top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

In je kracht staan

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

“Het is een soort natuurlijke flow

waarin je je als een vis in het water voelt”


Loopt jij ook wel eens met de vraag.... Wie ben ik? Wat wil ik? Raak je steeds jezelf kwijt, ben je altijd met anderen bezig, te ontzorgen, cijfer Je-zelf altijd weg, kom je op de laatste plaats. Stap voor stap krijg je meer zelfkennis, wordt je je bewust van een aantal zaken. Leer jezelf beter kennen. Wat ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen geeft.


Wat betekent in je kracht staan?

Waarom is het belangrijk? In dit artikel vind je een test om uit te vinden in hoeverre jij in je kracht staat en aan welke aspecten je nog kunt werken om beter in je kracht te komen. Tot slot een krachtige oefening die je gemakkelijk zelf kunt doen. Je leven zal er aanzienlijk prettiger door worden.


Maar hoe kun je dan WEL in je kracht komen?

Door naar je gevoel te gaan luisteren. Wij leven veelte veel vanuit ons hoofd, waardoor ons gevoel op de achtergrond staat. Wanneer jij gaat leren om meer vanuit je gevoel te leven, gaan we grenzen aangeven. We gaan voelen wat wel goed voelt voor ons en waar niet. En wanneer dit niet goed voelt? Doe het dan ook gewoon niet.

Ik weet het, het klinkt zo simpel EN DAT IS HET OOK. Wij mensen maken het allemaal veelte moeilijk. Ons gevoel geeft een slecht signaal af, het voelt niet goed zoals wij dat omschrijven en wat doen we dan (tenminste de meeste van ons) JA HOOR WE DOEN HET GEWOON ALSNOG.


Voelt het zwaar en bedrukkend? Laat het los. Voelt het goed, luchtig en leuk? Ga ermee door. Zo simpel is het. Wij hebben allemaal een keuze gekregen en aan jou de keuze om naar je gevoel te luisteren. Keuzes maken die goed voor JOU voelen. ZO kan jij weer in je kracht komen. Het kost enige tijd om dat gevoel weer te voelen, die verstopt zit onder de maskers, pijnen en teleurstellingen, maar geloof me. Breek die beerput open en ga weer leren voelen. Het leven zal je wonderen schenken!


De weg vrij maken voor meer persoonlijke kracht

Bijna alle manieren waarop je jezelf beperkt, is verbonden met het verleden. Daarom is het belangrijk naar de eerste zeven jaar van je leven te kijken om te ontdekken hoe je persoonlijkheid zich heeft ontwikkeld. Het is de sleutel om meer tot je recht te komen, want dit inzicht geeft je informatie over de belemmeringen en obstakels die geslecht moeten worden, zodat de weg vrij is voor andere kanten van jezelf.


het belangrijk naar de eerste zeven jaar van je leven te kijken om te ontdekken hoe je persoonlijkheid zich heeft ontwikkeld. Het is de sleutel om meer tot je recht te komen, want dit inzicht geeft je informatie over de belemmeringen en obstakels die geslecht moeten worden, zodat de weg vrij is voor andere kanten van jezelf.


Een krachtige oefening

Tot slot een krachtige oefening die je kan helpen om in je kracht te komen, door jezelf in een positieve staat van zijn te brengen:

  1. Maak een keuze uit één van de volgende emoties: blijdschap / vrijheid / liefd