top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Aventurijn

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Algemene informatie

Aventurijn is een kwarts en vaak groen van kleur maar kan ook oranje, bruin, geel, blauw of grijs zijn. De steen is doorschijnend en lijkt te glinsteren door mineraalinsluitsels.


Werking

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Daarnaast is het een steen die je stimuleert om besluiten te nemen en geeft het je de kracht om ook vast te houden aan deze besluiten. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.


Aventurijn vindt je in verschillende kleuren en iedere kleur heeft naast bovenstaande eigenschappen ook nog aanvullende eigenschappen. Zie hieronder voor een omschrijving;


Groene Aventurijn;een steen die ook sterk werkt op het Hartchakra en heeft een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Groene Aventurijn helpt goed bij ontstekingen van de huid, huiduitslag en allergische reacties van de huid. Ook heeft Groene Aventurijn een fijne kalmerende werking en brengt het malende gedachten in je hoofd tot rust. Groene Aventurijn helpt je met het hebben van een goede nachtrust. Groene Aventurijn is ook zeer geschikt voor kinderen.


Blauwe Aventurijn;ook deze steen heeft een fijne kalmerende werking en heeft een sterk bloeddrukverlagende werking. Blauwe Aventurijn ondersteunt je sterk in het volharden in de keuzes die je hebt gemaakt.


Paarse Aventurijn;is een steen die rust geeft en helpt bij het vinden van focus bijvoorbeeld tijdens meditaties.


Rode Aventurijn;maakt je besluitvaardig en helpt met opruimen op het aardse vlak. Het is een steen die je sterkt in je innerlijk weten en motiveert je om je dromen achterna te jagen en vol te houden. Het is een steen die je creativiteit bevordert en zet aan tot actie. Alsof je de hele wereld aankunt. Rode Aventurijn helpt je met het loslaten van oude problemen en patronen. Helpt je om je angsten te overwinnen en stevig in je schoenen te staan.


Gele Aventurijn;hoort bij je Zonnevlechtchakra en zorgt dat je je beter open durft te stellen voor je emoties. Gele Aventurijn laat je luisteren naar je eigen gevoel. Het is een fijne steen voor mensen die zich moeilijk kunnen uiten en verdriet niet durven toe te laten en bijvoorbeeld niet kunnen huilen. Gele Aventurijn helpt je om ook deze kant van jezelf te accepteren. Goede steen wanneer je te maken hebt gehad met trauma's die je nooit een plekje hebt durven geven. Gele Aventurijn is een hele zachte steen en ideaal voor zeer gevoelige mensen. Gele Aventurijn werkt ook positief op de darmen en de geslachtsorganen. Bevordert seksualiteit.


Geschikt voor kinderen


Verzorging

Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Toepassingen

  • Aventurijn kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt.

  • In acute gevallen kan de steen op een relevante plaats gelegd worden.

  • Aventurijn kan verwerkt worden tot een elixer voor bijvoorbeeld huidproblemen.

Chakra

Milt chakra (4e)

Sterrenbeeld

Stier, tweelingen & maagd

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page