top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Rhodochrosiet

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Algemene informatie Rhodochrosiet is roze of rood van kleur, vaak met witte banden. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.Werking Rhodochrosiet is een activerende en sterk helende steen die onder andere werkt op het hart en het Hartchakra. Het is een liefdevolle steen die je hart openstelt om liefde te ontvangen en te delen. De kalmerende en liefdevolle werking van Rhodochrosiet zorgt voor meer harmonie en dat je meer openstaat en milder bent naar alle levende wezens. Rhodochrosiet helpt een negatief zelfbeeld oplossen en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. Omdat de steen activerend en stemmingsverbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen voor neerslachtigheid, onderdrukte gevoelens, irrationele angsten en trauma’s (in het bijzonder seksueel misbruik).

Rhodochrosiet helpt om beter met angsten en fobieën om te gaan en heft blokkades in de aura op.

Rhodochrosiet maakt je vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek.


Fysiek werkt de steen ook in op het hart en heeft een positieve werking op bloed en bloedsomloop, nieren, geslachtsklieren- en organen, ademhalingsstelsel en astma, migraine en irritaties.


Op lichamelijk vlak verstrekt Rhodochrosiet het immuunsysteem, verbetert het de bloedcirculatie en heeft deze mooie steen een gunstig effect op de bloeddruk. Rhodochrosiet is een sterk reinigende steen en werkt op nieren, darmen en huid. Vooral voor mensen met veel acne kan Rhodochrosiet een positieve impuls geven.

Spiritueel

Rhodochrosiet hoort als roze steen bij het hartchakra, waardoor liefde kan ontwaken en groeien. Ook bevordert de steen een gevoel van harmonie, en geduld en compassie met medemens en dieren. Maar hij werkt ook in op andere chakra’s:

 • Op het basischakra zet rhodochrosiet je in je kracht.

 • Op het heiligbeenchakra heft rhodochrosiet blokkades in de omgang met seksualiteit op.

 • Op de navel geeft de steen het besef dat je slechts onderdeel bent van een groot geheel, en dat alles op het juiste tijdstip en de juiste plaats gebeurt.

 • Op de zonnevlecht brengt rhodochrosiet balans bij emotionele problemen, en hij zorgt ervoor dat de gebruiker liefde voor zichzelf kan vinden. Op zonnevlecht- én voorhoofdchakra wordt de energiestroom tussen deze chakra’s gestimuleerd.

Mentaal

 • Ruwe Rhodochrosiet maakt kalm en vergroot de concentratie.

 • Dit mineraal helpt je de wereld vol liefde en vertrouwen tegemoet te treden. Het geeft compassie en mededogen.


Emotioneel

 • Rhodochrosiet is een zeer beschermende steen voor overgevoelige mensen. Het beschermt tegen negatieve invloeden en mensen.

 • Rhodochrosiet maakt minder egoïstisch.

 • Rhodochrosiet helpt bij allerlei angsten en fobieën.

 • Rhodochrosiet maakt tevreden en blij, helpt zodoende bij depressie en mineur.


Fysiek

 • Dankzij sporenelement mangaan werkt de steen zeer sterk op de thymus en versterkt het immuunstelsel. Pas op: je kunt een op de thymus gelegde rhodochrosiet niet lang verdragen.

 • Rhodochrosiet stimuleert de doorbloeding, verbetert de bloedcirculatie en heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Hierdoor geeft het mineraal energie.

 • Rhodochrosiet voorkomt vaatvernauwing en is goed tegen arteriosclerose (verkalking van slagaders). Ook werkt de steen stimulerend op de zenuwen. Dankzij deze twee werkingen kan rhodochrosiet de symptomen van de ziekte van Parkinson verminderen.

 • Rhodochrosiet werkt goed tegen dementie, elipeptische aanvallen en schizofrenie.

 • De steen werkt regulerend op de spijsvertering. Hij neemt vooral nerveuze klachten als maagbranden en verstopping of juist diarree weg.

 • Rhodochrosiet heeft een reinigende werking op nieren en darmen, en ook op de huid. De steen kan chronische acné verminderen en soms zelfs helemaal helen.

Verzorging Rhodochrosiet kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water. Toepassingen

 • Rhodochrosiet kan op of bij het lichaam gedragen worden.

 • De steen boven aan de ruggegraat leggen op (of plakken met een pleister bijv.) bij migraine.

Wees voorzichtig met gebruik van rhodochrosiet bij een hoge bloeddruk (dit geldt met name voor de diep rozerode kwaliteit zonder wit). Chakra Hart chakra (4e) Sterrenbeeld Leeuw & SchorpioenKnuffeledelstenen Voor in je broekzak, tas of onder je kussen: gladgepolijste edelstenen met bijzondere betekenissen. Vroeger al merkte men dat edelstenen en mineralen je leven positief kunnen beïnvloeden in tijden van stress, ziekte en grote veranderingen. De kleine knuffelsteen kost € 5,00 De grote knuffelsteen kost € 8,00 Verzendkosten komt op € 2,95


Bestel online of kom gezellig langs.


Edelstenen sieraden De edelstenen die erin zijn gezet hebben allemaal een bijzondere betekenis en kracht. De verschillende stenen ondersteunen bij emotionele processen, spirituele heling en persoonlijke ontwikkeling. Ze geven kracht, balans en schoonheid.


Oorbellen Vanaf € 29,95

Ringen Vanaf € 29,95

Verzendkosten komt op € 2,95


Sieraden NU met 20% korting


Edelstenen therapie

Wordt ondergedompeld in de werking van de edelstenen. Voor meer info

Of Boek nu meteen jouw plekje

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page