energie beïnvloed wordt. Denk aan iets of iemand waar je vreselijk veel van houdt. Zodra je de liefde voelt stromen, zal je veranderingen in je aura kunnen waarnemen. Wat gebeurt er nu? Verandert de kleur, de trilling? De dichtheid? Denk nu aan iets waar je je voor schaamt. Voel hoe je energieveld opnieuw verandert. Je kunt ook je huisdier of partner uitnodigen in je ruimte, muziek opzetten of de tuin inlopen. Probeer steeds te ontdekken waar de grenzen van je energieveld liggen en wat er gebeurt als er iets bij je binnenkomt. Hoe voelt het? Is het van jou of van de ander? Is het gewenst of ongewenst? Hoe meer je hiermee speelt, hoe eerder je kunt ontdekken als er iets je aura binnenkomt en besluiten of het welkom is of niet.


Energetische bescherming door zelfliefde

Energie van anderen komt niet zomaar bij ons binnen. Dat gebeurt alleen als we niet goed beschermd zijn en de beste energetische bescherming is liefde. Zware energie van anderen ‘haakt’ zich vast aan onze eigen onverwerkte pijn en angst, kortom de plekken in onszelf die heling en liefde nodig hebben. Liefde heelt niet alleen oude wonden, het straalt door in je energieveld. Van jezelf houden en omarmen wie je bent, is de beste energetische bescherming die je kunt hebben.


Interactie

Als je je eigen wonden heelt, dan heeft liefde de kracht om vanuit je aura te stromen naar al je relaties met andere mensen, met dieren, planten, de aarde. De trilling van liefde is zo hoog en sterk, dat het de kracht heeft om zware energie te transformeren. Als je in contact staat met de vibratie van liefde ben je heel erg gegrond. Je hoeft jezelf dan niet te beschermen, de liefde die door je heen stroomt doet dat voor je. Denk aan datgene waar je het allermeest van houdt in de wereld en laat die liefde van binnenuit de wereld instralen. Bescherm jezelf door van jezelf te houden en houd van jezelf door jezelf te kennen. Zo nodig je de ander uit om ook liefde te voelen en om samen aanwezig te zijn in het moment. Dat levert een heel ander, veel bewuster niveau van interactie op waarin iedereen de kans krijgt om zijn eigen pijn op te pakken en liefde te ervaren.


Mijn cliënten geef ik altijd mee, als ze moe zijn, leeg getrokken worden door anderen. Zijn er 7 oefeningen die je hel gemakkelijk kan doen.

  1. Bescherm dagelijks je aura door een afschermoefening te doen.

  2. Verbind jezelf iedere dag met de aarde energie door jezelf te ‘aarden Zorg dat je goed geaard bent. Met beide benen op de grond staat. Dit kan je doen door op bloten voeten (in het gras) te gaan lopen. Met je handen in de aarde te zitten, ga bijvoorbeeld tuinieren. Of stop je handen in een bakje met zout. Als je goed geaard bent, kunnen anderen moeilijk op jou energie gaan zitten. Of Visualiseer dat je uit je voeten worstel maakt, welke tot de kern van de aarde, wereldbol gaat. Je zou dan een kleur kunnen oppakken, als je dit fijn vindt, en breng deze dan weer rustig omhoog, via je voeten naar binnen tot aan je kruin. Je hele lichaam wordt dan gevuld met jou kleur. De kleur blauw zorgt voor meer ontspanning.

  3. Gebruik je ademhaling Diepe ademhaling brengt je, als je uit je energie bent, weer terug bij jezelf. Terug in het moment. Terug bij je gevoel. In voorkomende gevallen: ga zitten met een rechte rug of staan en adem minimaal 10 keer zo diep mogelijk in en uit. Liefst via de neus in en via de mond uit. Als je uitblaast adem dan bewust alle stress, alle neg. energie uit... En snuif verse, nieuwe lucht in. Blijf deze diepe ademhaling doen tot jij je weer rustig voelt en in contact met je eigen gevoel.

  4. Maar je kan ook je hand op je navel leggen. Dit kan je doen, als je merkt dat de energie in een ruimte, groep, verjaardag of ... niet fijn voelt. Of als je ineens heel moe wordt of spantaan hoofdpijn krijgt.

  5. Soms is kan het ook tijd zijn om van bepaalde mensen even afstand te nemen. Ze even niet te zien. Of stel je de vraag passen deze mensen nog wel bij me? Je zou dan de koorden - energielijntje kunnen doorsnijden. Daar wil ik met alle liefde meehelpen

  6. Beschermgidsen, -geesten en -engelen Bescherming nodig? Vraag erom. Wend je tot je gidsen, beschermengelen, overleden dierbaren of voorouders. Van een overledene kun je weten dat diegene nooit de kaas van zijn of haar brood liet eten. Vraag die persoon om jou met die kracht te beschermen. Visualiseer een aartsengel naast je en vraag om steun van je gidsen. Ze zijn er altijd om te helpen. Spreek een beschermingsteken af. Bijvoorbeeld: als ik een gele auto/cactus/windgong zie, weet ik dat mijn beschermers dicht bij me zijn. Mijn teken is dat ik op mijn rechterschouder wordt getikt of een warm, fijn gevoel voel

  7. Natuur Voel je een zware energie? Ga naar buiten: het bos in of naar het strand. Lees een boek terwijl je tegen een boom zit, loop met je blote voeten over het strand, maak een fikse wandeling; ofwel: maak contact met de natuur. Je zult merken dat je energie meteen lichter voelt door dit te doen..


Bron: Sarah Domogala en Anja Kramer

32 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page