top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

De herfst: tijd om naar binnen te keren en te transformerenDe herfst-equinox op 23 september 2022 luidt het begin van de herfst in: een periode waarin je heftige energieën kunt verwachten. Dit keerpunt valt samen met Mabon, het Keltisch oogstfeest. “Deze herfst is een belangrijke periode; we zitten midden in een transformatieproces. Jouw lotsbestemming kan steeds duidelijker worden,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Het is nu heel belangrijk dat je voldoende rust inbouwt om alle heftige energieën aan te kunnen.


Mabon: waar ben je dankbaar voor?

Mabon is een van de acht Keltische jaarfeesten en valt samen met de herfst-equinox op vrijdag 23 september. Tijdens dit herfstfeest bedankten mensen de goden voor een goede oogst of een vruchtbaar jaar. Ook vroegen ze bescherming voor de winter.

Ook duidt Mabon het begin van de herfst aan. Dag en nacht zijn nu even lang, waardoor er evenwicht tussen licht en donker is. Het is dan ook een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven. En om jezelf af te vragen: is er voldoende balans in mijn dagen? We keren nu meer naar binnen en richten ons op onze innerlijke belevingswereld. We bereiden ons voor op de winter en zijn bezig met het afronden van het jaar.


Relaties onder de loep

En dan is er nog meer gaande! De zon gaat op 23 september om 3.05 uur van het astrologische teken Maagd naar Weegschaal. Ook het teken Weegschaal is op zoek naar evenwicht; het leeft graag in harmonie met z’n omgeving. Weegschalen zoeken verbinding met anderen, waardoor jouw aandacht nu naar relaties kan gaan. Verschillende relaties worden onder de loep genomen: met geliefden, familie, vrienden, collega’s… En natuurlijk ook de relatie met jezelf!


Bovendien heeft het jaar 2022 het getal 6, dat hoort bij Venus, de heerser van de Weegschaal. Deze herfst is een belangrijke periode: je rondt dit jaar af en bereidt je voor op het nieuwe jaar.


Aandacht voor spirituele ontwikkeling

In de herfst wil je mogelijk het rustiger aan doen, meer aandacht besteden aan je spirituele ontwikkeling of op zoek gaan naar een nieuwe woonplek, waar je meer in balans bent. Ook kan het zijn dat je rondkijkt naar een andere manier van inkomen generen. Misschien wil je minder hard werken om meer tijd en aandacht te besteden aan je gezin, familie of vrienden. Of je zet het contact met mensen om je heen op een laag pitje en onderzoekt of je niet te veel de lieve vrede wilt bewaren. Is er voldoende balans tussen de behoeftes van jezelf en die van de ander?


Heftige energieën: ontdek je lotsbestemming

Het is nu heel belangrijk dat je voldoende rust inbouwt om alle heftige energieën van de komende periode aan te kunnen. We zijn bezig met een transformatieproces en met de afronding van dit jaar. In deze periode kan jouw lotsbestemming steeds duidelijker worden. Je ziet beter wat jouw missie hier op aarde is.


Tweelingzielen: je hart volgen en oude pijn helen

De herfst-equinox kan het moment zijn waarop tweelingzielen de aandacht naar binnen keren en onderzoeken welke relaties en situaties hen uit balans brengen. Je kunt in deze periode tot diepe inzichten komen. Van binnen weet je dat het tijd is om je hart te volgen.


Misschien worden contacten uit het verleden weer aangehaald en andere contacten juist op een laag pitje gezet. Of het is tijd om te verhuizen naar een plek die beter aanvoelt – een grote stap die voor tweelingzielen een hele uitdaging is. Jullie kunnen namelijk lang twijfelen over hoe je situaties en relaties gaat aanpakken. Ook kan de angst om anderen of je twin te kwetsen, meespelen. Mogelijk komen er schuldgevoelens en verdriet naar boven.


In deze periode is het vooral belangrijk dat jij jezelf op nummer één zet en aandacht besteedt aan het helen van oude pijn.


14 weergaven0 opmerkingen

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page