top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Blog - Good relief (Verlichting)

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021


Ik wil het vandaag met jullie hebben over levenslessen. En wat er gebeurd als je een levensles begrijpt, kan omarmen, los laten of accepteren. Hoe fijn het dan is. Hoe vrij je je dan kan voelen. Je voelt je dan een stuk lichter. Vrolijker, blijer.

Ik heb heel wat levenslessen mogen doorleven (zie vorige blog) en er zullen vast nog wel wat volgen. Ik weet nu, dat het nodig is om te komen waar en wie ik NU ben.

Op het moment zelf is het zwaar, pijnlijk, verdrietig, irritant, ... Je weet niet goed wat je moet doen, je ervaart stagnatie, last, pijn. Die last zorgt dat je niet lekker in je vel zit. Je gaat misschien twijfelen. Het maakt je onzeker of boos. Je bent prikkelbaar. Als het te lang duurt kan je zelfs je geestelijke en lichamelijke klachten krijgen.

Zo waren ook mijn levenslessen. Mijn rug deed zo zeer. Hij was veel te zwaar beladen, omdat er zoveel ellende op zat. Zoveel vervelende dingen die ik heb meegemaakt. Zo erg zelf dat ik achterover liep. Ik had een rugziekte “scheuermann”. Scheuermann is een groeistoornis. De wervels maken meer kraakbeen aan, als het ware verkalk ik en groeien de wervels vast. Plus staan de wervels in een andere kromming dan normaal. De kromming zitten vooral bij mij aan de onderkant, bovenrug en nek.

Toen ik voelde dat er meer was tussen hemel en aarde, ben ik op zoek gegaan. Wie ik ben, wat ik hier te doen heb, op aarde. Maar ook de lasten die ik met me meedraag, elke dag. Zelf kwam ik er niet uit. Ik ben toen hulp gaan zoeken van een psycholoog, coach en energetische therapeut. Ik mocht mijn pad nogmaals bewandelen en ervaren wat er was gebeurd. Waar ik stagneerde. Hoe mijn lichaam reageert op bepaalde prikkels. Waar en wanneer de pijn op komt zetten. Voelen, herkennen en inzichten krijgen, want dan pas kan je het begrijpen, valt het kwartje. Waardoor je het dan kan accepteren, los laten of ...

Mijn levenslessen waren echt geen pretje. Maar door dingen te accepteren of los te laten, kan het lichaam zich herstellen. Uiteindelijk kom je er sterker uit. Geeft het verlichting. Mijn rugklachten nemen af. De kromming onder- en bovenin mijn rug wordt langzaam minder. Pijn heb ik niet meer, af en toe alleen nog aan mijn schouders en nek. Daar werk ik nu aan.

Ik heb zelf nog wat op te lossen en te doorleven vanaf mijn hart tot aan mijn kruin. Afgelopen week werd me al steeds meer duidelijk. Wat het laatste restje is. Waar aan gewerkt mag worden. Tijdens de cursus cupping kwam het weer ter sprake,... dus tijd voor de volgende stap. 13 oktober ben ik naar een medium geweest, zodat zij me meer inzichten kon geven hoe ik dit stuk kan verwerken, kan los laten...

Naast alle fijne gesprekken en sessies, ben ik zelf ook op onderzoek gegaan. Ik ben veel gaan lezen. Cursussen gaan volgen. Wat ervoor heeft gezorgd dat ik ze nu begrijp, dat ze nodig waren om te komen en zijn wie ik nu ben. Het is oké.

Misschien kan ik je een beetje op weg helpen. Wat heb ik zoal gedaan om van mijn rugklachten af te komen;

 • Psycholoog en coach hebben de spiegel voor gehouden. En erna durven kijken.

 • De manueel (elke 14 dagen) en masseur (elke 6 weken) hebben mij lichaam staande gehouden. In verloop van tijd voelde de manueel niet fijn meer en ben ik naar een Dorn specialist geweest.

 • Mensen die op mijn pad (zijn) komen. Die me inzichten geven. Spiegel voorhouden. De gesprekken die je met hun hebt. Echt fijn.

 • Met de hond wandelen in het bos, 3 a 4 keer per dag. Dat geeft me nieuwe energie. Houd me positief en maakt me actiever. Ik kan meer hebben, verdragen.

 • Tijdens het wandelen letten op je ademhaling. Knuffel of sta ik soms tegen een boom, wat me veel aarding geeft. Brengt me naar het NU. Kan ik mijn pijn of last aan de boom afgeven. Word ik geheeld.

 • Voor dat ik een Hond kreeg, mediteerde ik elke ochtend.

 • Lees ik momenteel heel veel. Over chakra’s, de 5-elementen, meridianen, engelen. Om de dingen, pijnpunten beter te begrijpen. Waar iets wegkomt.

 • Ga ik naar cursussen om mezelf en jullie nog beter te kunnen helpen.

 • In de pijn kruipen, voice dialoog, wat vertelt je lichaam. Wie ben jij en je ikken.

 • In de avond dankbaar zijn, dankbaarheidsmeditatie. De dag doornemen, had ik iets anders, iets beter kunnen doen en dan wat...

