top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Good Grounding – ‘down-to-earth’

Bijgewerkt op: 26 mei 2022

Voorkom hoge spanningen en lichamelijk ongemakken met aarding


Slaap jij slecht, heb jij te weinig energie, heb je het gevoel dat je zweeft, dat je de verbinding met jezelf mist, je overgevoelig bent en teveel prikkels binnen krijg, je voelt je niet lekker, maar je kan de vinger er niet op leggen, waarom je je zo voelt...

Voel je je onzeker, heb je weinig vertrouwen, ben je angstig, voel je je onrust, zit je teveel in je hoofd, ben je gespannen, heb je vage klachten?


Dan kan het zijn dat je de verbinding met de aarde mist. Het zou dan goed zijn om te “Earthing oftewel aarden, gronden – ‘down-to-earth”?

Gronden of aarden is je met de aarde verbinden, de aarde energie toelaten en door je heen laten stromen. Gronden zet je letterlijk en figuurlijk stevig met beide benen op de grond; het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, rust, vertrouwen en levenskracht. Gronden haalt je in het hier en nu en stimuleert bewust-zijn en aandachtig leven. Gronden beschermt je tegen negatieve energie en helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt.


De letterlijke betekenis Aardig

Aarding is het geleidend ("galvanisch") verbinden van een object met aarde. De aarde kan als een geleider van praktisch onbeperkte capaciteit worden gezien. Het resultaat van aarding is dat het geaarde object daardoor een spanning krijgt van nul volt: de elektrische aarde.

Bron: wikipedia


Aarding voor ons als mens

Wanneer we het hebben over aarden, bedoelen we eigenlijk dat we weer even met beide benen op de grond moeten staan. Zowel letterlijk als figuurlijk. Wanneer we niet geaard zijn missen we de energie van de aarde in ons lichaam.

De mensheid heeft altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, totdat wij de schoenen uitvonden. Als enige wezens op Aarde lopen wij op schoenen, met meestal isolerende rubberen zolen, en hebben we de vloeren in onze huizen geïsoleerd en slapen we niet meer op de grond. Zo zijn we het contact met de Aarde kwijt en zijn we los gekoppeld van de helende energie van Moeder Aarde.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit los gekoppeld zijn van de Aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.


Waarom is Aarden zo belangrijk voor je immuunsysteem?

“Aarding voorkomt ook schade en ongevallen wanneer gebouwen, installaties of apparaten onder hoge spanning komen te staan”.


Net als je aarding van elektriciteit bij gebouwen, kunnen ook wij onder hoge spanning staan. Ons lichaam, immuunsysteem bestaat uit vrije radicalen, positieve geladen moleculen (hebben we een tekort aan een of meer elektronen) dan gaan ze opzoek naar vrije elektronen. Hebben wij te veel of een overschot aan vrije radicalen, dan dient deze geneutraliseerd te worden door antioxidanten en vrije elektronen. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuunrespons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking (zwelling, warmte, pijn, roodheid, hoge bloeddruk, hartkwalen, geheugen verlies, een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot een grotere vetopslag, stress en uitgeputte bijnieren en afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking), de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.


Je auto immuunsysteem werkt dan niet meer optimaal. Wat vele chronische klachten kan geven. Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.

Ik heb een paar eenvoudige oefeningen voor je uitgeschreven. Mensen die de oefeningen op regelmatige basis doen, merken dat ze beter slapen, zich beter voelen en meer energie hebben gedurende de dag.


Effecten van Aarden Uit ruim 10 jaar wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van vele duizenden mensen over de hele wereld blijkt dat Aarden de navolgende voordelen te bieden heeft!

