top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Good Grounding – ‘down-to-earth’

Bijgewerkt op: 26 mei 2022

Voorkom hoge spanningen en lichamelijk ongemakken met aarding


Slaap jij slecht, heb jij te weinig energie, heb je het gevoel dat je zweeft, dat je de verbinding met jezelf mist, je overgevoelig bent en teveel prikkels binnen krijg, je voelt je niet lekker, maar je kan de vinger er niet op leggen, waarom je je zo voelt...

Voel je je onzeker, heb je weinig vertrouwen, ben je angstig, voel je je onrust, zit je teveel in je hoofd, ben je gespannen, heb je vage klachten?


Dan kan het zijn dat je de verbinding met de aarde mist. Het zou dan goed zijn om te “Earthing oftewel aarden, gronden – ‘down-to-earth”?

Gronden of aarden is je met de aarde verbinden, de aarde energie toelaten en door je heen laten stromen. Gronden zet je letterlijk en figuurlijk stevig met beide benen op de grond; het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, rust, vertrouwen en levenskracht. Gronden haalt je in het hier en nu en stimuleert bewust-zijn en aandachtig leven. Gronden beschermt je tegen negatieve energie en helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt.


De letterlijke betekenis Aardig

Aarding is het geleidend ("galvanisch") verbinden van een object met aarde. De aarde kan als een geleider van praktisch onbeperkte capaciteit worden gezien. Het resultaat van aarding is dat het geaarde object daardoor een spanning krijgt van nul volt: de elektrische aarde.

Bron: wikipedia


Aarding voor ons als mens

Wanneer we het hebben over aarden, bedoelen we eigenlijk dat we weer even met beide benen op de grond moeten staan. Zowel letterlijk als figuurlijk. Wanneer we niet geaard zijn missen we de energie van de aarde in ons lichaam.

De mensheid heeft altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, totdat wij de schoenen uitvonden. Als enige wezens op Aarde lopen wij op schoenen, met meestal isolerende rubberen zolen, en hebben we de vloeren in onze huizen geïsoleerd en slapen we niet meer op de grond. Zo zijn we het contact met de Aarde kwijt en zijn we los gekoppeld van de helende energie van Moeder Aarde.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit los gekoppeld zijn van de Aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.


Waarom is Aarden zo belangrijk voor je immuunsysteem?

“Aarding voorkomt ook schade en ongevallen wanneer gebouwen, installaties of apparaten onder hoge spanning komen te staan”.