top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Aura EHBO: 3 tips om jouw eigen energieveld te beschermen

Bijgewerkt op: 6 okt. 2022

Alles in het universum bestaat uit energie. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. Maar niet alleen objecten, ook mensen geven bepaalde vibraties af en hebben zodoende een energieveld om zich heen. Via dit veld – ook wel aura genoemd – sta je in contact met je omgeving. In feite word je de hele dag door gespamd door energieën uit je omgeving. En als je hooggevoelig bent of niet lekker in je vel zit kun je daar veel last van hebben. Technieken om je aura te reinigen, beschermen of te healen komen dan goed van pas!


Fysiek- en energetische lichaam

We hebben allemaal een fysiek lichaam wat we kunnen zien en aanraken. Daarnaast hebben we ook allemaal een energielichaam wat de meeste mensen niet kunnen zien en/of voelen. Het fysieke lichaam en het energielichaam beïnvloeden elkaar. Als er iets gebeurt in het fysieke lichaam dan heeft dat een gevolg in je energielichaam. Als je bedorven voedsel eet raken je maag en darmen van slag en de energie verandert daar dan ook. En als je plotseling veel stress hebt kan die stressenergie bijvoorbeeld op je maag gaan zitten en daar druk of pijn veroorzaken.


Je bent je er misschien niet altijd van bewust, maar energetisch ben je verbonden met alles en iedereen in je omgeving. Er vindt een constante uitwisseling plaats waarbij je aura een rol speelt als drager van jouw eigen persoonlijke informatie én als ontvanger van informatie van anderen. In feite word je de hele dag door gespamd door energieën uit je omgeving. En als je hooggevoelig bent kun je daar veel last van hebben. Wil je weten of je hooggevoelig bent? Doe dan vooral deze test.


Energiepunten cq koord

In het lichaam van een mens en dier zijn energiepunten aanwezig die chakra’s worden genoemd. Van die honderden energiepunten zijn er zeven die de belangrijkste, en bekendste, rol spelen in je energiehuishouding. Maar ook als je niet hooggevoelig bent kunnen vreemde energieën je aura vervuilen. Bijvoorbeeld als je even niet lekker in je vel zit of erg moe bent. Het is voor mensen met een tekort aan levenskracht dan makkelijker om energie uit jouw energieveld te vervuilen of zelfs af te tappen. Als je contact maakt met mensen ontstaat er namelijk altijd een ‘energiekoord’ en vindt er een uitwisseling plaats tussen velden. En die hoeft dus lang niet altijd positief te zijn…


3 tips om je aura te beschermen

Gelukkig zijn er allerlei manieren om jezelf en je aura energetisch te beschermen en reinigen. Healing vind plaats door iets in de energie van het energielichaam te veranderen. Hierdoor verandert er ook iets in het fysieke lichaam. Dit effect is het doel van healing.

Kies vooral voor een manier die bij jou past. Wat voor de één werkt kan voor de ander nul komma nul effect hebben.


1) Draag een beschermende steen

Zwarte toermalijn is misschien geen hele mooie edelsteen, maar als het gaat om energetische bescherming is deze krachtpatser je beste bodyguard. Toermalijn werkt namelijk aardend en beschermend. De steen vormt een beschermend schild om je lichaam en buigt negatieve energie af. Dringt er toch negatieve energie binnen? Dan wordt deze per direct afgevoerd in de aarde. Je kunt de steen bij je dragen, maar wat je ook kunt doen is edelsteenwater maken. Leg de zwarte tourmalijn in een karaf met water. Laat het water een paar uur ‘trekken’ en giet het water vervolgens in een plantenspuit. Je kunt hiermee je eigen energieveld reinigen, maar ook je hele huis.


