top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Jade

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022

Jade staat bekend als een gelukbrengende edelsteenAlgemene informatie Jade kan smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet, één van de twee steensoorten die jade genoemd wordt. Er zijn ook verschillende andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Meestal wordt hier serpentijn voor gebruikt. Dit wordt soms verkocht onder de naam New Jade, maar dit is geen echte jade. Van New Jade wordt gezegd, dat het de werking van groene jade benadert. Werking Reiniging, bescherming en voorspoed. Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Spiritueel

  • Jade werkt in op alle chakra's, en vooral het basischakra, het zonnevlechtchakra en het hartchakra. Jade heelt een beschadigd hartchakra en stuitchakra. Vanuit de zonnevlecht stimuleert en heelt jade het zenuwstelsel. Hierdoor versnelt jade het reactievermogen, zowel geestelijk als lichamelijk.

  • Jade helpt je jouw doel in dit leven te vinden, en zorgt ervoor dat je je prettig in dit leven voelt. Jade laat je ziel en geest volledig versmelten met je lichaam.

  • Jade geeft mooie dromen en helpt in je dromen kennis en wijsheid te ervaren.

  • Jade beschermt tegen fysiek en geestelijk letsel en is daarom zo geliefd als amulet.


Mentaal

  • Jade geeft zin voor de realiteit. De steen leert je luisteren naar je lichaam en verstandig te eten en te leven. Jade maakt tevreden en blijmoedig.

  • Jade bevordert de positieve energie en beschermt tegen negatieve invloeden. Maakt creatief en geeft je bovendien de energie om plannen om te zetten in daden.

  • Jade versnelt genezingsprocessen, zowel geestelijke als lichamelijke.


Emotioneel

  • Jade maakt rustig en kalm in moeilijke en onoverzichtelijke situaties, en geeft de energie om ondanks alles door te gaan.

  • Jade is een goede steen na traumatische of verdrietige gebeurtenissen, zoals liefdesverdriet of rouwverwerking.


Fysiek

  • Jade heeft een sterk effect op huid, haar, nagels, maar ook op het beenderstelsel en de spieren. Littekens worden minder zichtbaar als je jade draagt.