Cirkel - website-3

Chakra´s en edelstenen

Chakra komt van het woord cakram en dat is sanskriet voor wiel of cirkel. Met de chakra's wordt verwezen naar de draaiende trechtervormige centra van levensenergie (ook wel prana of chi) in het menselijk lichaam. Er kunnen zeven hoofdcentra onderscheiden worden, gelocaliseerd van onderaan de wervelkolom tot de kruin. Elk chakra wordt geassocieerd met een bepaalde kleur, geur en met een aantal lichamelijke en psychologische functies. Chakra's die geblokkeerd of uit balans zijn kunnen dan ook leiden tot een heel scala aan klachten.

 

1. Wortel-, basis- of stuitchakra (Muladhara)

Stenen die de kleuren rood, zwart en/of bruin bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: granaathematietrobijnrode jaspisversteend houtvuuragaat en zwarte toermalijn.

 

2. Heiligbeen, sex of sacraal chakra (Svadhisthana)

Stenen die oranje van kleur zijn of oranje bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: abrikoos agaat, carneooloranje calciet en tangerine kwarts.

 

3. Zonnevlechtchakra of plexus solaris (Manipura)

Stenen die geel of goud van kleur zijn of deze kleuren bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: barnsteencitriengele aventurijngele jaspisgoud labradorietgoudtopaas en tijgeroog.

4. Hartchakra (Anahata)

Stenen die de kleuren groen en/of roze bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: jadegroene aventurijnkunzietmalachietperidootprehnietrhodochrosietrhodonietrozenkwartsserpentijn en smaragd.

 

5. Keelchakra (Visuddha)

Stenen die lichtblauw van kleur zijn of lichtblauw bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: angelietaquamarijnblauwe calcietblauwe chalcedooncelestienen turkoois.

 

6. Voorhoofd- of derde oog chakra (Ajna)

Stenen die donkerblauw van kleur zijn of donkerblauw bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: azurietblauwe apatietblauwe aventurijndumortierietlapis lazuli en sodaliet.

 

7. Kruinchakra (Sahasrara)

Stenen die paars, wit of kleurloos zijn, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: amethistapofyllietbergkristalcharoietlepidolietsneeuwkwartssugiliettanzaniet en witte agaat.

Wil je meer weten over het chakrasysteem, over de werking van hun kleuren, hoe je jou chakra´s kan openen, etc

25-stuks-regenboog-roos-zaden.jpeg
Gepolijste stenen

GoodBodyBalans, aandacht voor jouw lichaam en geest

Ontspannen leven, wie wil dat nu niet!

 

Vindt de rust en balans in je leven. Dat is zoveel meer genieten!

Ik hou je graag op de hoogte van inspirerend Good News, met GRATIS tips,

oefeningen, video´s, blogs om bewuster te leven, meer bewegingsvrijheid

te krijgen, ontspannender en meer te genieten van jouw leven.

Meldt je dan aan voor mijn nieuwsbrief Good News.

Jouw reis begint hier

 

Jouw reis begint hier

GBB logo vierkant 2017.png

De reis naar Verlichting, Ontspanning,

BewustZijn en Jezelf

 

Openingstijden

Op afspraak van ma t/m za

E. info@goodbodybalans.nl