2) Luister naar een beschermende mantra

Voel je je kwetsbaar, maar moet je vandaag toch onder de mensen komen? Luister voordat je de deur uit gaat dan naar een beschermende mantra*. Dat hoeft niet langer te duren dan een paar minuten. Ik ben alles behalve een expert op het gebied van mantra’s maar vind Narashima van Deva Premal prettig om naar te luisteren (voor meezingen ben ik een tikkeltje te nuchter;-)). Deze mantra helpt mij er aan herinneren dat bescherming niet hoeft te betekenen dat je een stenen muur optrekt. Bescherming van je energieveld kan ook zacht zijn. Visualiseer dat je je afsluit als een lotusbloem die haar blaadjes intrekt voor de nacht.


Mantra

* Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of lettergreep. Of zoals Satya – de spiritual director van Delight Yoga – het noemt: mantra’s zijn de universele klanken van de kosmos. Volgens oude geschriften uit het Sanskriet betekent het woord manasah ‘geest’ en tra ‘bevrijding door beheersing van die geest’.


‘Ik zie een mantra als een medicijn. Iets wat bescherming geeft aan je geest. Je hoeft echt niet goed te zijn in zingen om ze in te zetten tijdens je spiritual practice. Mantra’s zijn klanken. Soms hard, soms zacht. Een mantra werkt het best wanneer je haar vaak beoefent. De kracht van herhaling is in dit geval ongelofelijk sterk. Vooral als je werkt met de heilige getallen 101 (staat voor overvloed, volgt op het getal 100, er zijn 101 dalmatiërs in de bekende Disney film en het 101 v. Chr. en 101 na Chr. zijn twee belangrijke jaartallen in de Bijbelse vertelling) en 108 (een gebedssnoer bestaat gewoonlijk uit 108 kralen en volgens het Boeddhisme bestaan er 108 verschillen gevoelens). Na 101 of 108 keer de mantra herhaald te hebben, is er een soort sleutel die open breekt. De mantra’s werken op energetisch en geestelijk niveau. De werking is afhankelijk van je intentie en geloof er in.


5 mantra’s om meteen mee te beginnen

Volgens Satya is er een aantal mantra’s waar je redelijk makkelijk meteen mee aan de slag kunt gaan. Je vindt ze hieronder. Herhaal ze dus het liefst 101 of 108 keer en dat voor een periode van minimaal 21 dagen. Begin met de eerste 21 repetities hardop. Daarna speel je de mantra in je hoofd verder in stilte af op het ritme van je ademhaling. Met een mantra word je getuned. Je hele vibratie vibreert zich naar ‘dat’. Een mantra is van toepassing wanneer je gestagneerd bent of iets wil doorbreken of verder moet. Dan roep je daadkracht in. Een mantra steunt je en stelt je veilig om verder te kunnen gaan.

  1. Ohm, Ah en Hum Ohm staat voor ‘het begin van de schepping’. Bij het beoefenen van deze mantra maken we contact met het universum door het geluid van de kosmos te maken. Ohm maakt je geest schoon. De mantra ‘Ah’ voel je in je hart. Het is de veldconnectie met je energetisch lichaam en maakt dit schoon. ‘Hum’ geeft helderheid in je mind. Deze drie klanken kun je samen beoefenen of apart.

  2. Ohm na ma shivaya Deze klanken bij elkaar zijn een code van tonen die vibreren en je vrij maken om je werkelijke ruimtelijkheid en non-attachment te ervaren. Ze helpen je in pure bewuste energie te komen. Shiva betekent pure consciousness: je wil gaat er naar toe.

  3. Om mani padme hum Om in balans te komen werkt deze mantra fijn. Ze staat voor mededogen en compassie.

  4. Ham-sa Ham-sa betekent ‘I’am that’. Dit is een hele belangrijke mantra die je helpt te herinneren wie je bent; puur en alleen te zijn, zonder oordeel of iets te moeten. Adem in met ‘ham’ en uit met ‘sa’.

  5. Om tare tuttare ture soHa Deze mantra is lastig te vertalen maar gaat om het oproepen van het vrouwelijke, de moeder (Tare). Het vrouwelijke staat voor wijsheid en bescherming.


