top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

De herfst: tijd om naar binnen te keren en te transformerenDe herfst-equinox op 23 september 2022 luidt het begin van de herfst in: een periode waarin je heftige energieën kunt verwachten. Dit keerpunt valt samen met Mabon, het Keltisch oogstfeest. “Deze herfst is een belangrijke periode; we zitten midden in een transformatieproces. Jouw lotsbestemming kan steeds duidelijker worden,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Het is nu heel belangrijk dat je voldoende rust inbouwt om alle heftige energieën aan te kunnen.


Mabon: waar ben je dankbaar voor?

Mabon is een van de acht Keltische jaarfeesten en valt samen met de herfst-equinox op vrijdag 23 september. Tijdens dit herfstfeest bedankten mensen de goden voor een goede oogst of een vruchtbaar jaar. Ook vroegen ze bescherming voor de winter.

Ook duidt Mabon het begin van de herfst aan. Dag en nacht zijn nu even lang, waardoor er evenwicht tussen licht en donker is. Het is dan ook een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven. En om jezelf af te vragen: is er voldoende balans in mijn dagen? We keren nu meer naar binnen en richten ons op onze innerlijke belevingswereld. We bereiden ons voor op de winter en zijn bezig met het afronden van het jaar.


Relaties onder de loep

En dan is er nog meer gaande! De zon gaat op 23 september om 3.05 uur van het astrologische teken Maagd naar Weegschaal. Ook het teken Weegschaal is op zoek naar evenwicht; het leeft graag in harmonie met z’n omgeving. Weegschalen zoeken verbinding met anderen, waardoor jouw aandacht nu naar relaties kan gaan. Verschillende relaties worden onder de loep genomen: met geliefden, familie, vrienden, collega’s… En natuurlijk ook de relatie met jezelf!


Bovendien heeft het jaar 2022 het getal 6, dat hoort bij Venus, de heerser van de Weegschaal. Deze herfst is een belangrijke periode: je rondt dit jaar af en bereidt je voor op het nieuwe jaar.


Aandacht voor spirituele ontwikkeling

In de herfst wil je mogelijk het rustiger aan doen, meer aandacht besteden aan je spirituele ontwikkeling of op zoek gaan naar een nieuwe woonplek, waar je meer in balans bent. Ook kan het zijn dat je rondkijkt naar een andere manier van inkomen generen. Misschien wil je minder hard werken om meer tijd en aandacht te besteden aan je gezin, familie of vrienden. Of je zet het contact met mensen om je heen op een laag pitje en onderzoekt of je niet te veel de lieve vrede wilt bewaren. Is er voldoende balans tussen de behoeftes van jezelf en die van de ander?


Heftige energieën: ontdek je lotsbestemming