top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Himalaya Zoutlamp en zouttheelichtje

De zoutsteen een toegevoegde waarde voor je gezondheid!

Een zoutlamp of zouttheelichtje verhoogt de weerstand, bevordert de slaap, geeft energie en maakt opgewekt en vrolijk. Kinderen slapen bovendien heerlijk met een zoutlamp als nachtlampje. And last but not least: Een zoutlamp geeft een prachtig en sfeervol warm licht!


De zoutsteen een toegevoegde waarde voor je gezondheid!

Zoutsteen uit de Himalaya (Pakistaanse zoutmijnen in het Himalayagebergte) is naast een lust voor het oog ook gewoon heel nuttig. Deze handige helper creëert een oase van rust in de ruimte waar hij staat. Zoutsteen is bijvoorbeeld uitermate geschikt in slaapkamers zodat er rustig geslapen kan worden. Maar ook voor een zuivere lucht en bij huid aandoeningen word het reinigend mineraal erbij gehaald. De steen vermindert bijvoorbeeld stresseczeem en huideczeem. De steen heeft een hoog sodiumchloridegehalte. De kleuren van de stenen zijn wit, zachtroze of oranje.


Behalve dat deze zoutstenen een werkelijk prachtig zijn, werken ze ook revitaliserend. Hoe wij ons voelen hangt volgens wetenschappers af van het aantal positieve en negatieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook, en elektrische apparatuur, kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Dit kan worden tegengegaan door een hoge concentratie aan negatieve ionen, deze zijn o.a. aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bij zoutkristallen. Zoutsteen zuivert de lucht van positief geladen ionen. Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes.Toepassing zoutsteen

Wat doet de zoutlamp?

Als de himalaya zoutlamp of het theelicht warm wordt gaat hij negatieve ionen verspreiden. Negatieve ionen kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken. De lucht in de kamer is vol met zwevende deeltjes. Negatieve ionen klonteren graag samen waardoor zij zwaarder worden en neerdalen op de grond. Hierbij nemen ze de stofdeeltjes die bacteriën, ziektekiemen en virussen kunnen dragen mee naar beneden. Ook pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook dalen neer. Bij het stofzuigen of het dweilen ruim je dan al deze deeltjes op. De lamp heeft dan ook een positieve werking voor mensen met allergieën, astma, bronchitis en COPD. Wanneer het zout warm opgewarmd wordt door een lampje of een theelichtje zal hij negatieve ionen gaan uitstralen en dat zorgt voor een verbetering van het leefklimaat. Zet daarom zo vaak als je kan de lamp of het theelichtje aan! Je hoeft niet bang te zijn voor een teveel aan negatieve ionen. Een overschot kan nooit kwaad.


Ter vergelijking:

 • In het bos of bij een waterval vind je ongeveer 50.000 negatieve zuurstofionen per cm³ (vandaar de heerlijke schone lucht op die plekken)

 • In de bergen en aan zee zijn dit er ongeveer 5000 per cm³

 • Op de stoep langs de weg zijn dit er nog maar 100-200 per cm³

 • En bij jou in huis zijn er nog maar 40-50 negatieve ionen per cm³!!

 • De minste negatieve ionen vind je op kantoorruimtes met airco, namelijk nog maar 0-25 per cm³


Een zoutlamp met een LED lampje:

Een LED lamp wordt niet warm zoals een gloeilamp. Wanneer je een zoutlamp met LED verlichting gebruikt, dan zal hij geen negatieve ionen verspreiden. Toch heeft de zoutlamp nog steeds een positieve werking op de omgeving en de gezondheid! De Himalaya zoutlamp trekt vochtmoleculen uit de lucht aan en dit heeft een luchtzuiverende functie. De vochtmoleculen dragen namelijk vuil, stofdeeltjes, pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook mee. We raden je dan ook aan om je lamp af en toe met een zachte doek of borsteltje af te nemen.


In de voeding

Je kunt een zoutsteen, en dan moet je wel een rechte gladde steen hebben, opwarmen en er eten op bereiden. Je moet de steen dan één uur op 250 graden in de oven leggen. Leg de warme steen met speciale knijpers of doeken op een egale plaat (die niet kan smelten) op tafel en maak er allemaal gebruik van door je eten op de steen te bereiden. Je kunt de steen ook op de barbecue leggen om er bijvoorbeeld vis op te bereiden. Tenslotte kan je er bijvoorbeeld ook warme amuses mee aanbieden. Het blijft warm en ziet er fraai uit als je het presenteert. Als je amuses aan gaat bieden, dient de warme steen zo’n 80 graden te zijn. Er zijn speciale klemmen te koop die je als greep kunt gebruiken.


Je kunt het normale tafelzout vervangen door Himalayazout (zout onttrokken aan de zoutsteen). Het bevat veel meer mineralen en sporenelementen dan het reguliere keukenzout. Enkele bekende zijn: magnesium, calcium, kalium, sulfaat en natriumchloride.


In de badkamer

In de badkamer kan je het zout dat onttrokken wordt aan de Himalaya-zoutsteen ook toepassen. Het onttrokken zout is te gebruiken als stukjes grof badzout of als zoutbal (eerst wordt het zout onttrokken aan de zoutsteen en daarna weer samengeperst als bal) die je in je bad laat zakken. Het werkt enorm ontspannend en stres verlagend. Hebben je voeten het zwaar te verduren gehad, dan is een voetenbad met wat zout erin ook aan te raden. Het ontspant direct.