 • Energetische therapeut – om uit te leggen wat ik sta, wat er met mij en de wereld gebeurd. Waarom die dingen gebeuren, oorlogen, opstand, crisis, haat, etc. Alles met de bedoeling om gezamenlijk naar de 5e dimensie te gaan.

Om te leven vol liefde!

Een leven waar iedereen zo naar verlangt

Een leven zonder pijn

Een leven met mogelijkheden

Een leven vol positiviteit

Een leven om volop te genieten

Een leven zoals jij hem graag wilt leven.

Om hier te komen, daar heeft een ieder zijn eigen pad in te bewandelen. Om jouw taak op aarde, waarvoor jij gekozen hebt, te ervaren, te beleven, te doorlopen.

Soms is het pad zwaar, lastig, moeilijk, verdrietig , maar probeer het eens anders te zien.

Wat wil het je vertellen? Welk spiegelbeeld (van de ander) zie je, wat irriteert je, geeft je verdriet, maakt je boos? Wat voel je? Waar zit de pijn? Waar staat die pijn voor?

Ga op onderzoek uit. Zoek hulp. Vraag aan je naasten, vrienden.

Hieronder geef ik je een paar voorbeelden. Denk er wel om, soms kan pijn ook gewoon pijn zijn. Ga dan naar een huisarts.

 • Lage rug, been, voet of knie klachten

 • Schouder- en nekklachten

 • Migraine

Lage rug , been, voet of knie klachten

Je bent druk. Je loopt jezelf voorbij. Nergens tijd voor. Je leeft niet in het NU. Je bent niet geaard. Dan kan het zijn dat je opeens pijn in de onderrug, benen, voeten of knieën krijgt. Lopen gaat je moeilijk af. Je wordt dan letterlijk stil gezet.


Het is dan tijd om rust te nemen.

Lees eens over de eerste chakra en nier meridiaan.


Emotioneel kan er dan ook van alles aan de hand zijn?

- Je voelt je niet veilig.

- Je staat niet stevig in je schoenen?

- Je hebt weinig vertrouwen

- Je vecht om te overleven

- Financieel gaat het minder, wat onrust geeft

- Angsten komen omhoog

- Je voelt je vernederd

Vastgelopen processen

- Zekerheid zoeken in materie en macht

- Verslaving

- Nooit genoeg

- Wie ben k nou?

- Wat wil ik nu echt?

Schouder- en nekklachten

Je neemt te veel verantwoordelijkheid op je. Je bent altijd met anderen bezig. Je zondert jezelf weg. Je wilt iedereen tevreden houden. Je durf geen nee te zeggen of uit te spreken wat je dwars zit.


Het wordt tijd om jezelf eens op nummer 1 te zetten.

Kijk, lees eens over de hart en keel chakra en long meridiaan.


Emotioneel kan er dan ook van alles aan de hand zijn?

- Je hebt veel verdriet.

- Je maakt je altijd zorgen, geen/weinig vertrouwen

- Je bent veel gekwetst, vernedert

- Geven en nemen

- Je bent eenzaam of Angst om alleen te zijn

- Voldoen aan verwachtingen van anderen

- Uitdrukken van innerlijke gevoelens – Brok in je keel

- Hard voor jezelf

Vastgelopen processen

- Niet kunnen vergeven

- Moeite om van jezelf te houden

- Liefde pas ervaren als je alles weggeeft

- Commitment

- Loslaten van verantwoordelijkheid

- Emoties en gevoelens niet durven delen en uiten

Migraine

Je zit heel veel in je hoofd. Je piekert te veel. Je maakt je zorgen. Je maakt je vaak boos of bent snel geïrriteerd. Je neemt weinig tot geen tijd voor jezelf. Altijd maar druk. Dingen, ervaringen, gebeurtenissen een plekje geven is lastig, want voelen is wel een dingetje. Plus je geeft jezelf vaak de schuld.

Stap eens uit die slachtofferrol.

Kijk, lees eens over de derde oog of kruin chakra en dikke darm of lever meridiaan.


Emotioneel kan er dan ook van alles aan de hand zijn?

- Je bent gefrustreerd

- Gebrek aan overzicht, controle

- Wil graag alles met het hoofd oplossen, ontdekken, bedenken

- Neiging alles te analyseren

- Wegduwen van gevoelens

- Hebzucht

- Onvermogen om de waarheid aan te gaan

- Schuldgevoelens

- Overbelast het zien, wil iets niet zien

Vastgelopen processen

- Onderdrukken van je eigen intuïtie

- Neemt weinig tot geen tijd voor zichzelf

- Kan, durft niet ter voelen

- Moeite om naar binnen te keren, te voelen

- Zelfmedelijden

- Angst om alles uit het leven te halen

- Onvoorwaardelijk van anderen houden ipv jezelf


Zo is er voor veel klachten wel iets te achterhalen. Dat geldt ook voor rugwervels, ook zij hebben hun verhaal. Wil je echt meer weten of wie je bent en hoe je fijner in je vel kan komen, ga dan op onderzoek uit of maak een afspraak. Het is echt de moeite waard.


FeelGood Anja

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page