top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Amazoniet

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021In rare, bezorgde tijden, merk ik dat er veel mensen bang, angstig en bezorgt zijn. Er is een edelsteen die kalmerend werkt. Hij kan je helpen om je balans weer terug te vinden.

Algemene informatie

Amazoniet is een groene of groenblauwe steen, die licht doorzichtig tot opaak kan zijn. De steen heeft een matte tot glasachtige glans.

Werking

Balans en bescherming tegen straling en schadelijke invloeden. Amazoniet werkt kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen, omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. Daarnaast brengt de steen balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d..

Fysiek werkt amazoniet ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, zenuwen en het zenuwstelsel, de hersenen, hypofyse, thymus, osteoporose, tanden, huid en bij calciumtekort.

Toepassingen

Amazoniet kun je bij je dragen, enige tijd op een relevante plaats op het lichaam leggen en kan ingenomen worden als een edelsteen essence.

Verzorging

Amazoniet kan beter niet te veel met water in aanraking komen. Om te reiningen of ontladen leg je hem bij een hematiet of in de aarde. Wil je hem opladen leg hem dan bij een Bergkristal of in het maanlicht.

Chakra

Hartchakra (4e) & keelchakra (5e).

Groene kristallen kunnen op het hart gelegd worden. (stop ze in je BH)

Sterrenbeeld

Maagd

Kleur Groen

Groen is de kleur van hoop en vernieuwing, en ook de kleur van vertrouwen. Groen helpt om veranderingen door te voeren. De kleur geeft genezing en innerlijke vrede, rust en ontspanning. Groen heelt alle klachten, die met relatieproblemen te maken hebben. Het symboliseert verbondenheid met de natuur.