3) Visualiseer

Visualiseren is een krachtige manier om je aura te reinigen van alles dat er niet in thuis hoort. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van krachtige visualisaties:

  • stel jezelf voor onder een witte waterval die alles wat niet van jou is wegspoelt

  • stel je voor dat je met je voeten in de aarde staat die alles liefdevol opneemt wat niet van jou is

  • visualiseer engelen om je heen die je aura liefdevol schoonmaken

  • wanneer je in bad zit of onder de douche staat, was jezelf dan met de intentie ook je aura schoon te spoelen


Kan ik healing zelf doen?

Iedereen kan healing zelf doen. Dat komt omdat we allemaal een energielichaam hebben. En dat heeft bij ons allemaal dezelfde onderdelen. Net als het fysieke lichaam. Het enige wat je hoeft te leren is deze onderdelen te leren gebruiken. En da’s makkelijker dan je denkt.

Sommige mensen denken dat je een bepaalde gave moet hebben om te kunnen healen, maar da’s niet waar. We hebben nou eenmaal allemaal dezelfde toeters en bellen aan ons energielichaam hangen. Het enige wat nodig is, is dat je die leert gebruiken. De eerste stap zou zijn om energie te leren voelen, zodat je het energielichaam kan scannen. We hebben daar de gratis cursus ‘Voel de Energie!’ voor.

Je kan voor je zelf healing doen, maar ook voor anderen. Ook healing op afstand doen is mogelijk. Dat klinkt misschien een beetje als abracadabra, maar het is net zo makkelijk als healing doen voor iemand die voor je zit.


Er zijn heel veel verschillende soorten healing. Belangrijk om te realiseren is dat alle vormen van healing een belangrijke overeenkomst hebben. Ze doen namelijk allemaal iets met het energielichaam. Als dat niet zo is, dan kan het namelijk niet werken. En dan worden het aura, de meridianen en de chakra’s uiteraard tot het energielichaam gerekend.


Healing voor je zelf doen

Het is ook mogelijk healing voor jezelf doen. En dan is het handig om te weten hoe het werkt. Als je ziek bent is er wat aan de hand in je energielichaam. Daar zit ergens zieke energie en het is heel erg aan te raden om die eerst weg te halen. Daarna voeg je nieuwe, verse energie toe en dat is eigenlijk alles wat nodig is om healing tot stand te brengen.

Je hebt vast wel een gehoord over mensen die beter werden nadat ze in de dode zee gezwommen hebben. Als reden wordt dan de grote hoeveelheid mineralen aangegeven. Maar eigenlijk is het vooral door de grote hoeveelheid zout. Zout breekt namelijk energie af. Als je ziek bent zit er veel zieke energie in je aura. Er wordt dus ook veel zieke energie afgebroken als je dan in de dode zee zwemt. Je lichaam vult die energie vanzelf weer aan.


Zoutbad

De dode zee nabootsen is vrij makkelijk. Laat een bad vollopen doe er een kilo zout bij. En dat mag gewoon een kilo goedkoop huis-tuin-en-keuken zout zijn. Het is absoluut niet nodig om duur Himalaya zout of iets dergelijks te gebruiken. Ga maximaal 20 minuten in het zoutbad liggen. Langer is niet aan te raden want het zout maakt geen onderscheid tussen goede en zieke energie. Het zout breekt dus ook goede energie af. Hier hoef je je overigens geen zorgen over te maken: je lichaam vult dit vanzelf weer aan.


Zoutvoetenbadje

Je kan ook met je voeten in een voetenbadje zitten. Welke je vult met zout en evt. magnesium om je spieren meer voeding te geven en te laten ontspannen. Onder je voeten zitten alle organen en meridianen, welke op deze manier worden gereinigd. Het kan zijn dat het water troebel of grijs wordt. Dit is een goed teken, dan was je toe om jezelf te gereinigd. Je zat dan vol met negatieve energieën en afvalstoffen.


Zoutdouche

Heb je geen bad? Maak dan een papje van water en zout en smeer dat op je lichaam. Laat het twee tot drie minuten zitten en was je daarna met zeep.


Bron: Pepine van den Berg – Ralph van Delft

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page