top of page
Cirkel - website-3

Je angst de baas zijn - “Weer jezelf zijn”

Wat is angst?

Angst is de natuurlijke reactie van je lichaam en geest op dreigend gevaar. Het is een signaal van je lichaam dat je in beweging moet komen om het gevaar te bestrijden of juist te ontlopen.

 

Angstgedachten aanpakken

Als je eenmaal weet wat jouw angstgedachten zijn, kun je er iets aan gaan doen. Je kunt je gedachten namelijk omvormen tot realistische en kalmerende gedachten. Daarvoor kun je drie strategieën gebruiken.

 

Angst verminderen

Angstig en tegelijkertijd ontspannen zijn is onmogelijk. Dus: als je ontspannen bent, ben je niet bang. Probeer je angst eens te verminderen met een van deze ontspanningsoefeningen.

 

Angstgedrag afleren

Om je angst echt te overwinnen, moet je datgene waar je bang voor bent niet uit de weg gaan, maar moet je jezelf er juist mee confronteren. Om je te helpen je doel te bereiken, gaan we een stappenplan doorlopen dat bestaat uit drie fases: denken, doen en durven.

 

Angst accepteren

Komt je angst terug, ondanks alles wat je gedaan hebt om hem te overwinnen? Accepteer dan dat je ook maar een mens bent, en dat je dus angst kent. Dat betekent niet dat je dus maar bang moet blijven, dat je de strijd opgeeft en voortaan de angstige situaties vermijdt. Het betekent dat je de situatie neemt zoals hij komt, zonder jezelf te veroordelen, en er het beste van maakt met de technieken die we je eerder hebben laten zien.

 

Professionele hulp en informatie

Als de angst je leven helemaal beheerst, kun je beter professionele hulp zoeken.

Je bent bang om fouten te maken, bang dat mensen je niet leuk of goed genoeg vinden. Wat voel jij als je een beetje bang bent, als je erg bang bent en als je in paniek bent? Waar in je lichaam word je het eerst getriggerd, gewaarschuwd, waar en wat voel je?

Je gaat nadenken over angst en dat nadenken jaagt je ook weer angst aan. Je hebt de neiging om oplossingen te verzinnen, bewijzen te zoeken dat je gelijk of ongelijk hebt, en acuut tot actie wilt overgaan. Als je dat probeert als je bang bent, denk je voornamelijk in negatieve richtingen. Je gedachten zorgen dus voor nog meer onzekerheid en angst. Angst komt immers uit je hoofd, en is gebaseerd op ervaringen uit het verleden getriggerd voor iets wat er nu gebeurt. Angst is niet eng, het is een waarschuwingssignaal.

Voel je angst
Om te beginnen, moet je je angst niet meer uit alle macht proberen te ontlopen of wegduwen. Net als met alle negatieve gedachten en emoties, komen ze dan des te harder terug.

Als je je bewust bent van je angst, en waardoor deze wordt veroorzaakt, kun je er iets aan doen. Verandering is nodig om soms vooruit te komen. Met een positieve kijk op jezelf vergroot je automatisch je zelfvertrouwen en verminder je als gevolg daarvan je onzekerheidsgevoelens.

Mensen die bang zijn voor verandering belemmeren zichzelf. De meeste mensen vinden het niet eng om het onbekende te betreden, maar juist om het bekende te verlaten. Verandering is soms goed.

 

Jouw angsten overwinnen!

- Balans en ontspanning - oefeningen

- Positief denken - oefeningen

- Angstgedachten aanpakken  - deel1

- Angst verminderen - deel 2

- Angsten afleren - deel 3
- Angsten accepteren - deel 4

- Alles mag er zijn - oefeningen


Ontdek de ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen.
Deze bewustwording vormt de eerste stap naar jouw oplossing. Het vraagt moed om de eerste stap te zetten. Dagelijks ontmoet ik mensen in mijn praktijk die deze stap hebben gezet. Ze zijn blij dat ze het gedaan hebben. Ze ontdekken nieuwe inzichten, handvaten, ervaren meer rust en het zelfvertrouwen groeit met de dag.


Weer jezelf zijn
Ik, Anja Kramer, ben Body & Mind therapeut, ik kan je begeleiden in jou zoektocht naar “jezelf”. Door het bieden van veiligheid en liefdevolle aandacht, kan ik jou ondersteunen bij jouw reis der “zelfontdekking”. Zodat jij jou reis durft aan te gaan om “weer jezelf te zijn” en beter in je vel te komen.

Wat wil jij voor jezelf?

Ga stappen zetten, want alleen jij kan het veranderen.

Zet die stap en maak De reis naar Ontspanning, Bewustzijn en Jezelf

GoodBodyBalans, aandacht voor jouw lichaam en geest

Ontspannen leven, wie wil dat nu niet!

 

Vindt de rust en balans in je leven. Dat is zoveel meer genieten!

Ik hou je graag op de hoogte van inspirerend Good News, met GRATIS tips,

oefeningen, video´s, blogs om bewuster te leven, meer bewegingsvrijheid

te krijgen, ontspannender en meer te genieten van jouw leven.

Meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief Good News.

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page