top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

In je kracht staan

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

“Het is een soort natuurlijke flow

waarin je je als een vis in het water voelt”


Loopt jij ook wel eens met de vraag.... Wie ben ik? Wat wil ik? Raak je steeds jezelf kwijt, ben je altijd met anderen bezig, te ontzorgen, cijfer Je-zelf altijd weg, kom je op de laatste plaats. Stap voor stap krijg je meer zelfkennis, wordt je je bewust van een aantal zaken. Leer jezelf beter kennen. Wat ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen geeft.


Wat betekent in je kracht staan?

Waarom is het belangrijk? In dit artikel vind je een test om uit te vinden in hoeverre jij in je kracht staat en aan welke aspecten je nog kunt werken om beter in je kracht te komen. Tot slot een krachtige oefening die je gemakkelijk zelf kunt doen. Je leven zal er aanzienlijk prettiger door worden.


Maar hoe kun je dan WEL in je kracht komen?

Door naar je gevoel te gaan luisteren. Wij leven veelte veel vanuit ons hoofd, waardoor ons gevoel op de achtergrond staat. Wanneer jij gaat leren om meer vanuit je gevoel te leven, gaan we grenzen aangeven. We gaan voelen wat wel goed voelt voor ons en waar niet. En wanneer dit niet goed voelt? Doe het dan ook gewoon niet.

Ik weet het, het klinkt zo simpel EN DAT IS HET OOK. Wij mensen maken het allemaal veelte moeilijk. Ons gevoel geeft een slecht signaal af, het voelt niet goed zoals wij dat omschrijven en wat doen we dan (tenminste de meeste van ons) JA HOOR WE DOEN HET GEWOON ALSNOG.


Voelt het zwaar en bedrukkend? Laat het los. Voelt het goed, luchtig en leuk? Ga ermee door. Zo simpel is het. Wij hebben allemaal een keuze gekregen en aan jou de keuze om naar je gevoel te luisteren. Keuzes maken die goed voor JOU voelen. ZO kan jij weer in je kracht komen. Het kost enige tijd om dat gevoel weer te voelen, die verstopt zit onder de maskers, pijnen en teleurstellingen, maar geloof me. Breek die beerput open en ga weer leren voelen. Het leven zal je wonderen schenken!


De weg vrij maken voor meer persoonlijke kracht

Bijna alle manieren waarop je jezelf beperkt, is verbonden met het verleden. Daarom is het belangrijk naar de eerste zeven jaar van je leven te kijken om te ontdekken hoe je persoonlijkheid zich heeft ontwikkeld. Het is de sleutel om meer tot je recht te komen, want dit inzicht geeft je informatie over de belemmeringen en obstakels die geslecht moeten worden, zodat de weg vrij is voor andere kanten van jezelf.


het belangrijk naar de eerste zeven jaar van je leven te kijken om te ontdekken hoe je persoonlijkheid zich heeft ontwikkeld. Het is de sleutel om meer tot je recht te komen, want dit inzicht geeft je informatie over de belemmeringen en obstakels die geslecht moeten worden, zodat de weg vrij is voor andere kanten van jezelf.


Een krachtige oefening

Tot slot een krachtige oefening die je kan helpen om in je kracht te komen, door jezelf in een positieve staat van zijn te brengen:

  1. Maak een keuze uit één van de volgende emoties: blijdschap / vrijheid / liefde / dankbaarheid. Het maakt niet uit welke je kiest. Echter kies bewust voor slechts één emotie om je daar op te kunnen focussen.

  2. Breng jezelf in de bijbehorende staat van zijn, door de gekozen emotie bewust te voelen, probeer het maar, dat kan echt: voel je blij, voel je vrij, voel liefde of voel je dankbaar. Denk aan iets wat deze emotie ondersteunt. Doe je best dit gevoel zoveel mogelijk te intensiveren. Ervaar de power van jouw gedachtekracht.

  3. Hou deze bewust gekozen staat van zijn de hele dag vast. Dus, ben de hele dag blij en laat niets jouw blijdschap bederven. Ervaar de vrijheid die je hebt in alles wat je doet. Voel liefde voor alles en iedereen en vooral voor jezelf. Of ben je bewust van alle zegeningen die jou vandaag ten deel vallen en voel dankbaarheid, je bent een gezegend mens.

Concludeer aan het eind van de dag wat deze positieve staat van zijn je heeft gebracht. Ben jij krachtiger en daardoor gelukkiger? Kijk nog eens naar de lijst van kenmerken. Kun je wellicht al heel voorzichtig ergens een extra vinkje voor zetten? Het is heel goed mogelijk dat je ongemerkt aan enkele aspecten hebt gewerkt, alleen door een positieve staat van zijn vol te houden.


Het begint bij jou!


Ben jij een leeuw(in)?

Zie jezelf als een leeuw(in), dit dier staat voor trots en onafhankelijkheid. Een leeuw|(in) staat zo sterk in haar schoenen dat ze zich niks aantrekt van de mening van anderen. Ze heeft de goedkeuring van anderen niet nodig, die haalt ze uit zichzelf. Het maakt haar onafhankelijk en sterk. Hoe zijn deze karaktereigenschappen en wijze levenslessen van de leeuw(in) op jou van toepassing? Wat zijn jouw kwaliteiten, waar ben jij trots op? Laat je jouw kwaliteiten voldoende zien of verstop je die teveel waardoor er innerlijke frustraties ontstaan? Je cijfert jezelf weg en zorgt vooral voor anderen. Je bedenkt eerst wat een ander nodig heeft of wilt en dan voeg je je daarnaar. Jezelf kwijtraken is het contact met jezelf verliezen, je gevoel, wie je bent en wat je wilt. Hoe komt het dat zoveel cliënten zich zo voelen? Hoe gebeurt dat, jezelf kwijtraken? En hoe vind je jezelf weer terug? Door je open te zetten, naar je hart te luisteren, je zelfliefde en eigenwaarde te vergroten, kom je dichterbij jezelf, kom je in je kracht. Deze bewustwording vormt de eerste stap naar jouw oplossing. Het vraagt moed om de eerste stap te zetten. Dagelijks ontmoet ik mensen in mijn praktijk die deze stap hebben gezet. Ze zijn blij dat ze het gedaan hebben. Ze ontdekken nieuwe inzichten, handvatten, ervaren meer rust en het zelfvertrouwen groeit met de dag.


“Kracht is dus niet alleen het gevoel dat het lekker gaat maar ook dat

je om kunt gaan met eventuele hindernissen die je op je pad tegenkomt en in beweging blijft”

Andere artikelen

  • Grenzen verleggen

  • Je angst de baas zijn

  • Oefening Alles mag er zijn

Weer jezelf zijn Ik, Anja Kramer, ben Body & Mind therapeut, ik kan je begeleiden in jou zoektocht naar “jezelf”. Door het bieden van veiligheid en liefdevolle aandacht, kan ik jou ondersteunen bij jouw reis der “zelfontdekking”. Zodat jij jou reis durft aan te gaan om “weer jezelf te zijn” en beter in je vel te komen.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page