top of page
ANJA _ GBB-ineenflits 2-6-17 (1).jpg

Positiviteitstest: is jouw glas halfvol of halfleeg?

Is het glas bij jou halfvol of halfleeg? Ben je een optimist of een pessimist?

Positivisme: hoe hoog scoor jij? Ben jij benieuwd hoe positief jij in het leven staat? Natuurlijk kun je dit nagaan door er zelf goed over na te denken, maar misschien helpt de test van het Psychologie Magazine je op weg. In 20 vragen over je laatste 24 uur (op het moment dat je de test doet, niet in het algemeen…) geef je aan wat je allemaal hebt gevoeld. Op basis daarvan berekent de test je positiviteitsratio, waar we het in al eerder over hadden. Ligt deze op of boven de 3? Dan ben je net als wij lekker positief! Zo niet, dan weet je in ieder geval dat je nog veel gelukkiger kunt worden.

Hoe je oefent met positiviteit Zit jouw score onder de 3? Dat kan goed komen doordat je aan veel positieve dingen veel te snel voorbij gaat. Hier kun je verandering in brengen. Bijvoorbeeld door elke dag te benoemen waar je dankbaar voor bent: in je werk, thuis of als het gaat om je gezondheid. Of maak regelmatig een overzicht van de successen die je behaald hebt en hang dat lijstje goed in het zicht. Zo kun ze niet meer aan je eigen successen ontsnappen!

Je eigen FeelGood moment Al eerder opperden we dit idee. En omdat we het zelf zo leuk vinden, noemen we hem hier gewoon nog een keer. Het idee: maak je eigen FeelGood moment!

Gebruik het digitale schilderdoek om jouw positieve momenten te verzamelen en laten zien waar jij vrolijk van wordt. Gebruik kleur, plaatjes en concrete ervaringen om het positief en persoonlijk te maken. En vergeet niet hem regelmatig te bekijken, aan te vullen en te delen met anderen. Wie weet creëer je daarmee wel een vlindereffect!


Het vlindereffect. Dat klinkt leuk!

En in de context van positiviteit is het dat ook! Want wat het eigenlijk zegt is dit: met één beweging, kun je een groot effect brengen.


Verander je iets kleins in je leven om het leuker te maken, dan van het zo maar zo zijn dat je daarmee een heel groot positief effect creëert. Voor jezelf, én voor anderen.


Positiviteit: daar komt méér van!

Een mooi voorbeeld van hoe een kleine actie tot veel meer geluk kan leiden, toch? Een beetje zoals de aanstekelijkheid ook werkt in een lachworkshop. De eerste keer lachen voelt voor iedereen een beetje raar en onwennig. Maar voor je het weet kun je niet meer stoppen en lig je samen helemaal dubbel.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page