top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Chakra 6. Thymuschakra

Een volgend ‘nieuw’ chakra is het Thymuschakra, het zesde. Zoals de thymus helpt ons lichaam te beschermen tegen ziekte-invasies van buitenaf of ongeregeldheden van binnenuit, zo helpt het Thymuschakra ons hart en ons eigen pad te blijven volgen.


Thymuschakra wordt ook de Hogere Hartchakra genoemd. Dit is één van de zes aquariuschakra’s die de mens sinds 1996 er bij kreeg naast al bestaande zeven basischakra’s (vissentijdschakra’s). ~ (Sonia Bos in haar boek “Over dertien chakra’s gesproken”). In Aquarius Mystiek heeft elke chakra een universeel symbool van de nieuwe (kosmische) mens, de aquariustijdperkmens.

De thymuschakra is de zesde chakra van de dertien chakra’s en bevindt zich tussen de hartchakra en de keelchakra (daarom wordt deze ook als de Hogere Hartchakra beschouwd).

- De Kristallijnen Kroon is het universele symbool van de thymuschakra.

- De kleur(en) van de thymuschakra: aqua-groen (turquoise) met goud. De edelstenen bij je Thymus chakra zijn:

- Chrysocolla beschermt je tegen 'te veel hooi op je vork nemen'

- Labradoriet helpt je bewust worden van (verminderde) verantwoordelijkheden

- Jade helpt je beperkende relaties los te laten

- Kyaniet beschermt tegen overprikkeling, houd je hoofd koel in 'crisis'-situaties

- Turquoise laat je spreken vanuit je hart en beschermt op reis.

- Functie: thymusklier, thymus-hormonen, afweermechanisme, weerstand.

- Positief: voedt het hart om scheppend te kunnen zijn, zetel van het 1ste en 2de en 3de immuunsysteem, zorgt voor de aura (je lichtvorm), kosmische bescherming van het lichaam, de poort tot de kosmische mens in jezelf, vermogen tot het uitvoeren van universele taken.

- Ontregelde thymuschakra - auto-immuunziekten waaronder allergieën, voedselintolerantie, ADHD kleurstofintolerantie.

- Kortademigheid is een vaak voorkomend probleem

- Blokkade/afwijking: niet openstaan voor verandering, starheid, dogma


Je fysieke lichaam

In je fysieke lichaam draagt de thymuschakra verantwoordelijkheid voor het functioneren van je thymusklier, thymushormonen, afweermechanisme, weerstand/immuunsysteem.


Dieper liegende kosmische oorzaak van deze ziektes:

- de kosmische mens in jezelf niet willen/kunnen aanvaarden;

- in de greep zijn van starheid en dogma’s.


Emotionele functies

- Dogmatisch

- Star, rigide

- Moeilijk kunnen aanpassen

- Vasthouden aan structuur, verleden

- Weerstand tegen veranderingen

- Nostalgisch (de goede oude tijd, leven in het verleden, de wereld gaat te snel)

- Kracht, levensenergie


:Vastgelopen processen

- Het ontwikkelen van algehele flexibiliteit en het loslaten van dogmatiek en starheid.

- Het kunnen werken zonder structuur

- Beseffen dat je interne microwereld te zien is in de externe macrowereld.


Te leren lessen

- Structuur en controle loslaten

- Varen op DOW

- Volledig vertrouwen in eigen kunnen- Aanpassingsvermogen

- Het leven gaat om veranderingen

- Maximale groei vindt plaats door te springen in het onbekende

- Leren vertrouwen op de kosmische begeleiding


Recht

Het recht hebben om vreugde te ervaren in alles


Mantra's

- Ik ben blij met mijn leven

- Ik ben blij met mezelf

- Ik hou en geniet van veranderingen

- Ik bevrijd mij van het verleden, alles is oké.


Wat gebeurt er als in het gebied van de thymuschakra blokkades zijn?

