top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Lapis lazuli

Bevorderen gelijkwaardige en hechte vriendschappen

Algemene informatie

Lapis lazuli is azuurblauw, blauwpaars, bleekgroen of rood van kleur. De steen is opaak met een glasachtige tot vettige glans. Lapis lazuli bestaat voor het grootste gedeelte uit het mineraal lazuriet (blauw) met daarnaast vaak ook wat calciet (wit), sodaliet (blauw) en pyriet (goud). Daarnaast kan het ook (sporen van) augiet, diopsiet, enstatiet, mica, hoornblende en haüyn bevatten.


Werking

Spirituele ontwikkeling, eerlijke communicatie en jezelf zijn.

Lapis lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Het kan ondersteunt bij het herstel na een herseninfarct of TIA.


Verzorging

Lapis lazuli niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden.


Toepassingen

  • Lapis lazuli kan op of bij het lichaam gedragen worden (bij voorkeur boven het middenrif, dus bv. om de hals).

  • De steen kan op de keel op of het voorhoofd gelegd worden.

  • Het kan verwerkt worden tot een elixer.

Sterrenbeeld

Maagd & Boogschutter


Chakra

Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra(6e)


Spiritueel

  • De lapis lazuli werkt het sterkst op het keelchakra en het voorhoofdchakra, door zijn kobaltblauwe tot indigoblauwe kleur. De steen werkt eveneens sterk in op de zonnevlecht. Hij reinigt, harmoniseert en integreert de energiestroom tussen zonnevlecht, keelchakra en kruinchakra.

  • Lapis lazuli is een goede steen om je te uiten zoals je bent, zonder toneelspel of maskers.

  • Lapis kan je helpen je eigen waarheid te spreken. Dit kan helpen stotteren te verminderen.

  • Lapis lazuli is kalmerend voor de geest. De steen schept rust en orde in je gedachten, helpt tegen malende gedachten en muizenissen.