top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

2022 staat in het teken van selfcare , ontplooiing, verbinding en groei

2021 - Uit je comfort zone stappen

Het jaar 2021 was turbulent. We werden geconfronteerd met veel onverwachte gebeurtenissen en omwentelingen, die de nodige emoties bij ons konden oproepen. Oude onverwerkte pijn kon naar de oppervlakte komen door wat zich afspeelde in de wereld en in jouw persoonlijke leven. Door al deze emoties te doorleven en los te laten, kon je een ware transformatie doormaken en steeds dichter komen bij wie je in wezen bent.


Als je het oude dat niet meer bij je paste, losliet, ontstond er ruimte voor iets nieuws. De druk om ‘te vernieuwen’ werd groter. Het kan zijn dat je uitgedaagd werd om uit je comfort zone te stappen, je hart te volgen, onzekerheden los te laten en een sprong in het diepe te maken. Het was dus een jaar dat ons veel aan het denken heeft gezet: wat wil ik nu eigenlijk? Waar heb ik behoefte aan? Ook in 2022 en de jaren daarna zet deze spirituele ontwikkeling zich voort.

2022 - Het getal 6: zoeken naar zekerheid

2022 zal in het teken staan van harmonie en verbinding. Deze wijsheid kom niet zomaar uit de lucht vallen. Met behulp van de eeuwenoude studie numerologie is te achterhalen welke energetische invloed een kalenderjaar heeft. Dit jaarthema loopt van 1 januari tot 31 december en zal voor iedereen op aarde voelbaar zijn. Vandaar ook dat het jaarthema laat zien waar wereldwijd de kansen, mogelijkheden en uitdagingen liggen.


Dat maakt van 2022 is een 6-jaar, want 2+0+2+2=6. Getal 6 symboliseert thema’s als (zelf)liefde, verzorging, schoonheid, harmonie, selfcare en verbinding. De invloed van getal 6 kan ervoor zorgen dat de aandacht eerder naar de ander, dan naar jezelf uitgaat. Het gevaar bestaat dat je het gemeenschappelijke belang zo hoog in het vaandel hebt staan dat je jezelf kunt wegcijferen. Niemand heeft er iets aan als jij uitgeschakeld bent. Vandaar ook dat selfcare prioriteit nummer één in 2022 zal zijn. Je zoekt naar zekerheid en emotionele veiligheid. “We verbinden ons met mensen met wie we een thuisgevoel kunnen creëren.


We kunnen ons wat minder goed geaard voelen,

veel ingevingen hebben en dromen krijgen die ons de weg wijzen.Het jaar 2022 stimuleert ons om een balans te vinden tussen enerzijds de belangen van de samenleving en anderzijds onze persoonlijke belangen. We gaan op zoek naar harmonie en proberen een compromis te bereiken met verschillende partijen in de samenleving. Er is veel aandacht voor onze financiën en onze relaties; samenwerking en verbinding staan hierbij centraal.


Verder gaan we op zoek naar zekerheid: door het veilig stellen van inkomen en bezit. We kunnen bezig zijn met het creëren of vinden van een thuis/huis en we verbinden ons met mensen met wie we een thuisgevoel kunnen creëren. Mensen met wie we kunnen samenwerken, mensen die we vertrouwen en op wie we kunnen bouwen.


Ons liefdesleven

Onze aandacht gaat in 2022 ook naar de liefde en ons liefdesleven. Zo werken we aan meer zelfliefde. We komen op een liefdevolle manier meer voor onszelf op, maken vaker keuzes die goed voor onszelf zijn en luisteren steeds beter naar onze behoeften. Rond de Engelenpoort 6-6-6 van 6 juni kunnen zich magische gebeurtenissen voltrekken in jouw liefdesleven. Het is een bijzonder portaal!


De maan en het getal 2: het verleden loslaten

De 2 komt maar liefst driemaal voor in 2022. Dit getal staat voor de maan, die onze emoties en behoeftes en het moederprincipe vertegenwoordigt. De maan is veranderlijk. Daarom kunnen we dit jaar veel emoties ervaren en op zoek gaan naar emotionele veiligheid. Het missen van een basisveiligheid kan zijn ontstaan in jouw jeugd.


Eenzaamheidsgevoelens, angsten en boosheid kunnen even erger worden en veel oude pijn kan losgelaten worden. We worden uitgedaagd het verleden los te laten.


Tweelingzielen: oude emoties helen

Het getal 6 heeft veel invloed op tweelingzielen, want Venus is de planeet van de liefde. Jullie zullen dan ook sterk het verlangen hebben om dichter bij elkaar te komen. Jullie worden dit jaar geconfronteerd met veel oude emoties die jullie mogen helen. Er kan vooral verdriet loskomen. Jullie zoeken naar een balans in jullie relatie, in plaats van elkaar steeds aan te trekken en af te stoten.


Wanneer tweelingzielen nog niet samen zijn, heeft dit als doel om het diepe verdriet over het gescheiden zijn van elkaar te voelen en te helen. Of jullie mogen heel goed luisteren naar je behoeften, om vervolgens stappen te nemen die jouw hart je ingeeft. Ook mag jullie aandacht gaan naar je carrière en levensdoel.


