top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

2022 staat in het teken van selfcare , ontplooiing, verbinding en groei

2021 - Uit je comfort zone stappen

Het jaar 2021 was turbulent. We werden geconfronteerd met veel onverwachte gebeurtenissen en omwentelingen, die de nodige emoties bij ons konden oproepen. Oude onverwerkte pijn kon naar de oppervlakte komen door wat zich afspeelde in de wereld en in jouw persoonlijke leven. Door al deze emoties te doorleven en los te laten, kon je een ware transformatie doormaken en steeds dichter komen bij wie je in wezen bent.


Als je het oude dat niet meer bij je paste, losliet, ontstond er ruimte voor iets nieuws. De druk om ‘te vernieuwen’ werd groter. Het kan zijn dat je uitgedaagd werd om uit je comfort zone te stappen, je hart te volgen, onzekerheden los te laten en een sprong in het diepe te maken. Het was dus een jaar dat ons veel aan het denken heeft gezet: wat wil ik nu eigenlijk? Waar heb ik behoefte aan? Ook in 2022 en de jaren daarna zet deze spirituele ontwikkeling zich voort.

2022 - Het getal 6: zoeken naar zekerheid

2022 zal in het teken staan van harmonie en verbinding. Deze wijsheid kom niet zomaar uit de lucht vallen. Met behulp van de eeuwenoude studie numerologie is te achterhalen welke energetische invloed een kalenderjaar heeft. Dit jaarthema loopt van 1 januari tot 31 december en zal voor iedereen op aarde voelbaar zijn. Vandaar ook dat het jaarthema laat zien waar wereldwijd de kansen, mogelijkheden en uitdagingen liggen.


Dat maakt van 2022 is een 6-jaar, want 2+0+2+2=6. Getal 6 symboliseert thema’s als (zelf)liefde, verzorging, schoonheid, harmonie, selfcare en verbinding. De invloed van getal 6 kan ervoor zorgen dat de aandacht eerder naar de ander, dan naar jezelf uitgaat. Het gevaar bestaat dat je het gemeenschappelijke belang zo hoog in het vaandel hebt staan dat je jezelf kunt wegcijferen. Niemand heeft er iets aan als jij uitgeschakeld bent. Vandaar ook dat selfcare prioriteit nummer één in 2022 zal zijn. Je zoekt naar zekerheid en emotionele veiligheid. “We verbinden ons met mensen met wie we een thuisgevoel kunnen creëren.


We kunnen ons wat minder goed geaard voelen,

veel ingevingen hebben en dromen krijgen die ons de weg wijzen.