top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Blog - Good relief (Verlichting)

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021


Ik wil het vandaag met jullie hebben over levenslessen. En wat er gebeurd als je een levensles begrijpt, kan omarmen, los laten of accepteren. Hoe fijn het dan is. Hoe vrij je je dan kan voelen. Je voelt je dan een stuk lichter. Vrolijker, blijer.

Ik heb heel wat levenslessen mogen doorleven (zie vorige blog) en er zullen vast nog wel wat volgen. Ik weet nu, dat het nodig is om te komen waar en wie ik NU ben.

Op het moment zelf is het zwaar, pijnlijk, verdrietig, irritant, ... Je weet niet goed wat je moet doen, je ervaart stagnatie, last, pijn. Die last zorgt dat je niet lekker in je vel zit. Je gaat misschien twijfelen. Het maakt je onzeker of boos. Je bent prikkelbaar. Als het te lang duurt kan je zelfs je geestelijke en lichamelijke klachten krijgen.

Zo waren ook mijn levenslessen. Mijn rug deed zo zeer. Hij was veel te zwaar beladen, omdat er zoveel ellende op zat. Zoveel vervelende dingen die ik heb meegemaakt. Zo erg zelf dat ik achterover liep. Ik had een rugziekte “scheuermann”. Scheuermann is een groeistoornis. De wervels maken meer kraakbeen aan, als het ware verkalk ik en groeien de wervels vast. Plus staan de wervels in een andere kromming dan normaal. De kromming zitten vooral bij mij aan de onderkant, bovenrug en nek.

Toen ik voelde dat er meer was tussen hemel en aarde, ben ik op zoek gegaan. Wie ik ben, wat ik hier te doen heb, op aarde. Maar ook de lasten die ik met me meedraag, elke dag. Zelf kwam ik er niet uit. Ik ben toen hulp gaan zoeken van een psycholoog, coach en energetische therapeut. Ik mocht mijn pad nogmaals bewandelen en ervaren wat er was gebeurd. Waar ik stagneerde. Hoe mijn lichaam reageert op bepaalde prikkels. Waar en wanneer de pijn op komt zetten. Voelen, herkennen en inzichten krijgen, want dan pas kan je het begrijpen, valt het kwartje. Waardoor je het dan kan accepteren, los laten of ...

Mijn levenslessen waren echt geen pretje. Maar door dingen te accepteren of los te laten, kan het lichaam zich herstellen. Uiteindelijk kom je er sterker uit. Geeft het verlichting. Mijn rugklachten nemen af. De kromming onder- en bovenin mijn rug wordt langzaam minder. Pijn heb ik niet meer, af en toe alleen nog aan mijn schouders en nek. Daar werk ik nu aan.

Ik heb zelf nog wat op te lossen en te doorleven vanaf mijn hart tot aan mijn kruin. Afgelopen week werd me al steeds meer duidelijk. Wat het laatste restje is. Waar aan gewerkt mag worden. Tijdens de cursus cupping kwam het weer ter sprake,... dus tijd voor de volgende stap. 13 oktober ben ik naar een medium geweest, zodat zij me meer inzichten kon geven hoe ik dit stuk kan verwerken, kan los laten...

Naast alle fijne gesprekken en sessies, ben ik zelf ook op onderzoek gegaan. Ik ben veel gaan lezen. Cursussen gaan volgen. Wat ervoor heeft gezorgd dat ik ze nu begrijp, dat ze nodig waren om te komen en zijn wie ik nu ben. Het is oké.

Misschien kan ik je een beetje op weg helpen. Wat heb ik zoal gedaan om van mijn rugklachten af te komen;

  • Psycholoog en coach hebben de spiegel voor gehouden. En erna durven kijken.

  • De manueel (elke 14 dagen) en masseur (elke 6 weken) hebben mij lichaam staande gehouden. In verloop van tijd voelde de manueel niet fijn meer en ben ik naar een Dorn specialist geweest.

  • Mensen die op mijn pad (zijn) komen. Die me inzichten geven. Spiegel voorhouden. De gesprekken die je met hun hebt. Echt fijn.