Onvrede en wantrouwen

Te zien was dat het wantrouwen groeide tegenover de gevestigde orde, zoals de politiek, grote instellingen, de belastingdienst en de zorg voor ouderen. Door onvrede en verschillen van mening ontstond er een tweedeling in de maatschappij.

Dit aspect heeft nog op heel 2022 invloed en het wantrouwen neemt alleen maar toe. Velen zullen boos zijn: onze persoonlijke vrijheid komt immers in gedrang. We kunnen in opstand komen tegen onrechtvaardigheid.


Levenslessen leren

De planeet Saturnus loopt vanaf 4 januari retrograde in Waterman tot eind oktober. Dit veroorzaakt een remmende werking voor een groot deel van 2022. Doordat regels en wetten ons mogelijk remmen en onze vrijheid beperken, kunnen we belangrijke levenslessen leren. Wanneer jij je leven anders wilt indelen, mag je out of the box denken en zo tot oplossingen komen.


Dromen met een boodschap

Misschien heb je tijdelijk niet zo’n behoefte aan contacten. Verder wil jij je creativiteit en mediamieke gaven mogelijk inzetten om je werk naar een hoger niveau te tillen. We kunnen ons wat minder goed geaard voelen, veel ingevingen hebben, fantaseren over onze toekomst en dromen krijgen die ons de weg wijzen.


Wanneer Jupiter op 11 mei naar het vuurteken Ram verhuist, en pas weer eind oktober tot het einde van het jaar in Vissen staat, verandert tijdelijk zijn uitwerking. Niet langer wens je een afwachtende houding aan te nemen. Je wilt je niet meer opofferen voor iemand anders, maar staat te trappelen om aan je eigen toekomstplannen te werken. Het kan zijn dat je meer daadkracht ervaart en verlangt naar meer vrijheid en avontuur in jouw leven.


Vooral bij tweelingzielen kan dit het geval zijn wanneer een van de twee weinig moeite doet om een groei door te maken. Dat kan de andere twin boos en gefrustreerd maken. Deze frustratie kan jou motiveren om zelf aan de slag te gaan en zet je weer even met beide benen op de grond.


De Leeuwenpoort

Leeuwenpoort op 8 augustus en komen er veel lichtwezens en hogere energiefrequenties van Sirius naar de aarde. Het is een bijzondere tijd, want veel lichtwerkers reageren sterk op deze energie. Er kunnen dan ook grote veranderingen plaatsvinden rond de Leeuwenpoort op het gebied van wonen, werk, relaties en gezondheid. We komen dan meer in onze kracht en volgen ons hart. De Leeuw-energie wordt sterker.


Zons- en maansverduisteringen: onomkeerbare veranderingen

En op 16 mei en 8 november, tijdens de volle manen kunnen zich dus veranderingen voltrekken die onomkeerbaar lijken. Deze eclipsen zorgen ervoor dat je een nieuwe richting opgaat, die nodig is voor jouw spirituele ontwikkeling. Je mag hierbij een fase of zelfs je ‘oude leventje’ achter je laten. Het zijn vaak momenten waarop er veel emoties loskomen, vooral angsten. Je voelt de druk om veranderingen door te voeren; je leven kan even op z’n kop staan. Besef dat het gevoel van zekerheid in jezelf zit: laat je maar sturen door jouw intuïtie.


Mars retrograde: doe het rustig aan!

Mars, de planeet die jou in actie zet, gaat op 30 oktober retrograde lopen tot en met het einde van het jaar. Deze periode zorgt ervoor dat er kwartjes vallen: je kunt beter verbanden leggen tussen situaties in het heden en het verleden en inzicht krijgen in het hebben van bepaalde gevoelens. Ook oorlogstrauma’s of ruzies uit je verleden kunnen invloed hebben op hoe jij je voelt. Let op dat je deze onverwerkte boosheid niet verbergt. Draag geen masker en doe niet alsof alles goed gaat!


Verder kan Mars retrograde betekenen dat we de energie vinden om nieuwe dingen te leren, informatie tot ons te nemen en echt te studeren. Maar we kunnen ook erg in ons hoofd zitten en ons overbelast voelen. Het is dus de kunst om aan het einde van 2022 een balans te vinden tussen lichaam en geest. Zorg voor voldoende rust. Mocht je jezelf verwonden, pech krijgen met de auto of een operatie moeten ondergaan, dan kan dat een symbolische betekenis hebben. Het kan een signaal zijn dat je nog aandacht mag besteden aan iets. Je kunt letterlijk en figuurlijk even niet verder. Vooral voor tweelingzielen kan het betekenen dat ze het even rustig aan moeten doen met hun relatie, zeker wanneer er nog veel irritaties tussen hen spelen.


Het jaar 2022 brengt ons hopelijk meer liefde, zelfliefde, rust en harmonie. En hopelijk zoeken we meer de verbinding met elkaar.


Bron: inspirerendleven - Karin & Danique Vergeer

Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page