top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Herfst-equinox ritueel in 7 stappen

Transformeren

Met de herfst begint het naar binnen keren. Terug het huis in, terug in jezelf. Jezelf de komende maanden klaarmaken voor de winter die om introspectie en verdieping vraagt. Om dit te kunnen is het nu belangrijk om te transformeren en los te laten. Nu kun je daarmee een mooi begin maken.


  • Begin een ritueel door jezelf te reinigen door met salie of wierook over je lichaam te gaan, met name langs de chakrapunten. Laat de andere deelnemers dat ook doen. Als je wilt kun je kristallen of andere voorwerpen neerleggen, het is jouw feestje.

  • De volgende stap is een kaars aansteken, naar binnen gaan met je ogen gesloten en de intentie te zetten dat je een overgangsritueel doet. Wijd je ritueel hardop in door haar op te dragen aan het allerhoogste, aan licht en liefde.

  • Vervolgens kun je dankbaar afscheid nemen van de zomer terwijl je de herinneringen aan de laatste maanden de revue laat passeren. Spreek 3 dingen uit waar je het meest dankbaar voor bent.

  • Als je daarmee klaar bent, laat je bewust los wat je niet mee wilt nemen door dit te denken of hardop uit te spreken. Je kunt ook opschrijven wat je loslaat en die briefjes in een schaaltje verbranden.

  • Aansluitend denk je met dankbaarheid aan de herfst die is gekomen en maak je jezelf klaar voor de transformatie die komen gaat richting Samhain. Je doet dit door je energiesysteem als het ware te openen en toestemming te geven te doen wat nodig is voor de meest optimale transformatie voor jou.

  • Zet de intentie die je wilt of voelt door een aantal wensen uit te spreken. Je mag vragen om liefde, overvloed, inzicht en wijsheid, of wat het dan ook is dat je de komende maanden graag zou willen ervaren. Natuurlijk kun je ook overgangswensen voor je dierbaren, voor mensen of dieren die het moeilijk hebben, voor de mensheid en voor moeder aarde uitspreken. Dat is helemaal aan jou.

  • Eindig het ritueel door de kaars uit te maken met duim en wijsvinger (niet blazen) en spreek je dank uit voor alle betrokkenen en energieën die aanwezig waren.


Natuurlijk kun je ook een complexer ritueel uitvoeren als je weet hoe het in haar werk gaat. Door het aanroepen van bijvoorbeeld krachten, gidsen, de elementen en energieën. Doe dat alleen als je weet wat je doet en wees zorgvuldig, rituelen en ceremonies hebben kracht. Reinig jezelf goed vooraf en achteraf en werk vanuit liefde.


Geniet van de herfst, een prachtige tijd voor boswandelingen, eten met vrienden en familie, mijmeringen en overdenkingen. Een tijd om je blaadjes los te laten en daarmee je masker af te zetten. In de winter straks blijft wie we werkelijk zijn over. De herfst is de weg naar authenticiteit, verdieping en heling.Comments


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page