top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Moe? Gestrest? Uit balans of ziek? Dan is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak


Grote schoonmaak voor je Body, Mind & Soul Voor meer levensenergie


Hoe gaat het met jou? Hoe is het met jouw levenslust, je energie en je inspiratie? Stroomt het? Of ben je moe, gespannen, ongeïnspireerd? Voel je je vast zitten in alles wat moet en heb je het idee dat meer aan het overleven bent, dan aan het leven?


We moeten zo veel. Er komt zo veel informatie op ons af en er blijft zo weinig ruimte over om op een goede, helende manier samen te zijn met jezelf. Het gaat gewoon niet; je kan niet altijd alleen maar produceren, moeten en naar buiten gericht zijn, want dan brandt je op. Je leeft als het ware veel te veel de ‘Yang kwaliteit’ (de zomer, naar buiten gerichte, doelgericht actie) en je komt onvoldoende toe aan rust, bezinning, herstel en opladen (de ‘Yin’, de ‘winter’). Zo raakt je leven uit balans.


De donkere dagen met schaars zonlicht en weinig frisse lucht maken plaats voor

zonnige dagen en nieuwe energie.


De blauwe druifjes, tulpen en narcissen staan in bloei, lammetjes worden geboren en de vogeltjes beginnen weer uit volle borst te zingen, fluiten. De eerste tekenen dat de lente er echt aan komt.


En o wat heb ik behoefte aan de lente dit jaar!


Door alle maatregelen is de afgelopen winter niets anders dan extra somber te noemen. Ik ben zo toe om naar buiten te gaan, de ramen en deuren open te zetten en te genieten van het zonnetje. De voorjaarsmoeheid neemt toe. Mijn levensenergie is lager dan anders. Mede door de maatregelen, de regenachtige dagen, harde wind, weinig zon, … en nu ook oorlog. “De winter” maanden is niet echt mijn periode.


‘Meer dan anders heb ik behoefte aan de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak!’

Wat bij de lente hoort is een voorjaarsschoonmaak. Normaal gesproken stel ik dit nog wel eens uit. Ik kan je vertellen, ik en opruimen gaan niet altijd even goed samen…