 • vermindert de symptomen van veel ontsteking gerelateerde klachten en ziekten

 • vermindert chronische pijn

 • verbetert de slaap

 • verhoogt het energieniveau

 • vermindert spanning en stress in het lichaam door het tot rust brengen van het zenuwstelsel en de stresshormonen

 • verbetert het immuunsysteem

 • verdunt bloed en verbetert de bloeddruk en de bloeddoorstroming

 • verlicht spierpijn en hoofdpijn

 • versnelt het helingsproces bij ziekte

 • versnelt herstel na intensieve sport en bij sportblessures

 • beschermt het lichaam tegen mogelijke gezondheidsproblemen door elektromagnetische straling, zoals door tv, computer en draadloze apparatuur

 • normaliseert het bioritme van het lichaam

 • verlicht de symptomen rondom menstruatie en de overgang

 • vermindert of elimineert jet lag

 • vertraagt het verouderingsproces

De meeste mensen ervaren de voordelen van Aarden redelijk snel. Sommigen echter voelen vreemde of zelfs griepachtige verschijnselen, pijn of kramp in het begin. Deze ervaringen zijn meestal tijdelijk van aard. Zij zijn het resultaat van het aanpassen van het lichaam aan de natuurlijke energie van de aarde en het verbeterde vermogen om opgeslagen gifstoffen af te voeren, het Herxheimer effect. Deze verhoogde ontgifting kan tot gevolg hebben, dat mensen zich een paar dagen slechter voelen. Hierna voelen ze zich gewoonlijk veel beter en met meer energie. Het is ook mogelijk, dat Aarden een helingsproces op gang brengt, dat het functioneren van zenuwbanen verbetert, wat ongebruikelijk sensaties of tintelingen teweeg brengt. Ook dit verdwijnt meestal na korte tijd. Uit eigen ervaring, als ik aard tegen een boom zit/sta of doe een van de oefeningen een paar minuten, en laat de boom los, dan wordt ik altijd even draaierig, duizelig, maar dat gaat snel over. De pijn in mijn schouders nemen af en voel me erna erg fijn. Ik ben die dag dan productiever en heb meer energie. Ook voordat ik begin met masseren of een energetische behandeling uitvoer, dan aard ik altijd even, zodat ik niet mijn negatieve energie overbreng aan de cliënt. Na jaren oefen gaat dit nu automatische en dat geldt ook voor het afsluiten van de behandeling, zodat ik niet de energie, pijn, ongemakken overneem van de cliënt. Iedereen heeft baat bij Aarden, maar wij zijn allemaal verschillend. De ene voelt al verandering om op blote voeten te lopen, de andere voel meer bij meditatie, de ander om tegen een boom te gaan zitten, probeer jou methode uit. De verbeteringen kunnen heel snel komen en kunnen heel groot zijn, zoals minder pijn en beter slapen, of ze kunnen subtiel zijn en heel geleidelijk verbeteren. Bron: nieuwetijdskindOntdek de ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen. Deze bewustwording vormt de eerste stap naar jouw oplossing. Het vraagt moed om de eerste stap te zetten. Dagelijks ontmoet ik mensen in mijn praktijk die deze stap hebben gezet. Ze zijn blij dat ze het gedaan hebben. Ze ontdekken nieuwe inzichten, handvatten, ervaren meer rust en het zelfvertrouwen groeit met de dag. Voel en ervaar. Good Grounding is een reis van buiten naar binnen. Waarin de reiziger, jij dus, stap voor stap jouw bewustzijn verruimt, rust ervaart om zo meer jezelf te kunnen ontdekken. Wees eens lief voor jezelf “Good Relax to by Happy”. Voel! Alles is goed. Luister en ontdek wat je lichaam je te vertellen heeft. Krijg meer inzichten en wordt je bewuster van je lichaam en jezelf. Weer jezelf zijn Ik, Anja Kramer, ben Body & Mind therapeut, ik kan je begeleiden in jou zoektocht naar “jezelf”. Door het bieden van veiligheid en liefdevolle aandacht, kan ik jou ondersteunen bij jouw reis der “zelfontdekking”. Zodat jij jou reis durft aan te gaan om “weer jezelf te zijn” en beter in je vel te komen.


Wat wil jij voor jezelf? Ga stappen zetten, want alleen jij kan het veranderen. Zet die stap en maak De reis naar Ontspanning, Bewustzijn en Jezelf


Meer weten, lees dan een van de onderstaande artikelen, testen of ga meteen aan de slag met een van de oefeningen.

Bron: Happy with Yoga

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page