top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Rhodochrosiet

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Algemene informatie Rhodochrosiet is roze of rood van kleur, vaak met witte banden. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.Werking Rhodochrosiet is een activerende en sterk helende steen die onder andere werkt op het hart en het Hartchakra. Het is een liefdevolle steen die je hart openstelt om liefde te ontvangen en te delen. De kalmerende en liefdevolle werking van Rhodochrosiet zorgt voor meer harmonie en dat je meer openstaat en milder bent naar alle levende wezens. Rhodochrosiet helpt een negatief zelfbeeld oplossen en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. Omdat de steen activerend en stemmingsverbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen voor neerslachtigheid, onderdrukte gevoelens, irrationele angsten en trauma’s (in het bijzonder seksueel misbruik).

Rhodochrosiet helpt om beter met angsten en fobieën om te gaan en heft blokkades in de aura op.

Rhodochrosiet maakt je vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek.


Fysiek werkt de steen ook in op het hart en heeft een positieve werking op bloed en bloedsomloop, nieren, geslachtsklieren- en organen, ademhalingsstelsel en astma, migraine en irritaties.


Op lichamelijk vlak verstrekt Rhodochrosiet het immuunsysteem, verbetert het de bloedcirculatie en heeft deze mooie steen een gunstig effect op de bloeddruk. Rhodochrosiet is een sterk reinigende steen en werkt op nieren, darmen en huid. Vooral voor mensen met veel acne kan Rhodochrosiet een positieve impuls geven.

Spiritueel

Rhodochrosiet hoort als roze steen bij het hartchakra, waardoor liefde kan ontwaken en groeien. Ook bevordert de steen een gevoel van harmonie, en geduld en compassie met medemens en dieren. Maar hij werkt ook in op andere chakra’s:

  • Op het basischakra zet rhodochrosiet je in je kracht.

  • Op het heiligbeenchakra heft rhodochrosiet blokkades in de omgang met seksualiteit op.

  • Op de navel geeft de steen het besef dat je slechts onderdeel bent van een groot geheel, en dat alles op het juiste tijdstip en de juiste plaats gebeurt.

  • Op de zonnevlecht brengt rhodochrosiet balans bij emotionele problemen, en hij zorgt ervoor dat de gebruiker liefde voor zichzelf kan vinden. Op zonnevlecht- én voorhoofdchakra wordt de energiestroom tussen deze chakra’s gestimuleerd.

Mentaal

  • Ruwe Rhodochrosiet maakt kalm en vergroot de concentratie.

  • Dit mineraal helpt je de wereld vol liefde en vertrouwen tegemoet te treden. Het geeft compassie en mededogen.


Emotioneel

  • Rhodochrosiet is een zeer beschermende steen voor overgevoelige mensen. Het beschermt tegen negatieve invloeden en mensen.

  • Rhodochrosiet maakt minder egoïstisch.