top of page
Dorn therapie - orthomanipulatie verlicht jouw pijn

Dorn Therapie - De reis naar ...

Hoofdpijn, nek,- schouder,- of rugpijn, Dorn therapie kan de oplossing zijn.

Blijf jij maar met pijn of lichamelijke klachten lopen? De Fysio helpt niet, een Manueel vind je eng. Je hebt van alles geprobeerd, maar het helpt niet echt. Je blijft maar last houden van o.a. je rug, nek, armen, benen of gewichtsklachten, zoals Frozen Shoulder, RSI/CANS, slijmbeursontstekingen, heupklachten, artrose, artritis enz. Dan kan Dorn therapie misschien de oplossing bieden. Dorn therapie is een zachte, dynamische manier van manueel behandelen.
 

Stel je voor dat je na 4 behandelingen

- Weer helemaal de oude bent.

- Je weer heerlijk vrij uit kan bewegen.

- Veel minder pijn hebt.

- Eindelijk jezelf kunt zijn.

Door te kijken naar je gehele lichaamshouding, hoe je staat of er beenlengte verschil is, stand van je heupen, schouders en hoofd. Als er iets scheef staat, blijft het lichaam zich maar corrigeren totdat jouw horizon recht is. Want als je horizon niet recht is, ben je uit balans en val je om.

Dus als er beenlengte verschil is of een verkeerd stand (veel op een been staan, of met je knieën over elkaar zitten), ga je dat voelen in je heupen en onderrug, de heupen passen zich aan, wat (pijn)klachten kan geven. Dan corrigeert je rug, je schouders, je nek, alles gaat in een onnatuurlijk stand staan om je horizon maar recht te maken. Waardoor je dus last en verschrikkelijke pijn kan krijgen.

- Door alles op een fijne rustige manier te herstellen en de wervel door middel van beweging op z’n plek te zetten.

- Door erna de spieren nog even heerlijk los te gemasseerd, blijven de wervels langere tijd op z’n plek blijft zitten en zal de pijn afnemen.

Na 4 behandelingen hebben we vaak al het gewenste resultaat bereikt. Minder PIJN. Dan is het nog een kwestie van bijhouden eens in de 2 maanden.

Wil jij ook weer alles kunnen doen, zonder pijn, maak dan een afspraak.

Wanneer een Dorn behandeling?

Bij de volgende symptomen en chronische aandoeningen is gebleken dat een behandeling met de Dorn methode goede resultaten boekt. Omdat bij Dorn therapie ook alle zenuwuiteinden van de wervelkolom worden behandeld, heeft Dorn therapie een zeer gunstig effect op alle organen. 

 • Beenlengteverschil

 • Hoofdpijn en migraine

 • Nek- en schouderpijn

 • Kyfose

 • Lordose

 • Scoliose

 • Lumbago, ischias, spit

 • Darm- en blaasproblemen

 • Galblaas- en schildklierklachten

 • Chronische vermoeidheid

 • Duizeligheid

 • Bekkeninstabiliteit

 • Bekkenscheefstand

 • Armklachten zoals een tennisarm, golfersarm

 • Gewrichtsklachten

 • Frozen Shoulder 

 

De Dorn methode en Breuss massage kunnen ook toegepast worden op kinderen.

Dorn methode

Tijdens de gehele behandeling heeft de cliënt een belangrijke en actieve rol. Door te bewegen terwijl ik, de therapeut de wervel scheefstand corrigeert. 

 

Tijdens de Manuele Softmobilisaties richt ik mij op 3-D manipulaties van gewrichten, spieren en zenuwen (bijv. neuro-mobilisaties volgens Butter). Deze softmobilisaties zijn uiterst effectief bij hardnekkige gewrichtsklachten. Als we pijn hebben zij we geneigd om minder te bewegen. Zodra het gewricht niet langer zijn volledige beweging volgt, gaan spieren, zenuwen, ligamenten en gewrichten steeds vaster zitten. Met meer klachten tot gevolg. Met de zachte 3-D mobilisaties brengen we voorzichtig weer beweging in het gewricht en helpen we het lichaam om zich de volledige bewegingsruimte weer te herinneren en opnieuw op te bouwen.

 

Werkwijze
Voordat de behandeling van start gaat, wordt er eerst een intake gesprek gevoerd. De behandeling start met de bepaling van het natuurlijke beenlengte verschil. Verschillen van enkele millimeters tot centimeters in het heupgewricht, knie en enkelgewricht kan met de Dorn methode worden verkleind. Er ontstaat door zo'n beenlengteverschil een scheefstand in het bekken, wat een spanningsveld veroorzaakt in het bekkengebied en de hele wervelkolom. Met de DORN therapie wordt dit spanningsgebied opgeheven.


Tijdens de behandeling wordt alleen een zachte weerstand met de duim gegeven aan een pendelbeweging die de behandelaar door de klant zelf laat uitvoeren. Dit gebeurt binnen de grenzen van het lichaam, niets zal worden geforceerd.

 

Breuss massage 

Na de correcties van de Dorn methode volgt de Breuss massage. Een zeer ontspannende rugmassage die diep energetisch doorwerkt. Er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van de Nederlandse Johannes olie.


De Breuss massage is een tussenwervel massage ontwikkeld door Rudolf Breuss. Breuss gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan omdat alle cellen steeds weer worden vernieuwd. Deze techniek is uitermate geschikt om blokkades op te lossen (fysiek, emotioneel, mentaal). Wervelkolom problemen zoals ischias en hernia kunnen er ongevaarlijk en succesvol mee behandeld worden.


 

1255004_88259036+kopie.jpg

-----

Had heel veel last van mij arm, dacht zelf vanuit mijn rug. ben bij Anja

geweest en na een forse massage kon ik meteen mijn arm weer

bewegen en een week later was alles over.


Tiny
-----

Wat wil jij voor jezelf?

Ga stappen zetten, want alleen jij kan het veranderen.

Zet die stap en maak De reis naar Ontspanning, Bewustzijn en Jezelf
Openingstijden

Alleen op afspraak

maandag      10:30 - 21:00

dinsdag        10:30 - 21:00

woensdag    10:30 - 21:00

donderdag   10:30 - 21:00

vrijdag          10:30 - 18:00

Bezoekersadres

Karveel 13-01, 8231AT Lelystad

 

E   info@goodbodybalans.nl

T   0320 - 25 77 52

M  06-510 87 183

GoodBodyBalans, aandacht voor jouw lichaam en geest

Begint jouw reis ook hier

 

Begint jouw reis ook hier

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Elke dag vanaf 10:00

E. info@goodbodybalans.nl

bottom of page