Men staat dan niet open voor de vernieuwing /verandering. Starheid en dogmatisch vastgeroest gedrag zijn in zo’n situatie wel kenmerkend. De blokkades ten hoogte van de thymus kan benauwdheid opleveren. Drukkend gevoel op die plaats. Ook aan de achterkant kunnen er lijnen en sluiers geplaatst zijn die de chakra blokkeren open te gaan. Deze mogen eerst verwijderd worden. De meeste klachten zijn dan opgelost.


Trauma's uit een ver verleden kunnen de thymus dwarsbomen om open te gaan, omdat men dan een herinnering heeft aan een leven met een open thymus. Dit leven staat vaak loodrecht op het leven wat men nu op aarde leidt. Dat kan angst opleveren, want deze thymus is niet voor niets geblokkeerd geraakt. Daar zit dan een negatieve energie aan vast. Dat alles kan dus klachten opleveren. Zoals pijn, steken of een zwaar gevoel. Een gevangen thymus geeft een onvrij gevoel. Alsof je te weinig ruimte hebt om te ademen. Kortademigheid is een vaak voorkomend probleem.


Naast klachten van een blokkade, kunnen er ook wat klachten ontstaan wanneer de chakra weer geactiveerd wordt. Vibraties op die plaats kunnen raar aanvoelen. Jeuk, tintelingen en steekjes zijn ook bijkomende klachten. Bij het openen van de thymus kan zowel aan de voorkant als aan de achterkant overgevoeligheid ontstaan. Soms kan bij aanraking van deze plek pijnlijk aanvoelen. Alsof men zich lichtelijk gestoten heeft. Soort van spierpijn. Deze thymus staat in verbinding met het hart en de keelchakra. Deze beïnvloedt deze omliggende chakra's. Dus tijdens het opengaan van de thymus chakra, het Hogere Hart, kunnen bij de andere chakra's ook wat klachten optreden. Een soort uitstraling naar deze omliggende gebieden.


Wat kan je doen als je klachten krijgt?

Veel rusten, op tijd frisse lucht en wandelen in de natuur. Een warm bad of douche met kruiden voor de luchtwegen. Zoals tijm en eucalyptus. Dit geeft verlichting op de borst maar ook in het hoofd via de neus. Meestal zijn deze klachten van voorbijgaande aard. Heb je veel klachten en duren deze langer dan verwacht, ga dan op zoek naar een goede (natuur)arts. Een natuurarts heeft vaak een goed (holistisch) begrip en kennis van deze klachten. Of laat een EMB-bloedtest uitvoeren.


Zijn de klachten fysiek zeer ernstig laat je dan onderzoeken door een reguliere dokter en zo nodig een verwijzing naar een specialist. Voor fysieke klachten mag er een fysieke oplossing genomen worden bij ernstige pijnen of ongemakken. Meestal is dit niet nodig en vaak komen ernstige klachten voor bij de mens die niet goed rust en niet luistert naar zijn lichaam. Dus de mens die te lang doorloopt met veel stress en zijn of haar problemen niet wilt onderkennen.


Contact met je eigen (fysieke) lichaam is heel belangrijk, vooral in deze tijden van veranderingen. Leer jezelf kennen en ga in gesprek met jou eigen fysieke voertuig, geef dit aandacht en liefde. Dan kan er al veel opgelost worden.

De veranderingsblokkade kan je ook energetisch behandelen. 3 tot 5 behandelingen, kunnen hele mooie resultaten geven. Vooral als je deze combineert met onzekerheid, hart- en keelchakra’s. Werken met de chakrakleur kan ook een oplossing geven. Je visualiseert dan de kleur die bij deze chakra hoort. Eerst kan je jezelf afstemmen op deze chakra en kijk eens wat je ervaart? Door jezelf steeds zo te controleren kan je veel klachten voorkomen. Steeds weer even in de stilte gaan en kijken naar jouw delen die open gaan. Dan kijk je of dit deel goed werkt. Zo kun je jezelf dus op tijd behandelen vanuit liefde.


