top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Relaxed de zomer in ...

Zomer healing - het hoogste licht te Vieren, te Eren!


Het is zomer! De volle maan van 14 juni, helpt je groots te denken. Maar dat kan pas als je alles heb opgeruimd, de minder leuke dingen echt een plekje hebt gegeven.


De laatste maanden is opruimen van shit aan de orde geweest. Je heb de dingen die je nog niet goed hebt verwerkt opnieuw op je pad gekregen. Om ze dit keer echt vaarwel te zeggen. Als je dit hebt gezien, gevoeld, hebt ervaren en echt hebt losgelaten, dan is het tijd om volop te genieten. Het is Zomer, met een supermaan. Wees open minded, kom uit je comfortzone en maak kennis met het onbekende. Ga het avontuur aan…


Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens, Boogschutter en Tweelingen. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle (super)maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.


Deze maan straalt een grootse energie uit, waardoor we ineens heel helder zien welke successen we hebben behaald. Dit is het moment om stil te staan bij wat je bereikt hebt en om deze successen (groot én klein) te vieren. Thema van deze supermaan is expansie. Ineens zie je duidelijk op welke gebieden jij overvloed kunt aantrekken, meer dan je tot nu toe al deed.


Teleurstelling voorkomen

Het moge duidelijk zijn: deze volle maan heeft een erg optimistische uitwerking op ons allemaal. Toch zijn er wat punten om rekening mee te houden om te voorkomen dat er onenigheid ontstaat of je teleurgesteld wordt. De kans daarop is rondom de volle maan altijd groter. Door het optimisme is het niet altijd duidelijk met welke obstakels of beperkingen we te maken hebben. Dus let op wat je zegt en tegen wie.


De zomer staat helemaal in het teken van een nieuwe fase in de energiecyclus. Namelijk die van inspiratie, creatie, positiviteit, intuïtie en flow!


Maar voor dat nieuwe begin is wel eerst ruimte nodig. Ruimte in jou, in je binnenwereld. En daar gaan wij je bij helpen. We willen namelijk samen met jou een energetische voorjaarsschoonmaak doen!


Opgeruimd staat netjes

 • Blokkades los gaat laten uit je energiesysteem

 • Een energetische reset krijgt en daarmee alles aan negativiteit, spanning of onrust dat je met je meedraagt los gaat laten

 • Oude emoties op gaat ruimen

 • Echt ruimte gaat maken in je hoofd

 • Heel bewust de energie van de lente op gaat wekken in jouw energieveld


Zo ruim je negatieve energie in je leven op

Het gaat juist om niets te doen, in plaats van het idee dat je iets moet doen om je leven te veranderen of te verbeteren. Juist door het ‘niets doen’ en te laten zijn wat is, zal dat wat ons problemen gaf niet langer opkomen. Om emoties voort te laten bestaan, moeten ze namelijk gevoed worden. Elke energie, onafhankelijk van welke vorm, zal verdwijnen wanneer je de emotie volledig accepteert en omarmt en het geen extra aandacht – ofwel energie – geeft.’


Wat is Energy Clearing?

‘Energy Clearing is het vermogen om volledig aanwezig te kunnen zijn voor alle emoties en gevoelens die zich aandienen met een open en compassievol hart. Zonder schuld of oordeel, maar bovenal zonder gedachten en emoties persoonlijk te maken, en zonder ze al te serieus te nemen.


Ik wist dat die gevoelens niet van mij waren, maar dat het slechts mijn lichaam was die reageerde op veranderingen in de omgeving. Hoe meer mijn bewustzijn groeide, hoe minder ik hechtte aan die gevoelens. Ik was in staat om ze meer en meer te omarmen en ze minder serieus te nemen en daardoor los te laten.’


Hoe werkt dat loslaten?

‘Om iets te veranderen in je leven is het allereerst belangrijk om je veilig te voelen. Zonder veiligheid is verandering niet mogelijk. Door angst wordt onze werkelijkheid namelijk verkleind en blijven we oplossingen zoeken voor problemen binnen die beperkte werkelijkheid.


Met behulp van Energy Clearing startte ik het proces van angst naar veiligheid. Ik durfde mijn verleden onder ogen te komen, in mijn bewustzijn te brengen, de emoties te accepteren voor wat ze waren en verder te gaan. De oude herinneringen kregen minder intensiteit en uiteindelijk verdwenen de emoties rondom die herinneringen helemaal.


Hoe kan het ons helpen?

‘De meesten van ons leven in een wereld vol tegenstellingen. De oordelen en voorkeuren waaraan we vasthouden zijn verantwoordelijk voor het creëren van onze eigen werkelijkheid, de wereld waarin we leven. Voor het grootste deel zijn wij ons niet bewust van die tegenstellingen, waardoor we er slachtoffer van blijven.


Energy Clearing is een proces waarbij we de schaduw-aspecten in ons bewustzijn brengen, veilig en voorzichtig.’


Reinig je persoonlijke energie in 7 stappen

 1. Slow down: word je bewust van gedachten en gevoelens die in je opkomen.

 2. Observeer hoe je lichaam reageert op verschillende situaties.

 3. Signaleer wanneer je oordeelt en beschuldigt, en probeer dat oordeel en die beschuldiging los te laten.

 4. Wanneer je bewust bent van wat er gebeurt in je lichaam, vat het dan niet persoonlijk op: stop het identificeren met emoties.

 5. Wanneer je merkt dat je jezelf verliest in een emotie, probeer je aandacht dan ergens anders op te richten.

 6. Ontwikkel een beoefening, die je dagelijks even doet. Laat daarbij emotionele herinneringen opkomen; erken ze, accepteer ze en laat ze los.

 7. Adem, glimlach en neem niet alles zo serieus.


Ontdoe je huis van negatieve energie in 3 stappen

 1. Loop in een kalm tempo door een kamer of door het hele huis. Verzamel intuïtief dingen waarbij je een negatief gevoel hebt, en overweeg ze weg te gooien of te geven. Haal ook weg wat oud en levenloos is: verdroogde bloemen of planten, voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is, gebruiksspullen die eigenlijk onbruikbaar zijn geworden.

 2. Zet in alle hoeken van de kamer kommetjes puur zout van de natuurwinkel. Spoel het zout na maximaal 24 uur door het toilet.

 3. Geef de ruimte een energieboost met dingen die je aantrekken: denk aan groene of bloeiende planten, fonkelende kristallen, geurige kaarsen, een schaal vers biologisch fruit.

Het riviertje - korte meditatie

Van de week werd ik door een cliënt op een mooie korte meditatie geattendeerd. Misschien ook voor jou een hele mooie, korte en rustige meditatie om je gedachtes los te laten. Rust te vinden vooral in je hoofd, maar ook je lichaam en geest.


Voor meer reinigen, loslaten Ga dan naar de vorige Good News of lees op mijn website “Good to Know”.

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page