Er zijn allerlei kant-en-klare scrubs op de markt. Probeer ook eens een scrub met Himalayazout. Neem wat van je eigen douchegel of beter nog doucheolie en meng het met een handje van dit zout. Rol het vervolgens over je huid en spoel het af met lauwwarm water. Je huid wordt superzacht en voelt ontspannen aan.


Ook deodorantkegels met Himalayazout kan ontspannend werken. De speciale deodorant met zout besprenkel je met wat druppels water en breng je vervolgens aan op de oksels.


In de sauna

Steeds meer professionele sauna’s werken met een zoutsteensauna. De wanden zijn dan ‘behangen’ met zoutsteen en zijn warm. Dit geeft een warme ietwat vochtige atmosfeer en is goed voor de huid en het ademhalingssysteem. Veel mensen die voor het eerst naar de sauna gaan, gaan onder meer in deze sauna. Als je begint met saunabezoek kan de droge warmte nogal heftig zijn. Deze sauna is wat vochtiger en dat maakt deze sauna meer toegankelijk voor de beginnende saunabezoeker.


Gezondheidsaspecten zoutlamp in de ruimte

Je ziet steeds meer mensen die de zoutlamp ontdekken en dag en nacht laten branden, maar wat doet de zoutlamp exact in een ruimte.


De rol van ionen in de ruimte

Ionen, dit zijn elektrisch geladen moleculen, zijn er in positieve en negatieve vorm. Positieve ionen worden meestal gevormd als er apparatuur zoals en magnetron, airco, stofzuiger of föhn aanstaat. Een veelheid van positieve ionen die aanwezig zijn in je huis kunnen de gezondheid negatief beïnvloeden. Hierbij valt te denken aan:

 • Moeite hebben met in slaap vallen.

 • Migraineaanvallen.

 • Een verhoogd stressniveau.

 • Astma-aanvallen.


Wat zijn ionen?

Ionen zijn atomen of moleculen die elektrisch geladen zijn. Het verrijken van de lucht met negatieve ionen heeft een positief effect op de mens. Bijvoorbeeld in de bergen en aan zee worden relatief veel negatieve ionen in de lucht gevonden. Veel mensen merken dan ook dat zij in deze gebieden veel vrijer kunnen ademen en minder vermoeidheidsklachten zoals hoofdpijn ervaren.


Negatieve zuurstofionen zijn ontzettend belangrijk voor de stofwisseling! Het inademen van geïoniseerde lucht zorgt voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Dit bevordert de werking van alle organen, de spijsvertering en verhoogt de stofwisseling.


Wanneer er teveel positieve ionen in de lucht zijn (bijvoorbeeld veroorzaakt door huisstof maar ook elektrisch apparatuur, elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons, computers en draadloze modems) nemen gezondheidsklachten toe. Het komt vaker voor dat je je niet lekker voelt en klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een droge keel of verstopte neus, een grieperig gevoel en slapeloosheid nemen toe. Ook kan je meer stress, nervositeit, geprikkeldheid en zelfs depressie ervaren door een teveel aan positieve ionen.

Wanneer de hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte toenemen zullen al die vervelende klachten afnemen en zal je weerstand verhogen, zal je je uitgerust en fitter voelen en verbetert je concentratievermogen. Negatieve ionen bevorderen de levensvreugde en je zal je een stuk opgewekter voelen.


Verzorging

Trekt van nature water aan. Daarom moeten deze stenen nooit buiten, of in zeer vochtige ruimten worden gezet. Je kunt zoutsteen het beste schoonmaken door met een borsteltje het stof eraf te vegen.


N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.


Advies

 • Voor een slaapkamer is een lamp van 2-3 kilo voldoende. Voor een grotere ruimte zou je voor een grotere lamp kunnen kiezen of meerdere lampen kunnen plaatsen voor een optimaal effect.

 • Let op! Het zout kan reageren met de luchtvochtigheid in huis. Hierdoor kan het zout gaan "zweten". De luchtvochtigheid kán tijdelijk verhogen door bijvoorbeeld een raam wat vaak open staat, meerdere planten in de vensterbank, in een wat oudere woning of bij grotere temperatuurschommelingen zoals we in de zomer bijvoorbeeld steeds vaker meemaken. Dat een zoutlamp of theelicht dan wat zout kan laten druipen is niet ongewoon, maar hoeft niet persé te gebeuren. In de ene woning doet hij dit soms en bij een ander in huis weer niet. Om zeker te zijn dat het zout bijvoorbeeld je mooie kastje niet aantast, raden we je aan om iets onder de lamp of het lichtje te zetten zoals een mooie spiegel of een decoratief dienblad. Plaats de zoutlamp of theelicht in ieder geval niet bewust op een vochtige plaats. Het blijft immers zout!


De kleine zoutlamp (1 a 3 KG) kost € 15,00 De grote zoutlamp (4 a 6 KG) kost € 25,00 Verzendkosten komt op ong. € 10,-


Bestel online of kom gezellig langs.


Edelstenen therapie

Wordt ondergedompeld in de werking van de edelstenen. Voor meer info

goodbodybalans.nl Of Boek onder Good Mood nu meteen jouw plekje


Bron: mens-en-gezondheid en edelstenen fee

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page