Doe je dit liever met muziek? Voel dan van tevoren wat goed voelt bij deze chakra. Zijn de tonen veroudert, kies dan andere muziek. Ook natuurgeluiden kunnen deze chakra rust geven en dus in die rust kan de thymus dan mooi open gaan. Beweging kan ook, als het maar vanuit die innerlijke rust voortkomt.


Stress verhindert het natuurlijk proces van open gaan. Want stress verstart en zorgt dan voor meer pijn en meer klachten. Je gaat dan onbewust het opengaan tegen. Er ontstaat een onnatuurlijke tegenkracht. Geef jezelf over aan de veranderingen steeds weer.


Ademhalen kan helpen. Er zijn vele ademhalingstechnieken, maar je kunt gewoon ook weer afstemmen op je ademhaling en voelen wat fijn is. Welke manier geeft ruimte en vrijheid en welke geeft benauwdheid.


Voelen is het enige wat je hoeft te doen. Ontwikkel je gevoel en tast jezelf af. Wat is fijn en wat is niet fijn, zo simpel kan het zijn. Dat kan gewoon tussendoor plaats vinden. Even een rustmoment en ja voel even hoe je ademhaling en chakra aanvoelt vandaag.

Geen urenlange training, gewoon even tussendoor. Een soort check-up vanuit liefde voor je lichaam en jezelf. Geef jezelf deze tijd en aandacht. Je zult zien dat deze simpele momenten een grote impact kunnen hebben op je totale leven en manier van zijn. Rust geeft vele openingen en vele manieren van oplossingen aan.


De thymuschakra is de chakra van de Hogere Liefde.

De Hogere Liefde vertegenwoordigt op aarde de flora en fauna energieën. De flora en fauna zijn altijd in balans met het grote geheel, omdat deze energieën vanuit de Goddelijke Liefde met de Bron/Universa resoneren. De orgonen energieën van de liefde trillen in elke plant en elk dier (orgonen zijn levende wezens, het woord “orgone” komt van een Latijns woord “organismus” wat letterlijk “een levend wezen” betekent).

De zon bezit ook de orgonen energie. De zonnewezens sturen deze energie via de zon naar de aarde. Wanneer de aarde dit ontvangt in de vorm van zonlicht, kan zij weer verder groeien en opladen. Zo gaat dit ook met de flora en fauna. Het zonlicht is hun connectie met het Hogere Licht, het Universele Goddelijke. Daarom is het wandelen in de natuur zo rustgevend en goed voor het hart. De kleur groen past ook bij de trilling van het hart. De smaragdgroene kleur wat het hart uitstraalt is tevens de kleur van de rust en de ontspanning. Wanneer een mens op aarde deze kleur kan absorberen ten hoogte van de hartchakra zal dit een heilzaam gevoel geven.


Kleurvibratie.

Zoals het al eerder is aangegeven is de kleurstelling van de thymuschakra aqua-groen (turquoise) met goud. Je begrijpt dat het zonlicht goed resoneert met het hogere hartchakra: de thymus. Het goud resoneert met de nieuwe tijd en het groenblauwe met het groen op de aarde en het blauwe van de hemel. Tevens staat het turquoise ook in contact met het water. Zo kan de thymus heerlijk ontwaken in deze energieën die nu op aarde weer neerdalen. In de aarde is de thymus nu geactiveerd. Deze toon is hoog en zuiver. Haar tonen in totaal zullen nu een andere code ontluiken in de mens. Dit is de code van de Hogere Liefde en het Hoger Bewustzijn. De dans en de toon worden steeds weer anders en aangepast. Zo kan de mens stap voor stap op aarde ascenderen naar een hoger plan.


De mens kan haar of zijn Hogere Hartchakra (thymuschakra) activeren door steeds zichzelf in een Hogere trilling te plaatsen. Dit kan via de NAR, Nieuwe Aarde Resonantie. Het is nog beter als je dit dagelijks traint, dit hoeft niet lang te zijn.


