top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Tips om negatieve gedachten, stress en spanning los te laten

HSP: laat negatieve gedachten, stress en spanning los met deze herfstmeditatie


Ben jij hooggevoelig en vind je het soms lastig om hiermee om te gaan? Dan kan het zijn dat je meer last hebt van stress en spanning. Of misschien heb je wel last van negatieve gedachten die zich steeds weer herhalen in je hoofd. In dit artikel lees je hoe het komt dat je hier last van hebt en krijg je een herfstmeditatie en tips om stress, spanning en negatieve gedachten los te laten.


Meer last van stress en spanning

Als je hooggevoelig bent dan ontvang je meer informatie uit je omgeving en je verwerkt deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Dit is iets waar je mee om kan leren gaan en zodat je er geen of veel minder last van hoeft te hebben. Als je dit (nog) niet hebt geleerd dan kan het zijn dat je wel last hebt van de hoeveelheid informatie die er bewust en onbewust bij je binnen komt. Hierdoor kun je eerder last hebben van stress en spanning. Voel je je vaak ontzettend moe. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals stemmingswisselingen, huilbuien, boosheid of allerlei lichamelijk klachten. Bij langdurige stress en spanning worden de klachten meestal erger.


Hoe negatieve gedachten zich blijven herhalen

Per dag hebben we zo’n 40 tot 60.000 gedachten. Onderzoek toont aan dat 90% van die gedachten, herhalende gedachten zijn, waarvan het merendeel negatief is. Ik vergelijk het wel eens met een film die de hele dag in je hoofd draait. En die film die is gekleurd door alle dingen die je hebt meegemaakt. Vaak zijn het de negatieve dingen die onbewust in onze film een grote rol spelen. Die film bepaald heel sterk je gedachten en ook je zelfbeeld: hoe jij over jezelf denkt. Door je bewust te worden van jouw film en de negatieve delen van de film die zich steeds herhaald kun je de film gaan onderbreken. Door dat onderbreken van die negatieve film, komt er ruimte voor een andere film, die jij zelf kan creëren. Een film die positiever is en vol zit momenten waar jij je gelukkig door voelt.


Tips om negatieve gedachten, stress en spanning los te laten

Soms lijkt het lastig om stress, spanning en negatieve gedachten los te laten. Of het gevoel komt steeds weer terug. Weet dat steeds als jij een cirkel doorbreekt en het wel lukt om stress, spanning of die negatieve gedachten los te laten er steeds meer ruimte komt voor ontspanning, geluk en positieve gedachten. Dit doorbreken kun je doen door je aandacht te richten op positieve dingen, situaties en mensen. Vind je het echt lastig om de negatieve gedachten of het gevoel van stress en spanning te doorbreken? Dan kan een geleide meditatie je helpen.


Herfstmeditatie om stress en spanning los te laten

Deze herfstmeditatie helpt je om je over te geven aan diepe ontspanning, rust en zachtheid. De herfst laat je de schoonheid van loslaten zien. Laat je inspireren in deze meditatie om negatieve gedachten, stress en spanning los te laten.
7 weergaven0 opmerkingen

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page