top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Moe? Gestrest? Uit balans of ziek? Dan is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak


Grote schoonmaak voor je Body, Mind & Soul Voor meer levensenergie


Hoe gaat het met jou? Hoe is het met jouw levenslust, je energie en je inspiratie? Stroomt het? Of ben je moe, gespannen, ongeïnspireerd? Voel je je vast zitten in alles wat moet en heb je het idee dat meer aan het overleven bent, dan aan het leven?


We moeten zo veel. Er komt zo veel informatie op ons af en er blijft zo weinig ruimte over om op een goede, helende manier samen te zijn met jezelf. Het gaat gewoon niet; je kan niet altijd alleen maar produceren, moeten en naar buiten gericht zijn, want dan brandt je op. Je leeft als het ware veel te veel de ‘Yang kwaliteit’ (de zomer, naar buiten gerichte, doelgericht actie) en je komt onvoldoende toe aan rust, bezinning, herstel en opladen (de ‘Yin’, de ‘winter’). Zo raakt je leven uit balans.


De donkere dagen met schaars zonlicht en weinig frisse lucht maken plaats voor

zonnige dagen en nieuwe energie.


De blauwe druifjes, tulpen en narcissen staan in bloei, lammetjes worden geboren en de vogeltjes beginnen weer uit volle borst te zingen, fluiten. De eerste tekenen dat de lente er echt aan komt.


En o wat heb ik behoefte aan de lente dit jaar!


Door alle maatregelen is de afgelopen winter niets anders dan extra somber te noemen. Ik ben zo toe om naar buiten te gaan, de ramen en deuren open te zetten en te genieten van het zonnetje. De voorjaarsmoeheid neemt toe. Mijn levensenergie is lager dan anders. Mede door de maatregelen, de regenachtige dagen, harde wind, weinig zon, … en nu ook oorlog. “De winter” maanden is niet echt mijn periode.


‘Meer dan anders heb ik behoefte aan de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak!’

Wat bij de lente hoort is een voorjaarsschoonmaak. Normaal gesproken stel ik dit nog wel eens uit. Ik kan je vertellen, ik en opruimen gaan niet altijd even goed samen…


Ik ben zo’n persoon die alles heel erg mooi en geordend heeft, maar het moment dat het chaos is in huis, dan doe ik of het er niet is. Ik wordt dan wel een beetje humeurig en kort af. Ik kan niet zo goed tegen rommel, vooral als ik moe ben. Beetje twee uitersten dus. Gelukkig is mijn man heel goed in opruimen (verschuiven van spullen) dus het huis ziet er redelijk aan kant uit. ;-)


Maar door die negatieve lading van het afgelopen jaren waarin we letterlijk en figuurlijk in een Lockdown zitten ben ik meer dan ooit toe om mezelf, mijn huis helemaal te reinigen. Weg met de donkerte, weg met de negatieve energie en weg met de overmatige spullen die al langere tijd liggen te wachten om een ander huis te krijgen.


Biologisch en energetisch voelen we allemaal bepaalde lentekriebels

Hedendaags zijn er jammer genoeg zo veel activiteiten waar we aan kunnen beginnen dat de voorjaarsschoonmaak waarschijnlijk niet bij iedereen prioriteit heeft. Terwijl het zo goed voor je kan zijn. Opruimen maakt letterlijk ruimte in je hoofd. Je gooit dingen weg die niet meer van belang zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Vooral na een lastig en moeilijk tijd.


Een schoon en opgeruimd huis en je emotionele en fysieke toestand is heel sterk. Er bestaan dus zeker psychische voordelen. Het is in feite een nieuw begin, een frisse start. Door het schoonmaken verdwijnt oude (negatieve) energie en wordt er plaats gemaakt voor nieuwe energie. Dit kan zonder meer een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid.


Tegenwoordig bestaat een voorjaarsschoonmaak uit veel meer dan alleen een beetje soppen. Naast een opgeruimd huis hebben we het ook over een nieuw begin voor jezelf; een schoonmaakbeurt voor je hoofd en lijf.


In deze Good News leg ik je de must do’s uit voor de perfecte schoonmaak. Ik kan je garanderen als je ze alle tips en oefeningen hebt toegepast, je een heel nieuw mens bent.


Opruimen geeft nieuwe energie, een nieuwe jij.

Je krijg er weer zin in. Je kan er weer tegen(aan).


Ik wens je inzichten, bewustwording om je zelf te kunnen en mogen zijn en dat jij helemaal oké bent.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page