Dit zijn tijden van grote verandering. In de tijd van het kosmisch bewustzijn gaan deze heel snel, maar in het bewustzijn van de mens gaan deze langzaam. Dit is vanuit het kleinere perspectief bekeken en het blikveld van de mens is micro gericht. De Lichtwereld heeft een ander blikveld, meer die van het overzicht van het grote geheel. Macro gericht. De Lichtwereld ziet dan ook vele ontwikkelingen en bewegingen in verschillende bewustzijnsvormen. Elk micromoment gebeurt er iets nieuws. Dit is beslist niet saai, maar heel wonderbaarlijk. Ook de aarde vanuit de kosmos gezien is een zeer grote gebeurtenis.


Op elk front gebeuren er fenomenale omzettingen. Dus lief mens als jij denkt, wanneer gaat het eindelijk gebeuren of waarom gebeurd/verandert er niets, dan kan Ik jou vertellen: het gebeurd al! Datgene waarop vele mensen wachten is een soort doelgerichtheid van denken. Zelfs als dat doel bereikt wordt gaat nog het verder. Het is steeds in beweging. Dat doel waar de mens naar streeft komt eraan. Wanneer? Dat hangt van vele zaken af. Maar het is in beweging ook al ligt het buiten jullie blikveld.


Lukt het niet of spelen er andere dingen

Elke situatie is weer anders. Als je wel wat hulp kunt gebruiken om inzicht in je eigen situatie te krijgen maak dan een afspraak voor een bewustZIJN sessie (of app naar Anja 06-51087183). Ik help je graag. Je bent het waard!


Ontdek de ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen. Deze bewustwording vormt de eerste stap naar jouw oplossing. Het vraagt moed om de eerste stap te zetten. Dagelijks ontmoet ik mensen in mijn praktijk die deze stap hebben gezet. Ze zijn blij dat ze het gedaan hebben. Ze ontdekken nieuwe inzichten, handvaten, ervaren meer rust en het zelfvertrouwen groeit met de dag.


Weer jezelf zijn Ik, Anja Kramer, ben Body & Mind therapeut (BewustMaker), ik kan je begeleiden in jou zoektocht naar “jezelf”. Door het bieden van veiligheid en liefdevolle aandacht, kan ik jou ondersteunen bij jouw reis der “zelfontdekking”. Zodat jij jou reis durft aan te gaan om “weer jezelf te zijn” en beter in je vel te komen.

Ik ben er voor jou

Wij leven in een “hoofdige” samenleving. We verwerken alles via ons denken. Er is weinig aandacht voor het leven in ons lichaam. En dat terwijl ons lichaam zoveel te vertellen heeft. Het laat ons voelen of we energie hebben, of we op ons gemak zijn, of er spanning is, hoe we reageren op leuke of negatieve gebeurtenissen, of we behoefte hebben aan eten, slaap, seks of ... Vanuit ons denken horen we het lichaam gefluister niet. Ons lichaam is heel geduldig, maar als je zijn boodschappen te lang negeert, begint het lichaam te jammeren in spanning, te kermen in een klacht en uiteindelijk te schreeuwen in een aandoening.

Mijn doel is jou te begeleiden naar een bewuster leven, om jou verlichting en rust te laten voelen. In rust ontstaan de beste inzichten, zodat jij in je kracht komt, zelfvertrouwen krijg en jezelf mag zijn om volop van het leven te kunnen genieten. Hopelijk kan en mag ik, Anja Kramer je daarbij net dat op-stapje geven.


Om je verder te inspireren of je die extra zetje te geven heb ik een heel "Good Deal" voor je.

Door aandacht te geven aan je lichaam een geest kan jij ontspannen leven.

Wat wil jij voor jezelf? Ga stappen zetten, want alleen jij kan het veranderen. Zet die stap en maak De reis naar Ontspanning, Bewustzijn en JezelfBron: Sonia Bos


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page